Ana SayfaYaşam24. İstanbul Caz Festivali Başladı

24. İstanbul Caz Festivali Başladı

Avusturya Kültür Ofisi Bahçesi’nde yapılan ve İstanbul Caz Festivali Direktörü Pelin Opcin’in sunduğu açılış töreninde, TRT Hafif Müzik ve Caz Orkestrası’nın şefi Kamil Özler ve Türk pop ve caz müziğinin duayen isimlerinden Fatih Erkoç’a Yaşam Boyu Başarı Ödülleri takdim edilirken, festivalin gerçekleştirilmesine katkıda bulunan kurum ve kuruluşlara da teşekkür plaketleri verildi.

Ödül töreninin ardından Fatih Erkoç, en sevilen şarkılarını caz repetuvarıyla birleştirdiği bir performans sergiledi. Gecenin ilerleyen saatlerinde ise Balkan müziklerini caz, swing ve elektronik gibi güncel müzik türleriyle harmanlayarak yeniden yorumlayan Avusturyalı topluluk DELADAP sahne aldı.
 
20’DEN FAZLA MEKANDA 200’ÜN ÜZERİNDE SANATÇI
Bu yıl “Şarkılar Konuşur” temasıyla gerçekleştirilen 24. İstanbul Caz Festivali, 4-21 Temmuz tarihleri arasında usta müzisyenlerden genç yıldızlara 200’ün üzerinde yerli ve yabancı sanatçıyı 20’den fazla farklı mekanda İstanbullu müzikseverlerle buluşturacak.

Festivalde bugün Avrupa cazının yıldız isimleri piyanist Jacky Terrasson ve Stephane Belmondo, Fransız Sarayı’nın bahçesinde konser verecek. Bugün ayrıca Korhan Futacı ve Kara Orkestra da Salon İKSV’nin konuğu olacak.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI