Ana SayfaYaşam22. İstanbul Caz Festivali başlıyor

22. İstanbul Caz Festivali başlıyor

22. İstanbul Caz Festivali, 27 Haziran-15 Temmuz tarihleri arasında, 15’i aşkın mekândaki 35’in üzerinde konserde 250’den fazla yerli ve yabancı sanatçıyı İstanbul’da ağırlayacak. Joan Baez, Jools Holland, Marcus Miller, Melody Gardot ve Tigran Hamasyan gibi folk, blues ve cazın önemli seslerinin konserlerinin yanı festival Fenerbahçe Parkı’ndaki “Parklarda Caz” ve Kadıköy’deki “Gece Gezmesi” etkinlikleriyle Anadolu yakasına da taşınacak.

Festivalin bu yılki Yaşam Boyu Başarı Ödülü usta müzisyen, piyanist, aranjör ve besteci Emin Fındıkoğlu’a takdim edilecek. Fındıkoğlu’na ödülü, festivalin 27 Haziran’da Yeniköy’deki Avusturya Kültür Ofisi Bahçesi’nde gerçekleştirilecek açılış gecesinde verilecek. Ödül törenin ardından Emin Fındıkoğlu, ilk kez seslendireceği bestelere de yer verdiği yeni projesi Emin Fındıkoğlu+12 konseri ile festivalin açılışını yapacak. Gece, Türkiye’de R&B vokalin aranan ismi Bora Uzer’in festivale özel projesiyle devam edecek. 

Festival, 15 Temmuz Çarşamba akşamı 19.00’da Uniq Açık Hava Sahnesi’nde yenilikçi bir konser serisiyle kapanıyor. Sıradışı yeteneğiyle göz dolduran ABD’li genç trompetçi Theo Croker’ın ardından sahneyi soul müziğin geleceği olarak gösterilen Avustralyalı grup Hiatus Kaiyote devralacak. Gecenin son konserinde ise Bill Withers ve Otis Redding gibi devlerle karşılaştırılan genç soul müzisyeni Michael Kiwanuka dinleyicilerle buluşacak.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI