Ana SayfaSağlıkAdet Döneminde Spor

Adet Döneminde Spor

Şöyle bir senaryo hayal edin (geçen ay yaşadığınız için belki de hayal etmenize gerek yoktur); favori egzersiziniz için spor salonuna adınızı yazdırdınız ancak o gün ayın en sancılı günlerinden biri. Egzersizin PMS belirtilerini azalttığını duymuş olsanız da hala kendinizi yorgun, huysuz, biraz sinirli hissediyorsunuz. Kendinizi zorlamalı mısınız?

Özel eğitmen Liz Letchford, “ Bedeninizi dinleyin,” diyor. “PMS döneminde spor yapmanız mümkün, ancak kendinizi adet görmediğiniz günlerdeki kadar zorlamamalısınız.” Kulağa hoş geliyor, değil mi?

Kadın doktoru Stephanie Long da benzer önerileri paylaşıyor: “Hala spor yapabilirsiniz. Tıbbi olarak önünüzde bir engel yok.” Yine de Dr. Long’un bir uyarısı var; “Adet dönemini daha ağır geçiren kadınların o dönemde yoğun baş dönmesi şikayeti olabiliyor. Bu gibi durumlarda spor yapmamak ve vücudu dinlendirmek daha iyi ve hatta şart.”

Yoga yapan kadınlar içinse durum biraz daha spesifik. Vinyasa akışları bedenin tersten işleyişine de odaklandığı için adet dönemlerinde baş duruşu gibi hareketleri yapmak tavsiye edilmiyor.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI