Ana SayfaMücevher2020 Yılı Mücevherlerine Bu Tasarımlar Damga Vuracak

2020 Yılı Mücevherlerine Bu Tasarımlar Damga Vuracak

Doğanın asimetrik çizgilerini kurucusu olduğu Padme Desings’ın özgün koleksiyonlarına yansıtan mücevher tasarımcısı İpek Selek Adıgüzel, 2020 yılında mücevher dünyasında öne çıkacak trendler hakkında bilgi verdi.


 
Farklı zincirler ve renkli taşlar
Farklı kalınlık ve farklı çeşitlerdeki zincirlerin birkaç sezondur en önde olan trend olduğunu belirten Adıgüzel, “Üst üste takılarak zenginleştirilen zincirlerin kimi zaman uçlarında kolye ucu kimi zaman ise dana sade bir tasarım olabiliyor. Renkli taşların ise modası geçmiyor. Renkli taşlar geçtiğimiz sezondan etkisini sürdüren trendlerden. Modele uygun bir şekilde özel kesim büyük renkli taşlar, mücevherleri hem daha gösterişli hem de daha modern yapıyor. Özellikle lapis, onyx, malachite ve quartz çeşitleri kolay kesilen ve etkileyici taşlar arasında yer alıyor” dedi.


 
Sarı altın ve yeniden Victoria dönemi
Sarı altının ve Victoria döneminin ise geri döndüğünü kaydeden Adıgüzel, şu bilgileri verdi: “Yıllardır pembe altının popülerleşmesiyle sıkça rastlamadığımız sarı altın artık geri döndü. Geçtiğimiz senelerde daha ‘alaturka’ olarak nitelendirdiğimiz sarı altın şimdi tam tersi bir yön aldı ve en modern renk haline geldi. Pembe altın tene daha yakın rengiyle yumuşak bir geçiş yaratırken, sarı altın daha çarpıcı bir hava katıyor. Özellikle zincirlerde sık sık rastlayacağımız sarı altına gözümüz hemen alışmaya başladı. Victoria dönemi ise romantik mücevherlerden oluşuyor. Farklı montür çeşitleri, ince detaylar ve ‘locket’ tarzı kolyeler ön planda olacak.”
 
Layering ve su yolu
2020’de layering ve su yolu tasarımların da ön planda olacağını dile getiren Adıgüzel, “Bir dönem ince tasarımların üst üste takılmasıyla popüler olan layering şimdi farklı bir yön aldı. İnce tasarımlar yerine birçok büyük ve farklı tasarım üst üste takılarak ‘more is more’ denebilecek bir etki yaratılıyor. Yeni bir trend de su yolu kolyeler. Artık kasada düğün bekleyen su yolu kolyeler günlük hayatın birer parçası haline geliyor. Diğer kolye ve zincirlerle beraber takılıp layering modasına da uyuyor. Bu kadar değerli bir mücevheri günlük hayata taşımak istemeyenlere ise pırlantasız su yolu tarzı kolyeler cazip geliyor” dedi.


 
Kişiselleştiriler parçaların da 2020’de süreceğini söyleyen Adıgüzel, gerek bir harf gerekse bir yazı olacak şekilde kişiselleştirilen mücevherlerin her zaman çok popüler olduğunu, kişiye özgü olmaları nedeniyle mücevher ve kullanıcısı arasında ayrı bir bağ yarattığını belirtti.
 
Trendleri moda sektörü belirliyor
Trendlerin nasıl belirlendiğini hakkında da görüşlerini paylaşan Adıgüzel, “Aslında moda dünyasında olduğu gibi geçmişte etkili olan akımlar sırayla geri geliyor. Geçtiğimiz dönemlerde art deco ve retro akımları geri gelmişti. Şimdi ise biraz Victoria’ya kaymaya başladık. Tıpkı moda dünyasındaki gibi büyük moda evlerinin defileleri ve sektördeki önemli kişilerin tercihleri doğrultusunda trendler şekilleniyor. Mücevherin en güzel yanı ise kıyafetin aksine tasarımların çoğunlukla zamansız olması. Ve her akım geri geldiğinde sahip olduğunuz mücevher yeniden çok popüler oluyor” dedi.
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI