Ana SayfaGüzellik2014 Kış Makyaj Trendleri

2014 Kış Makyaj Trendleri

2014 kışının getirdiği en yeni trendlerden bahseder misiniz? 
2014 kışının  makyaj trendlerinin ortak noktası her sene olduğu gibi kusursuz hazırlanmış ten makyajları, smokey eyes dediğimiz buğulu gözler, grafik eyeliner, iyi şekillendirilmiş ancak aşırıya kaçmamış kalın kaşlar, çarpıcı, dikkat çekici ve iddialı dudaklar var.

Bu yıl gözlerde, dudak ve yanaklarda hangi renkler öne çıkıyor?
Bu yıl gözlerde smokey eyes diye adlandırdığımız buğulu göz makyajları ve grafik eyelinerlar ön planda. Moda haftalarında da pek çok tasarımcının podyum makyajında tercihi bu trendlerden yana oldu. Smokey  göz makyajında kullanılan renkler de zümrüt yeşili, koyu lacivert ve kızıl kahve. Fakat unutulmaması gereken nokta kullanılan renklerin içinde muhakkak siyah pigmentlerin olması.

Ten makyajında cildin ihtiyacına göre (açık gözenekler, ince çizgiler, akne sorunları) doğru seçilmiş nemlendirici ve  baz ürünleri kullanılarak sağlam bir zemin hazırlanmış, iyi highlight’landırılmış (cildin yüksek yerlerine uygulanan; kas altı, elmacık kemiği üstü, burun üstü gibi yüzün belli bölgelerine uygulanan cildin bir kaç ton açığı renk uygulaması) ürün dokusunun ön plana çıkmadığı, kendi cildiniz olduğu görüntüsü veren ten makyajları ön planda.

Dudaklar ise bu sezon olabildiğince cesur! Kırmızı ve bu rengin her tonu ile bordo renk dudaklar birçok defilede tercih edildi.

Yanaklarda ise şeftali ve pembenin geri dönüşüne şahit oluyoruz. Masumiyeti simgeleyen bu renkleri, kusursuz ten makyajınızla birleştirebilir, gün içerisinde aşırıya kaçmadan ve  fazla uğraşmadan trendy görünebilirsiniz.

Bu kışın olmazsa olmaz, yeni çıkan veya trendlere uyan mutlaka edinilmesi gereken beş ürünü sizce hangileri? Neden böyle düşündüğünüzü de biraz anlatır mısınız?

Bu kışın en önemli ürünlerinden bir tanesi kuşkusuz Rihanna`nın M.A.C Cosmetic ile yaptığı işbirliği sonucu ortaya çıkan Riri Woo Lip Stick.” Eğer dudaklarınız için mükemmel kırmızıyı arıyor ve bulamıyorsanız en doğru tercih Riri Woo olacak. Her ten ve saç rengine uyum sağlayan ve en önemlisi dişleri olduğundan daha beyaz gösteren bu mat kırmızı ruja bayılacaksınız.  

Tom Ford Shade & Illuminate Intensy One” Bu ürün için mükemmel bir highlight ve gölgelendirme düeti demek yanlış olmaz. Cildinizi highlight’landırıp, aynı zamanda yüz hatlarınızı belirginleştirebileceğiniz, kullanımı kolay, krem yapıda ve gün içerisinde performansından ödün vermeyen “must have“ listenizde olması gereken bir ürün.

“Armani Luminous Silk Foundation” Son günlerde en büyük takıntım diyebileceğim, hangi cilt tipi kusurunda ipeksi bir sonuç veren, uygulandıktan sonra yüzde hiç bir ağırlık hissi bırakmayan, gün boyu kalıcı, cildin kendi dokusu gibi görünen mucizevi bir fondöten.

“Make Up Forever Aqua Eyes Waterproof Eye Pencil Star Black” Kesinlikle tavsiye ettiğim bir diğer ürün, ne kadar dayanıklı olduğunu ancak kullanınca görebildiğiniz, göz yaşı ve yağmura bile karşı performansından ödün vermeyen ultra kalıcı siyah göz kaleminin 26 farklı renk seçeneği de mevcut.

Hepimizin hem ürün, hem de ürün ambalajlarına hayran olduğumuz, aynı zamanda ürün performanslarının makyaj artistlerinden tam puan aldığı Benefit `in yeni bombası “Benefit Fine One One.”  Bu allık doğru şeftali ve pembe rengini bulamıyorsanız sizin için mükemmel bir tercih olacak! Çünkü Fine One One size tek üründe 3 renk vaad ediyor! Şampanya pembesi, transparan kiraz kırmızı ve pastel turuncunun içinde olduğu bu krem allıkla kolayca trendy bir görünüm yakalayabilirsiniz.

Yazdan, ani bir şekilde sonbahara hatta kışa geçtik. Bu gibi hava değişiklikleri makyajımıza nasıl yansımalı, kendimizi yağmurlu ve soğuk havaya nasıl adapte etmeliyiz?
Öncelikle  kullanmış olduğunuz ürünlerin son kullanma tarihlerini mutlaka kontrol edip, sizin için en doğru seçimleri yapması için profesyonel makyaj artistlerine danışmalısınız. Yağmurlu ve soğuk havalarda dikkat etmeniz gereken en önemli nokta kullandığınız ürünlerin suya ve neme dayanıklı ürünler olması ve aynı zamanda cildinizi dış etkilerden koruyan antioksidanlar içermesi. Soğuk havalarda en çok karşılaşılan problemler; cildin aşırı kuruması ve hassaslaşmasıdır. Bunun için cilt tipinize uygun bir nemlendiriciyi düzenli olarak kullanmayı ihmal etmeyin.

Soğuktan kuruyan ve çatlayan dudaklar için chapstick’e alternatif olacak, daha şık bir tavsiyeniz var mı?
Chapstick`e alternatif tek ürün olarak M.A.C Prep+Prime Lip`ı tavsiye edebilirim, hem kullanış acısından chapsitck`lere göre çok daha uzun süre etki sağlıyor. Dudakları nemlendiriyor ve dudakların lipid bariyerinin (çatlak ve çizgiler) içini doldurup daha pürüzsüz görünmelerini sağlıyor.

Kış makyajına geçerken yapılan en büyük hatalar neler?
Yaz mevsimi ile birlikte sona eren bronz görünümü kışın sadece bronz bir pudra ile almaya çalışmak, bu da yetmez gibi bu bronz pudrayı bilinçsizce tüm yüze uygulayıp, ciltteki  her bir kusuru daha fazla ortaya çıkarmak. Ayrıca tercih edilen göz kalemleri ve maskaraların soğuk hava ve yağmura karşı savunmasız olması sonucunda ortaya çıkan kirli ve dağınık göz  makyajları kışın yapılan en büyük hatalar.

BB ve CC krem arasındaki savaşta, siz kimden yanasınız?
BB Krem yani açılımıyla Beauty Balm; Almanya`da estetik cerrahların hastalarının ameliyattan sonra daha hızlı iyileşmesi için geliştirdikleri mucizevi bir krem. CC Krem yani Colour Control Cream ise Almanya’da formüle edilen bu ürüne karşılık Asya ve Kore laboratuarlarında geliştirilen ve BB kreme ek olarak içerisindeki  kapatıcılık özelliği daha yoğun olan bir krem. Bu savaşta ben daha yoğun  ve renk seçeneği daha fazla olan CC Krem’den yanayım. Hem renk seçeneği daha fazla, hem de BB Krem’e göre cilt kusurlarını daha iyi saklıyor.

Hava şartlarına göre fondöten ve kapatıcı seçmek konusunda biraz bilgi verir misiniz?
Soğuk hava şartlarında cildin nem ve hassasiyetine uygun, cildi dış etkenlerden koruyacak, (soğuk, sigara dumanı, hava kirliliği gibi) nem desteği veren mineral ve organik bazlı fondöten ve kapatıcılar uygulanmalı. Sıcak havalardaysa; cildi güneşin zararlı etkilerinden koruyacak SPF içerikli, ciltte terleme ve parlama yapmayacak kapatıcı ve fondötenler tercih edilmeli.

Kapatıcı seçerken cilt yapısına göre seçim yapmak önemli. Çok kuru, kuru, normal, karma ve yağlı ciltler için nasıl kapatıcılar kış aylarında etkili olur?
Aslında  seçim yaparken sadece kapatıcı ile sınırlandırmayalım. Cilt tipinize göre doğru nemlendirici ve kapatıcıyı birlikte kullanmak gerekiyor. Eğer cildiniz çok kuru ise aynı zamanda cildinize nem takviyesi yapacak likit ürünler, normal ciltler için daha çok BB ve CC krem gibi ürünler, karma ve yağlı ciltler içinse içerisinde pudra özelliği bulunan, likit veya compact  kapatıcıları tavsiye edebilirim.

Makyaj konusunda trendleri çok iyi takip eden ve kendi yüzüne başarılı şekilde uygulayan ünlü isimler sizce kimler? Makyaj konusunda ikon sayılabilecek, trendsetter’lar var mı?
Dünyaca ünlü isimleri düşünürsem; Kate Bosworth, Sienna Miller, Charlize Theron, Rihanna, Jessie J., Scarlet Johannsson, Penelope Cruz. Türkiye`den ise Beren Saat, Hande Ataizi, Özge Ulusoy, Didem Soydan ve Ebru Gündeş diyebilirim. Trendsetter olarak ikon sayılabilecek ve dünyada da Türk kadınının da en fazla takip ettiği iki isim Kim Kardashian ve Jennifer Lopez.

Okurlarımıza kış aylarına özel, cilt ve makyajları ile ilgili hiç bilmedikleri bir tüyo verecek olsanız bu ne olurdu?
Aslında sizinle iki tüyo birden paylaşacağım. Cildin nem dengesinin bozulması soğuk havalarda en fazla şikayet edilen konudur. Eğer çok kuru bir cildiniz varsa herhangi bir kozmetik markasından aldığınız bir nemlendiriciyi (tercihen hesaplı olmasını öneririm) bir avuç içine sığacak boyutta alıp maske şeklinde uygulayıp 10 dakika beklettikten sonra cildinizde kalan miktarı pamuk yardımıyla silin. Bu uygulamayı haftada bir uygulayın 4 hafta sonunda cildinizde gözle görülür bir fark olduğunu göreceksiniz. Genelde gelinlerimle en fazla paylaştığım sır bu.

İkinci olarak; aldığınız makyaj malzemelerini elinizle uygulanın doğru sonuç vermediğini  üzülerek söylemeliyim. Yatırımınızı fırçalardan yana yaptığınızda, kusuruz görünmek için fazla çaba sarf etmenize gerek kalmayacak. Aynı zamanda ürünlerinizi daha uzun süre kullanıp, tasarruf edebileceğinizi de garanti ederim. Fondöten dahil olmak üzere göz altı kapatıcısından ruja kadar her ürün mutlaka kendi fırçasıyla uygulanmalı.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI