Ana SayfaYaşam33. İstanbul Film Festivali başlıyor

33. İstanbul Film Festivali başlıyor

Her yıl yaklaşık 150 bin izleyiciye ulaşan, İstanbul Film Festivali`nin 33`üncüsü bu yıl 5 Nisan’da perdelerini açıyor. Festivalde, bu yıl en büyük yenilik etkinliklerin sinemaseverler tarafından İKSV Mobil uygulaması ile her an takip edebilecek olması. 

On yıldır olduğu gibi bu yıl da Akbank’ın sponsor olduğu İstanbul Film Festivali, 5-20 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek. İstanbul Film Festivali, 4 Nisan Cuma akşam, NTV’den canlı yayımlanacak açılış töreniyle başlayacak. 33. İstanbul Film Festivali Açılış Töreni’nin hemen ardından Stephen Frears’in, festival kapsamında “Akbank Galaları”nda izlenebilecek son filmi Philomena / Umudun Peşinde, açılış filmi olarak gösterilecek.
İstanbul Film Festivali ve İKSV’nin bütün etkinlikleri hakkında son haberlerin takip edilebileceği, festivalle ilgili videoların kolayca izlenebileceği, kişiye özel çizelgeler ve hatırlatmaların oluşturulabileceği İKSV Mobil, kullanıcılarına çeşitli dönemlerde gönderilecek bildirim mesajlarıyla, kampanyalardan yararlanma şansını da verecek.
Bu yıl da programındaki filmlerin niteliği ve çeşitliliğiyle öne çıkan İstanbul Film Festivali, sinemaseverlere 20’nin üzerinde bölümde 230’u aşkın filmin yanı sıra usta sinemacıların katılacağı söyleşiler, atölye çalışmaları, sunumlar ve sinema dersleriyle dolu iki hafta sunacak.
Festivalin gösterimleri ise Beyoğlu’nda Atlas, Beyoğlu, Nişantaşı City Life (City’s), Ortaköy’de Feriye ve Kadıköy’de Rexx olmak üzere 5 sinema ile İstanbul Modern ve Pera müzelerinin salonlarında yapılacak. Seanslar geçen yıllarda olduğu gibi 11.00, 13.30, 16.00, 19.00 ve 21.30`da. Festivalin büyük ilgi gören “Geceyarısı Çılgınlığı” bölümü bu yıl da devam ediyor. Festival süresince her cuma ve cumartesi 24.00`te bir film izleyicilere sunulacak.
Festival biletleri, Biletix satış kanalları ile Atlas ve Rexx sinemalarındaki ana gişelerden satılıyor. Bilet fiyatları tam 16 TL, öğrenci ile 65 yaş ve üstü sinemaseverler için ise 21.30 seansları ve Akbank Galaları’nın ilk gösterimleri haricinde 11 TL olacak. İstanbul Modern ve Pera müzelerinin salonlarındaki gösterimlerin tümü, diğer salonlardaki gösterimlerin ise hafta içi 11.00, 13.30 ve 16.00 seansları yalnızca 6 TL olacak.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI