Ana SayfaYaşam30 Ağustos - 6 Eylül Haftanın Burç Yorumları

30 Ağustos – 6 Eylül Haftanın Burç Yorumları

29 Ağustos`ta dolunay gerçekleşti. Balık burcunun 6. derecesinde. Bu derecede bir gezegeni olmayan Balıklar etkilenmiyor da bu derecede herhangi bir gezegeni olan diğer burçlar etkileniyor. İlginç değil mi?

Aslında tüm dolunay, yeniay, tutulmalar içinde aynı şey geçerli. Bu nedenledir yorumları “bana tutuyor”, “bana tutmuyor” diye düşünmeniz! Yorumu doğru ilişkilendirmek için burcunuzu bilmeniz yetmiyor. Doğum haritanızı kendinizi tanır gibi tanımanız gerekiyor. Astrolojiden ancak o zaman % 100 yararlanırsınız.  

Dolunaylardan artık korkmadığınızı, Ay tutulmaları yaklaşırken “eyvah” demediğinizi umuyorum. Hepsinin yaşamımızda görevleri farklı, hayatımıza katacakları farklı. 

29 Ağustos Dolunayı yaşantımıza, dinlenme, içe dönme, meditatif çalışmalarla kendini bulma, arınma ve yenilenmeye hazırlanma gibi ruhsal gelişmeler katacak. Veya bunların tamamlanmasını sağlayacak. Hafta ortasına kadar etkili. 

Dolunay sırasında Neptün tetiklenen konumunda. Yani geçmişten gelen ilham, düşünce, yaratıcılık, sanatsal düşler ne varsa hepsi eyleme geçme şansı bulacak. Beklentiler gerçekleşirken abartılı olan beklentiler düş kırıklığına sebep olacak. 

Jüpiter-Dolunay karşıtlığı ise sağlık sorunlarını ve bu sorunların bir çeşit tamamlanma, sonlanma evresinde olduğunu düşündürürken, kimi şanssızlıkların da yeni ruhsal sorunlara yer açacağını anlatıyor. Bu hafta şansınıza güvenmeyin ama hangi konuda güvenmeyeceğinizi burcunuzu ve yükselen burcunuzu okuyarak öğrenin derim. ( Ay burcu yorumlarda dikkate alınmaz!)

Şahsen yılın en ürktüğüm günlerinden biri Venüs durağanlaşmasının olduğu gündür. Terazi ve Boğalar ile yükselen burcu bunlarda biri olanlar için kayda değer sinir bozuculukta ancak benim ürkme nedenim Venüs durağanlaşma dönemlerinin politik yaşama yansıdığı halidir! Ortaya çıkan gerçekler “nasıl bir hayatın içindeyiz, bunlar nasıl olabilir ve nasıl gizli kalabilir” diye acıtır kalbimi. Gelecek endişesi katlanarak artar!

Pazar günü Venüs durağanlaşacak. Aslan burcunda gerçekleşen durağanlaşma sanatın, sahne sanatlarının içine sokulan çomaklardan haberimiz olmasını sağlayabilir. Şöhrete giden yolun dikenlerinin kimlere zarar verdiğini öğrenebiliriz. Ağır bedellerden, finansal avantaj kıyaklarından, hediyelerden ve cömertçe harcanan paralardan, kaybedilen, saklanan gelirlerden bir kez de başka bir açıdan dem vurulabilir. Venüs gerilemesi sadece eski sevgiliye işaret etmez. Finans dünyası da, politik yaşam da, adalet de Venüs’ün ilgi alanıdır. Adaletsizliğin bir kez daha tüylerimi diken diken etmesinden ürküyorum. 

Geçtiğimiz hafta Ankara-Gölbaşı Tedaş Lojman alanında köpekler güvenlik görevlileri tarafından sopalarla dövülerek öldürüldü. Duyduğumda inanamadım. Besleme yapanlardan biri beni arayıp” twitter kullanamıyorum bunu duyurur musunuz?” dediğinde hemen fotoğraf olup olmadığını sordum. İnanamadım çünkü. Fotoğraflar anında geldi. Sonra takipçi sayısı 100.000 in üzerindeki hayvan sever bir ünlünün sayfasında paylaşma teklifi üzerine sayfaya göz attığımda canım Türkiyem’de, Osmanlı emaneti merhametin, hayvana değer vermenin zerresinin kalmadığını fark ettim. Ülkenin her yanından dövülerek öldürülen köpek haberleri gelmişti. Fotoğraflarıyla birlikte! Bebek köpekler annelerinin yanında onunla kalmış, anne bebeğini bırakıp gitmemiş hep birlikte ölmüşlerdi. Vahşetin sınırlarını en az Çinliler kadar zorluyoruz kanımca. Ve öldürmek alışkanlık yapan bir eylem. Kurban kesmekle başlayan bu eylemde önce hayvanlar sonra çocuklar ve kadınlarla devam eden bilimsel olarak kanıtlanmış bir süreç var. Hayvanı döverek öldüren güvenlik görevlisi kısa zaman sonra çocuğunuza tecavüz edip başını taşla ezerken yakalandığında şaşırmayın yani! Karınızı arabaya kilitleyip tecavüz etmeye yeltendiğinde, zorlamalar karşısında bıçağına sarıldığında hiç şaşırmayın. Bu sonu aman hayvan ne olacak ölsün diye düşündüğünüz an siz hazırladınız! Kurban kesmeyin. Osmanlıdaki gibi kasaplara kestirin. Osmanlıdaki gibi o kasaplar katil olmasın diye sık sık bahçıvanlık yapsın, tatile çıksın, doğaya karışsın. Kasaplık sürekli yapılan bir meslek olmasın. Kasaplığa soyunup içinizdeki şeytanı aktive etmeyin. 

Venüs gerilerken “sevgisizlik” yaratır demiştik en başında. Gerileme başlarken uyarımız buydu. Sevgisizlik ayrılık getirebilir, içinizdeki sevme duygusu geri çekilebilir, beyninizin sevme alanını aktive eden hormonlar azalabilir diye uyarmıştım. Sevgisizliğin en kötü boyutunu bu hafta twitter’a şöyle bir göz atında fark ettim. 

Venüs gerilemesi boyunca fark ettiğim diğer durum da bir hastane tarafından verilen tavuk-pilav artıklarını köpeklerime uzun süre değil 3 hafta kadar yedirdiğimde gözlemlediğim şey oldu: köpekler durduk yere birbirlerine saldırmaya başladı. Oysa genel olarak sakindirler ve çok ama çok nadir kavga ederler. En uysal bile en sevdiği arkadaşına diş göstermeye, dişlemeye başlayınca tavuklara yüklenen hormonun insanlardaki tahammülsüzlük ve agresyon, cinnet, sevgisizlik nedeni olduğunu anladım. Bu artıkları yedirmeyi hemen kestim ve 3 gün içinde sakinleştiler. Tavuk tüketiyorsanız her an cinnet geçirebileceğinizi unutmayın. Çünkü tavuklar doğalarına aykırı koşullarda, ışık, güneş görmeden, yürüyemeden, binlerce tavuk arasında yaşadığı için felç olarak büyüyor 1 aylıkken şişirilerek öldürülüyor ve sofranıza bu acı içinde yaşamış, ömrünü hapis ve işkence şeklinde yaşamış cansız bedeni geliyor. Onun acısını ve tüm duygu durumunu da, onun bedenindeki hormonları da bedeninize geçiriyorsunuz. 

Aynı süreçte bir şantiye tarafından verilen artık yemeklerinde köpeklerim tarafından aç bile olsalar tüketilmediğini, sokak köpeklerinin de yemediğini, içindeki tavuk parçalarına dokunmadıklarını gözlemledim. “Artık o insanlara ne yediriliyorsa!” diye düşünmeden edemiyor insan. Öldürmeyi iş edinmiş güvenlik görevlilerinin ana yemeğinin et ve tavuk olduğu kesin. Benimde emri veren müdüriyet veya görevlilerin, dövülerek öldürülmelerin peşini bırakmayacağım kesin. Onlarca hayvan seven, hayvanlara yardım eden ünlü, ünsüz arkadaşımla birlikte tabii..

Pazartesiden itibaren rahatlıyoruz. Güneş tutulmasının yenilenme esintisi sarıp sarmaladığında ciddi ve hızlı adımlar atmayı başaracağız. Mutlu bir hafta dilerim.

Su Karakuş
Uzman Astrolog

Detaylı burç yorumlarınız için fotogaleriye tıklayın!

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI