Ana SayfaAstroloji10 Ocak'ta Gerçekleşen Yengeç Burcundaki Ay Tutulmasının Burçlara Etkileri

10 Ocak’ta Gerçekleşen Yengeç Burcundaki Ay Tutulmasının Burçlara Etkileri

EMİRE TUĞÇE AKARLAR

Uzman Astrolog

https://sorumgeldi.com/emire-tugce-akarlar

Instagram: astrodanismanim

Danışmanlık almak için;

İletişim: tugce.akarlar@gmail.com

Şimdi sıra Yengeç burcundaki Ay tutulmasında!

Ay tutulmaları neydi; etkisi çok güçlü olan dolunaylar. Dolunayın yükseleni Başak, Oğlak burcunda çok ciddi bir gezegen yoğunluğu var. Karmayı sınavları anlatan Satürn dönüşüm gezegeni Pluton ile kavuşum halinde. Tutulmanın yöneticisi Merkür; Güneş ile bir arada, Jüpiter de güney ay düğümü ile birlikte. Tutulmada ay Castor sabit yıldızı ile bir arada.
 
Sorumluluklarımız, toplumsal duruşumuz, imajımız ile ilgili güçlü bir iletişim süreci başlıyor. Korkularımız, bilinçaltında yatan demlenmekte olan endişeler artık görünürlük kazanırken, hedefler, umutlar, umutsuzluklar da büyüyor ve kendileri için bir şey yapılmasını bekliyor.
 
Tutulmanın yükseleninin hayaller gezegeni Neptün ile yaptığı karşıtlık, fırsatlara ilişkin bir belirsizlik, anlaşılmazlık getiriyor olabilir. Alışagelmiş olduğumuz düzende artık bir değişim kaçınılmaz. Bunu bilmek bununla yüzleşmek, bunu mental olarak idrak etmiş olmak memnun edici. Odak noktamız, bizzat kendimiziz aslında
 
Castor sabit yıldızının ay ile bir arada oluşu; yoğun duygulara, güvensizliklere, okült konulara eğilim, yaralanma, yüzde ya da gözlerde oluşabilecek ciddi sorunlar, hapis olmak ile ilgili durumlar getirdiği söylenir (Robson,1923)
 
İnançlarınızda, yaşam şeklinizde olumlu anlamda bir aksiyon alınmaz ise, büyük planda çevremizde ortaya çıkacak olan değişimlerin hızı bizi tozuna katıp, artık insiyatif kullanmanın çok daha zor olduğu bir noktaya savurabilir bir zaman bu.
 
Bu tutulma döneminde Marcus Aurelius’un Mutluluk üzerine yazdıklarının karşıma çıkması da tam olarak yengeç ay tutulmasına dokunan bir etki. “Mutlu olmak içerden gelir” der “ve çok az şeye bağlıdır” diye devam eder. “Gereksiz düşünceleri değil, gereksiz eylemleri ortadan kaldırmak gerekir.” demiştir. Satürn Pluton önümüzde yaratacağı 30 senelik döngüsünde bizim bunu gerçekleştirmemizi sağlayacak. Ancak gereksiz eylemler sonlanırsa şayet, zihin huzur bulur ve bu sayede kalbin güvenle atabileceği sağlıklı bir çevre, mutlu bir yuva,  her nefes alışta çiçek açan bir ev inşaa edebiliriz.

Koç, Yükselen Koç
 
Özgür olduğun zannındasın. Aslında belki içinde olduğun düzen en büyük meselen… Mecburiyetlerin var ve bir de ihtiyaçların, finansal kaygıların, belki kendine olan güvenin. Ya sağlığını ihmal ediyorsun ya da edimlerinin hakkını vermediğin için bugüne kadar şimdi bir panik içindesin. Samimi bir şekilde kendinle yüzleşebilirsen; hırslarının, korkularının karanlıkta uykunu kaçıran; başkalarına yüklediğin aslında tamamen seninle ilgili olan öcülerinden özgürleşebilirsin… Yapılması gerekenleri bir kenara bırakıp, gerçekten sadece olmaya çağrılıyorsun. Olabilir misin?
 

Boğa, Yükselen Boğa
 
Kafanı karıştıran ve tereddüt içinde olduğun değişimlere gebesin. Atılacak adımların devrim niteliğinde olacağını da fark ediyorsun. Birden fazla kez düşünmeye ihtiyacın var. Kullan zamanını. Hayata bakışını, krizleri ele alışını, ortaklıklarını, beraberliklerini yeniden şekillendireceksin. İçinde olduğun ortamda nasıl olacağını kestiremediğin değişime inat; kendi arzunu, ihtiyaçlarını aşkını duymak, iç sesine güvenmekle görevlendiriliyorsun. Hareket ederek, zihnini gerçekten işine yarayan konulara yorarak ancak ait olacağın çevreyi yaratabileceksin. Neyi nasıl yapman gerektiğini söyleyenlerden kurtulma vakti geldi.

İkizler, Yükselen İkizler
 
Biz olmanı sağlayan, seni sen yapanların, aileden aldığın mirasın, kendiliğin, kendini konumlandırdığın yuvan.. değişiyor ve sen belki korkuyorsun. Olabilir. Çünkü nasıl olacağını kestiremiyorsun. Belki gecikmeli geliyor haberler, belki tam sahneye hakim değilsin. Seçeneklerin konusunda kafa karışıklığı duyman çok normal. Hangi yol, sana seni daha iyi hissettirecek? En basit, en yalın şekliyle ifade etmen gerekse; aslında hiçbir korkun mecburiyetin olmasa, kendin için neyi seçerdin? Kendine fısılda… Sonra inancın zayıflamaması için, yol boyunca kendine bunu hatırlatmaya devam et.

Yengeç, Yükselen Yengeç
 
Şimdi aynaya uzunca bakma vakti. Hayatının kontrolü sende mi? Yoksa seni kontrolü altında tutmaya çalışan senin saydığın ama sana senin onlara baktığın gibi bakmayanlarda mı? Kendini nasıl gerçekleştirebilir, özgürleştirebilir, nasıl kendi yolunun lideri olabilirsin? Her şey değişmek için seni destekler ve hayal bile edemeyeceğin kontakları, fırsatları hayatına taşırken; sen korkularının kişiler ve durumlar halinde seni yönetmesine izin vermeyi şimdi bırakabilir misin? Samimi olanla olmayanın sözlerini birbirinden ayırabilir misin? Bence yapabilirsin.

Aslan, Yükselen Aslan
 
Işıltılı zırhını sakince birazcık rahatlat. Bırak umutların senin ihtiyaçların doğrultusunda seninle iletişim kursun, olabilirsen teslim ol ve merak ettiğin her konu ile ilgili kendin duyabileceğin bir sesle, evrene sorunu mırıldan. İzle, yanıtın sana hangi şekillerde nasıl geliyor olduğunu gör ve senin sorumluluklarını sırtlanmanı takdir eden kocaman evrenle çevrili olduğunu hisset. Kalbin her şey. Kalbinin sesini takip etmen ise, tüm kapıların açılmasını sağlayacak ve aradığın sıçrayışları yapmanı mümkün kılacak şey olacak. Basit bir inanç gereken tek şey.


Başak, Yükselen Başak
 
Aşk? İş? Hobiler? Peki arkadaşlık… Dostlukların. Bazen kendini kaybolmuş hissediyor, bazen de kaybolmak istiyor olabilirsin, her şeyin fazlasıyla ciddi olduğu bu süreçte. Mutluluk tanımını yeniden yapmaya ve mutlu eden şeyin peşinden akmaya ihtiyacın var aslında delice, kabul et. Seni heyecanlandıran ve senden mucizeler yaratan şey nedir? Onu büyütmeye, onunla adım atarak gelişmeye ve yeni heyecanlar inşaa etmeye hazır mısın? Çünkü o emeklerini almanın vakti geldi aslında. İçindeki iyimsere en çok sahip çıkman gereken zamanda, kendi ışığını söndürmekten sakın.


Terazi, Yükselen Terazi
 
Artık dışarı çıkmanın vakti. Artık ben buyum ve ben bunu harika yapıyorum demekten korkmaman sakınmaman gereken zamandasın. Bu riski nasıl mı alırsın? Hem bu kadar şeyle kim uğraşacak şimdi? Uğraşmazsan aslında bilmelisin ki pek çok konuda daha derin bir isteksizlik atalet ve karamsarlığın içine girebilirsin… Her şey seni elinden tutup sahneye çağırırken, şimdi içinde olduğun koşulları en güzel şekliyle değerlendirme zamanındasın. Yalnız kaldığında yüzeye çıkan tüm gizli düşüncelerinden başla çözümlemeye ve adım adım gel.

Akrep, Yükselen Akrep
 
Karamsarlıkların içinde sorumluluklar, sorumluluklara sarılı manipülatörler, umutlarını hatırlatan ödüller, krizlerin içindeki fırsatları ve çözümleri taşıyan arkadaşlıklar… farklı fırsatlar, yeni kontaklar, yaratıcı projeler ile aslında demlendirdiğin her yeteneğin için harekete geçme zamanı. Plan yapmalı, hakkını savunmalısın. Sahip olduklarını fark edip, içinde olduğun yapının geleceği belirsiz de olsa seni yavaşlatmasına ve zihninin sana oyun oynamasına fırsat vermemelisin. Öğrenme, öğretme, kürsüye geçip mikrofonu alma zamanı.

Yay, Yükselen Yay
 
Bu benim olmalı dediğin nedir? Kendini ne ile tanımlamıştın da eksikliği güvensiz hissettiriyor? Neyi idealize etmiştin ki, şimdi yokluğu içini kanatıyor? Krizi çözmek için, kendi şeytanlarınla tanışmaya cesaretin varsa eğer emin ol yepyeni ve çok daha huzurlu bir zamana geçiyor olacaksın. Özel ilişkinde duymaya hazır olmadığın şeyler dile gelirse, sen dikene gül uzat gene de samimiyetle. Zira o diken olmadan aradığın gül bahçelerinde yürünemediğini hatırla. Her şey değişiyor ve senin elinden gelen tek şey olduğun yerde ayak direyip çığlık atmak belki en sevdiğine saldırmak gibi hissetsen de, dengeye gel.

Oğlak, Yükselen Oğlak
 
Yeni ortaklıklar, yeni projeler, umutlarına ilişkin kök salışlar ve teslimiyetle işine dönüp, kendin için uzun uzun çalışmak gereken zamandasın. Sağlığın için, yuvan, hayal ettiğin geleceğin için aslında önünde bir kapı açıldı ve sana ışığını sızdırıyor, eğer bu kapıdan geçersen, sihirli bir değnek hediye edilmiş gibi hissedeceksin. Farkındasın. Ama geçmek için önce kendi şeytanlarınla yüzleşmelisin. Belki senden zeki geçinenlerle bakışmalısın uzunca… konumlanmalısın yeniden, güvenli bölgeni yaratmalısın… Kendi içinden geçen en güçlü şey gene kendin olacaksın. Küllerinden yeniden doğmaya hazırsan, buyur bakalım.

Kova, Yükselen Kova
 
Yeteri kadar saklandın… yeteri kadar hırpalandın çabaladın, büyüdün, belki biraz yaşlandı ruhun. Kendini yeniden hatırlaman içindi, hayata bakışına, geleceğine sahip çıkman içindi belki de… Çalıştığın hayat, yaşadığın düzen, alışkanlıkların artık senden yeni bir şeyler duymak istiyor, farkındalıklı eylemler istiyor. Sorumlulukların ekseninde adam gibi bir dönüşümden bahsediyoruz. Artık bir şeyler değişti ve bunu çok derinde bir yerde sen de biliyorsun; yeni bir çevre içinde yeni yollar gitmen gerekiyor… Kendin için, kaçak dövüşlerle değil, gerçekten sorumluluk alman gerekiyor. Cephe seçmeksizin, adeta bir asker gibi.

Balık, Yükselen Balık
 
Mutluluk, aşk, huzur, çocuk olmak, çocuk gibi mutlu olmak, liseli gibi aşık olmak… Ne hissettiriyor bunlar senin için bakmalısın.. Bir durup soluklanıp, eşi dostu yeniden değerlendirip, sana sahici olanı şöyle bir kenara ayırmalısın. Perspektifini yitirmiş olmak, yarattığın umutsuzluk evreninde; aslında her an bir tohumun filizlendiği gerçeği ile yüzleşmek zorundasın.. Hayat bunun için seni zorlayacak bunu da belirtirim. Sen her saklanmak istediğinde, önümüzdeki uzun bir süre sana elini uzatmaya devam edecek. Daveti kabul et… Zihninle gerçekliğini yaratacağın yerdesin.

 

 

 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI