Ana SayfaSağlık5 adımda kendinizi yeniden keşfedin

5 adımda kendinizi yeniden keşfedin

Uzmanlara göre “kendimizi bulmak” derken, asıl kastettiğimiz şey yaşamlarımızın anlamını bulmak! O halde profesyonel tavsiyelere kulak verelim.

Değerlerinizi fark edin

Gündelik yaşantı içerisinde bizler için değerli ve anlamlı olan şeyleri gözden kaçırabiliyoruz. Kendinize şunu sorun: Sizin için daha yüksek bir yaşam kalitesine katkıda bulunacak şeyler neler? Belki arkadaşlarınızla veya kedinizle birlikteyken kendinizi daha iyi hissediyorsunuz. Belki de size iyi gelen yegane şey doğa. Cevap ne ise, sizin için neyin önemli olduğunu belirleyin ve bu değeri günlük bir ritüelinize ekleyin.

Sınır belirleyin

Birlikte çalıştığınız insanlara veya arkadaşlarınıza akşamları belirli bir saatten sonra mesajlara cevap veremeyeceğinizi veya sosyal medyayı kontrol etmeyeceğiniz bir hafta sonu geçireceğinizi söyleyebilirsiniz . Bu, sınırları belirlemenin bir yolu, böylece kendinize alan ve zaman yaratabilirsiniz.

Kim olduğunuzu bilin

Anne, abla, sevgili, dost, patron… Muhtemelen bu hayatta birçok kişisiniz. Ancak sıklıkla düşülen bir hata var; herhangi bir role adeta görevmiş gibi odaklanabiliyoruz. Bu nedenle kimin için ne olduğunuzu düşünmeyi bir kenara bırakın. Kendiniz için kimsiniz ve ne olmak istiyorsunuz? Buna insan ilişkilerinizle değil; ilgi alanlarınızla, yeteneklerinizle ve hobilerinizle karar verin.

Kendiniz gibi insanları bulun

İlişkilerin huzurumuz üzerinde büyük bir etkiye sahip olduğu aşikar. Bu nedenle değer verdiğiniz, ortak bir paydada buluşabildiğiniz, ortak zevklere sahip olduğunuz insanları yakınınızda tutun. Aksini düşündüğünüz, size bir şey katmadığı gibi sadece zamanınızı çalmakla yetinen insanları ise hayatınızdan uzaklaştırmak en doğal hakkınız.

Değişime açık olun

Yaşamınız boyunca geçiş dönemlerinden geçecek, kendinizi aramaya devam edecek ve hatta zaman zaman bulduklarınız karşısında şaşıracaksınız. Ancak sürekli olarak kendinize şunu sormanızı öneriyoruz: Sahip olduğum zamanı, yaşam kalitemi geliştirmek için kullanıyor muyum?

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI