Ana SayfaYaşam2016 Oscar En İyi Film Adayları

2016 Oscar En İyi Film Adayları

28 Şubat günü sahiplerini bulacak olan ödül töreninde şüphesiz en merak edilen kategori `En İyi Film`. Sekiz tane filmin aday gösterildiği yapımlara gelin yakından bakalım.

BÜYÜK AÇIK (The Big Short)

IMDb Puanı: 8,0

Türkiye Vizyon Tarihi: 8 Ocak 2016

Yönetmen : Adam McKay
Oyuncular : Brad Pitt, Christian Bale, Steve Carell, Ryan Gosling 

Dünya ekonomisi hakkında belli bir bilgi seviyesine sahip, ancak bankacılık sektöründe yer almayan 4 kişi, 2000`li yılların ortasında yaşanan büyük ekonomik krizi önceden sezerler. Ancak gerek bankalar, gerekse hükumetler bu durumu ısrarla görmezden gelmeye devam etmektedir. Oluşan bu büyük açığı ancak her şeylerini kaybetmeyi göze alacak kadar cesur olanlar, risk almaktan korkmayanlar değerlendirebilecektir. Sonunda ya batacak, ya da muazzam paralar kazanacaklardır.

CASUSLAR KÖPRÜSÜ (Bridge of Spies)

Yönetmen: Steven Spielberg
Oyuncular: Tom Hanks, Amy Ryan, Sebastian Koch

IMDb Puanı: 7,8

Türkiye Vizyon Tarihi: 27 Kasım 2015

Film soğuk savaş döneminde geçmektedir. Amerikalı bir pilot Sovyetler’de tutsak duruma düşmüştür. Tutsak pilotu kurtarabilmek için Amerikalı bir avukat CIA tarafından görevlendirilir. Bu görev oldukça zorlu ve tehlikelidir. Filmde Tom Hanks’ın yanı sıra Amy Ryan ve Billy Magnussen gibi isimlerde rol alıyorlar. Filmin yönetmen koltuğunda ise usta yönetmen Steven Spielberg oturuyor.

BROOKLYN

Yönetmen: John Crowley
Oyuncular: Saoirse Ronan, Emory Cohen, Domhnall Gleeson
IMDb Puanı: 7,8

Türkiye Vizyon Tarihi: 29 Nisan 2016

İrlanda’da yaşayan genç bir kadın olan Eilis Lacey ABD’nin uygun sunduğu yaşam koşullarına kapılarak bunun için annesi dahi geride bırakarak Amerika’ya New York’a gider. Zamanla vatan hasreti çeken genç kadın burada jim adında tanıştığı bir adam ona her şeyi unutturur. Jim bu genç kadının her şeyi tek aşkı olur. Fakat bir süre sonra kadının ülkesine dönmesi gerekmektedir ve bir seçim yapmalıdır. Ancak genç kadın iki ayrı ülke iki ayrı aşk arasında kalır. John Crowley filmin yönetmenliğini ve aynı zamanda senaristliğini kaleme alıp kurgulamıştır. Brooklyn Filminin oyuncuları ise Saoirse Ronan, Domhnall Gleeson, Emory Cohen, Jim Broadbent, Julie Walters isimler oluşturmaktadır. Filmin yapımcılığı üstlenen isimler ise Finola Dwyer ile Amanda Posey birlikte üstlenmişlerdir. 

MAD MAX: ÖFKELİ YOLLAR (Mad Max: Fury Road)

Yönetmen: George Miller
Oyuncular: Charlize Theron,  Tom Hardy,  Rosie Huntington-Whiteley, Nicholas Hoult
IMDb Puanı: 8,2

Türkiye Vizyon Tarihi: 15 Mayıs 2015

Mad Max serisi, 3. filmden tam 30 yıl sonra tekrar sinemalara dönüyor. Tam bir görsel şölen sunan filmde Mel Gibson`la özdeşleşmiş Max Rockatansky karakterini Tom Hardy canlandırıyor.

MARSLI (The Martian)

Yönetmen: Ridley Scott
Oyuncular: Matt Damon ,  Sean Bean ,  Kate Mara ,  Sebastian Stan ,  Jeff Daniels
IMDb Puanı: 8,1

Türkiye Vizyon Tarihi: 2 Ekim 2015

Mars’daki bir görev sırasında çıkan bir fırtınayla ekipten ayrı kalan ve o noktadan sonra da geride kalanlar tarafından bulunamayınca ölmüş olarak kabul edilen bir astronotu anlatıyor. Senaryo da bu astronotun hayatta kalma mücadelesini aktarıyor. Söz konusu olan karakter oldukça şahsına münhasır, kendisiyle dalga geçebilme yeteneğine sahip esprili bir adam. Yani bir yandan çok dramatik, öte yandan da eğlenebileceğiniz bir adam.

DİRİLİŞ (The Revenant)

Yönetmen: Alejandro González Iñárritu
Oyuncular: Leonardo DiCaprio, Tom Hardy, Domhnall Gleeson, Will Poulter
IMDb Puanı: 8,3

Türkiye Vizyon Tarihi: 22 Ocak 2016

İskoç kökenli bir avcı olan Hugh Glass (Leonardo DiCaprio) bugün Dakota adıyla bilinen bölgede gerçekleştirilen bir keşif gezisinde bir ayının saldırısına uğrayarak ölümcül bir şekilde yaralanır. Hayatta kalma umudu çok zayıf olan Glass, arkadaşları tarafından vahşi doğada ölüme terkedilir, oğlu da öldürülür. Müthiş bir dayanma gücüyle hayatta kalmayı başaran Glass, oğlunu öldüren John Fitzgerald`dan (Tom Hardy) intikamını alabilmek için tüm Amerika`yı baştan başa dolaşmaya hazırdır.

GİZLİ DÜNYA (Room)

Yönetmen: Lenny Abrahamson
Oyuncular: Joan Allen , William H. Macy, Brie Larson, Megan Park, Amanda Brugel
IMDb Puanı: 8,3

Türkiye Vizyon Tarihi: 19 Şubat 2016

Emma Donghue`nun çok satan kitabından sinemaya uyarlanan Gizli Dünya`nın başrolünde Brie Larson yer alıyor. 5 yaşındaki oğlu ile küçük bir odaya hapsedilen annenin dramını anlatan Gizli Dünya, kaçış için riskli bir plan yapan bu ikilinin odadan kurtulabilmek için uzak tutuldukları sosyal çevrenin acı kurallarıyla yüzleşmesine şahit olacağız.

SPOTLIGHT

Yönetmen: Thomas McCarthy
Oyuncular: Rachel McAdams, Mark Ruffalo, Liev Schreiber, Michael Keaton, Stanley Tucci
IMDb Puanı: 8,3

Türkiye Vizyon Tarihi: 29 Ocak 2016

2001 yılında The Boston Globe gazetesi, Marty Baron`ı (Liev Schreiber) editör olarak işe alır. Baron bir gün gazetede pedofil bir rahiple ilgili bir haber görür. Bunun üzerine gazetenin araştırmacı haber ekibi Spotlight`ın başındaki Robby Robinson`ı (Mihcael Keaton), bölgedeki kiliselerde uzun süredir devam eden çocuk tacizi iddialarıyla ilgili araştırma yapmaya yönlendirir. Spotlight`ın usta gazetecileri, soruşturma derinleşip daha fazla bilgiye sahip oldukça, konunun sadece Katolik Kilisesi`nin üst düzey yetkililerine değil, devlet kurumlarının da önemli kişilerine uzanan bir ağ oluşturduğunu farkeder. Ancak hasıraltı edilen dosyaları gün yüzüne çıkarmadan önce büyük baskılara göğüs germeleri gerekecektir.

 * Dİğer kategorilerdeki 2016 Oscar adaylarını öğrenmek için burayı tıklayın!

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI