Ana SayfaAstroloji14 Aralık Yeni Ay ve Güneş Tutulmasının Etkileri

14 Aralık Yeni Ay ve Güneş Tutulmasının Etkileri

Uzman Astrolog ve Yaşam Koçu Emire Tuğçe Akarlar‘ın yorumlarıyla 14 Aralık Yeni Ay’ı ve Güneş tutulmasına dair önemli detaylar sizlerle!
 

EMİRE TUĞÇE AKARLAR

Uzman Astrolog

https://sorumgeldi.com/emire-tugce-akarlar

Instagram: astrodanismanim

Danışmanlık almak için;

İletişim: 
tugce.akarlar@gmail.com

 

Bu akşam 19:17’de Yay burcunun 23 derecesinde bir yeni ay meydana gelecek. Yeni Ay; Güney ay düğümü tarafında ve ay düğümü ile arasında 5 derece var. Bu bir tam Güneş tutulması aynı zamanda. Tutulma İstanbul saatiyle ise; 16:33’te başlayacak ve 21:53’te son bulacak. Toplam tam tutulma süresi ise 2 dakika 9 saniye. 

Sabian sembollerinde Yay burcunun 23. derecesi için; ‘yeterliliklerini ispatlayan göçmenlerin ülkeye giriş yapmasına izin verilir‘ ifadesi kullanılır. Detayında; aslında mevcut düzende değişime, zamanın getirdiklerine adapte olmak için yenilenmenin önemli olduğuna değinilir. Yeni bir gruba dahil olmak, iş değişikliğine gitmek, belki de yeni bir eve, şehre taşınmak gerekebilir. Bu özellikle, biz yeni bir farkındalık seviyesine, farklı bir bilince geldiğimizde hissedilecek olan değişimdir. Zamanını bekler yani. Zamanı gelince de değişim mecburidir. Alışkanlıklarına bağlı, statükocu zihinler için bu oldukça zorlayıcı ve rahatsız edici olabilir. Aslında özümüzde kim ve ne olduğumuzu hatırlamak şarttır. Özetle, bir gidiş, yeniye yapılacak bir yolculuk vaktidir bu tutulmanın bize gösterdiği. 
 

Tutulma; 142. saros ailesine ait. Bir saros döngüsü yaklaşık olarak; 18 yıl, 11 ay, 8 saat sürmektedir. Buna göre baktığımız zaman, 2002 Aralık‘ta bu tutulma ailesinin etkisini deneyimlemiştik. Herkes kendi hayatında bu dilimde neler olduğunu bir düşünsün bakalım.

2002 son çeyreğinde globalde neler olduğuna bakarsak; Amerika’da Güney Asya ülkelerinden bazıları ile, terörle mücadele anlaşması imzalanmış. Bakü Ceyhan boru hattının temeli atılmış. Ülkemizde erken genel seçimler yapılmış ve hükümette yeni düzenleme talepleri süreci takip etmiş. Azra Akın dünya güzeli seçilmiş. 2003’ten devam ettiğimizde, uçak kazaları ile ocak ayına girmişiz. Tunceli’de 6,5 şiddetinde deprem ile bazı yerler kullanılamaz hale gelmiş. Şubat ayında, askeri üsler ve limanların düzenlenmesi için, ABD’ye mensup teknik ve askeri personel 3 ay süreyle Türkiye’ye kabul edilmiş ancak çalışma 3 Mart’ta askıya alınmış. 20 Mart ile, ABD’nin Irak Operasyonu başlamış. Bunun yanı sıra uçak kaçırmaları, devam etmiş ancak eylemler sorunsuz şekilde sona erdirilmiş. Bingöl’de 6,4 büyüklüğünde deprem olmuş, ciddi kayıp vermişiz. Merak edenler için arşiv gün gün uzuyor…

14 Aralık 2020 itibariyle başlayan yeni süreç bize neler getirecek?

Yay burcu bilmek, öğrenmek, özgürleşmek, seyahat etmek ile ilgili her türlü konuyu içerir; sınır kapıları yasal mevzularla ilişkilidir. Uluslararası ölçekte gelen başarılar, inançlar, farklı kültürler ve yaşam biçimleri de bu alandadır.  
.
Tutulmada Merkür neredeyse kavuşum.. Merkür yay burcunda iyi değildir… Aslında demek ki bu bahsi geçen başlıklar içinde iletişim tarzımızda ve düşünce şeklimizde aşırıya kaçmamaya özen göstermemiz gerekiyor. Neptün gezegeninin de açısını dahil ettiğimiz zaman; karmaşalar, yanılgılar ortaya çıkabilir. Tutulmanın yöneticisi Jüpiter, sevimli olmadığı Oğlak burcunda, para gezegeni Venüs ile güzel bir açısı var ki Venüs de sevimli olmadığı yerde. Burada özellikle finansal kararlar alırken çok dikkatli olmak gerektiğini söylemek gerek. Keza bu ekonomik anlamda da aslında bizim için krizli ve zorlayıcı süreçleri çözmemiz gereken yorucu bir zaman dilimine işaret edebilir. 

Güzel yanından bakarsak, tutulmanın Mars ile desteği var; zihnimiz kendisini adadığı bir meseleyi layıkıyla sonuçlandırmak için gerekli güce sahip. Bu açıya bir örnek vermek gerekirse Türkiye için de bir ilk olan; Avrupa Erkekler Artistik Cimnastik Şampiyonasında, İbrahim Çolak ve Ferhat Arıcan’ın altın madalya kazanmış olmalarına değinebiliriz. Kendi hayatlarımızda da  başarılar yakalamak için cesur, yeterli, motive hissedeceğiz. Özgüvenimiz güçlenmiş, üzerimizdeki ölü toprağı kalkmış gibi gelebilir.. Yeni gruplar, ekipler içinde aktif rol üstlenmek keyif verecektir.. 

Tutulmadaki sabit yıldızlardan bahsedelim. İlki Ras Alhague. Satürn ve Venüs tabiatında. Kadınlardan gelecek zararlara dikkat etmek gerektiğini anlatıyor. Zihinsel yorgunluk, aykırı istekler güçlenebilir. Toksinlerle ilişkili olması bu dönem beslenme yeme içme düzenine dikkat etmemiz açısından önemli. Enfeksiyon riski olan durumlarda ekstra dikkatli olmak gerekebilir. Böcek ısırmalarına, köpeklerle ilgili zorlu durumlar ortaya çıkabilir denir ama umalım ki olmasın. Dini konular ön plana çıkabilir. Sonuçta bu güney ay düğümü tutulması… Farklı ideolojik davalar için, zor durumlarda kalmış kadınları ön plana çıkarabilir. Ayın bu sabit yıldızla buluşması, pandeminin güçleneceğini, ancak Güneş’in de burada olması aslında önümüzdeki 6 ay içinde doğru aşının hayatımıza girmesi ile bu süreci hızlıca atlatabileceğimizi düşündürüyor. 

İkinci yıldız da Lesath; Merkür ve Mars doğasında. Tehlikeler, depresif duygular, ahlaka aykırı tavrılar, şiddeti besliyor… Yani bunu düşünsel boyutta çirkinleşebilecek her türlü tutum olarak özetleyebiliriz… Öte yandan yıldızın, asidik zehirlerle de ilişkisi var… Gerçekten her türlü ilaç tedavisi ya da beslenme şekli de bu süreçte daha ön plana çıkacak.. Ya da şöyle de diyebiliriz, tutulmalar yer altı olaylarını illa ki tetikliyor, bu tetiklenmelerle ortaya çıkabilecek yeraltı gazlarından kaynaklanan durumlara ilişkin duyumlar da alabiliriz. Öte yandan, Merkür ve Mars karakterinde, Mars ile Merkür!ün tutulmadaki güzel açısı. Mars 20 derecede Koç’ta güçlü olduğu bir yerde; sporla, işle üst yönetimlerle ilgili her türlü iletişimde, başarı elde etmek, geçmişten gelecek beklenen zaferleri de aslında masada çözmek çok olası duruyor. Yani kafalar zehir gibi çalışacak. Yeter ki etik vicdanlı ve iyi karma odağında kalarak eylemlerimizi şekillendirelim. 
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI