Ana SayfaYaşamadidas ve Allbirds Karbon Ayak İzini Azaltmak İçin Güçlerini Birleştiriyor

adidas ve Allbirds Karbon Ayak İzini Azaltmak İçin Güçlerini Birleştiriyor

adidas ve Allbirds, karbon ayak izini önemli ölçüde azaltarak çığır açan koşu ayakkabısının tanıtılmasından sadece sekiz ay sonra

FUTURECRAFT.FOOTPRINT için yapacakları yeni lansmanın müjdesini verdi. Düşük karbonlu performans ayakkabılarının üretimini mümkün kılan proje ile tüm sektöre iklim değişikliğiyle mücadelede işbirliğinin gücü de gösteriliyor. 

Bu yılın ilk yarısında (Mayıs 2021), çift başına 2,94 kg CO2e olarak ölçülen FUTURECRAFT.FOOTPRINT, mümkün olduğu kadar düşük karbon ayak izine sahip bir performans koşu ayakkabısı yapma konusundaki ortak tutkunun sonucu olarak her iki marka için de en iyiyi temsil ediyor.

20 Aralık haftası adidas online mağazasında satışa sunulacak ilk limitli koleksiyon ile adidas ve Allbirds spor ve moda için karbon nötr bir geleceğe yönelik kritik yarışı hızlandırıyor, düşük karbonlu performans ayakkabılarının ölçeklendirilebileceğini kanıtlıyor. Dört yeni renk grubu içeren sıradaki koleksiyon, 2022 baharındaki lansmanla birlikte beğeniye sunulacak.

FUTURECRAFT.FOOTPRINT, yenilikleri paylaşarak ve rakiplerle işbirliği yaparak ne kadar hızlı ilerleme kaydedilebileceğini gösteriyor. Böylelikle işleri her zamanki gibi yeniden düşünmeye teşvik etme gücüne sahip bir örnek teşkil ediyor.

adidas Global Brands Yönetim Kurulu Üyesi Brian Grevy, “Amacımız FUTURECRAFT.FOOTPRINT’i sistemik değişimi tetikleyen bir unsur olarak başka bir boyuta taşımak. İşbirliğinin ve açık kaynak zihniyetinin sektörde nasıl bir etki yaratabileceğini ve karbon sıfıra doğru ilerlemeye nasıl yardımcı olabileceğini göstermek istedik. adidas, yeni inovasyonları ölçeklendirmek için iş ortaklarıyla yakın çalışma mirasına sahip. İşbirliği olanaklarını görüyoruz ve üretimde uzmanlık getirebiliyoruz. Örneğin; 2015’te Parley ile okyanuslardan toplanılan plastikleri geri dönüştürerek tek bir konsept ayakkabı üretmek için işbirliği yaptık ve 2020’nin sonunda bu ayakkabılardan 30 milyon çift üretildi. Şimdi, 2025 yılına kadar her üründe ortalama %15 CO2e ayak izi azaltma hedefimiz var ve FUTURECRAFT.FOOTPRINT, bu hedef ve ölçekte düşük karbonlu ayakkabılar yaratma yolculuğumuz için ileri atılmış büyük bir adım.”

Her iki marka da ayakkabının yaratılmasını sağlayan 12 aylık inovasyon maratonu boyunca önemli kazanımlar elde etti. Ürün tasarımı, malzeme yeniliği, sürdürülebilirlik ve tedarik zincirindeki ekipler, mümkün olan en düşük karbon ayak izine ulaşmak için malzemeleri, üretim tekniklerini, hatta ambalajı yeniden tasarlayarak sürecin tüm bileşenlerini ve yönlerini inceledi. Ayakkabının tasarımı, koşuculara fazlalıktan ziyade tam olarak ihtiyaç duydukları şeyi vererek “indirgeyici sanat” felsefesine odaklanıyor. Bunun temel bir parçası, ayakkabının tek tek parçalarının kesildiği malzeme rulolarını oluştururken desen verimliliğini dikkate almaktı.

Tasarım ekipleri, malzeme parçalarını bir yapboz gibi ele alırken, israfı en aza indirmek ve karbon emisyonlarından tasarruf sağlamak için onları mükemmel bir şekilde bir araya getiren tangram prensibinden ilham aldı. Bu konsept, maksimum etki için ayakkabının hem üst kısmına hem de dış tabanına uygulandı.

FUTURECRAFT.FOOTPRINT aynı zamanda adidas ve Allbirds’ün şimdiye kadar ürettiği en hafif performans ayakkabılarından biri olarak da öne çıkıyor. Malzeme kullanımında daha fazla tasarruf sağlayıp yalnızca ihtiyaç duyulanı kullanırken, burulma çubuğu yerine oyulmuş bir orta taban yapısı ile ayakkabının performans bütünlüğünü de koruyor.

Markalar için yeni bir yaklaşım: Birlikte çözüm

Bir yanda daha geniş bir ürün yelpazesinde düşük karbonlu tasarım ve yaratımı keşfeden adidas, diğer tarafta performans ve lifestyle ürünlerine proje içgörülerini doğal malzeme mühendisliğine olan bağlılığıyla uygulayan Allbirds. Bu öğrenimler, adidas ve Allbirds için bir sonraki adımın da temellerini atıyor. Ayrıca, genellikle gizliliğe çok önem veren bir sektörde işbirliğine yönelik yeni bir yaklaşımın önünü açarak diğer markalara yeni çözümler bulmak için birlikte çalışma izni veriyor.

Allbirds Kurucu Ortağı ve Eş CEO’su Tim Brown,“FUTURECRAFT.FOOTPRINT, özellikle iklim değişikliğine karşı mücadele söz konusu olduğunda, ayrı ayrı başarabileceğimizden daha fazlasını birlikte başarabileceğimizin önemli bir kanıtı. Bunun dünyanın en düşük karbon ayak izine sahip koşu ayakkabısı fikrinden tüketicilerin sadece iki yıl içinde elde edebilecekleri bir ürüne dönüştüğünü görmek inanılmazdı. Kışkırtıcı bir meydan okuma. Allbirds olarak bizler, ürün başına karbon emisyonlarımızı 2030 yılına kadar %95 oranında azaltmak için kendi yolculuğumuzdayız ve her iki ekibin de FUTURECRAFT.FOOTPRINT’e getirdiği amansız odaklanma, bu iddialı hedefe ulaşmak için tam olarak ihtiyacımız olan şey. Ancak, markalarımızdan herhangi biri üzerindeki etkisinin çok ötesinde, umudumuz bu ürünün sektördeki diğer kişilere işlerin ‘her zaman’ yapıldığını yeniden düşünmeleri için ilham vermesi. Ek olarak da geliştirme sürecimizden öğrenilen bu özel kazanımların, ekipleri için karbon tasarruflarının kilidini açabilmesidir.”

FUTURECRAFT.FOOTPRINT

adidas ve Allbirds’ün tescilli teknolojileri uyum içinde çalışmak için bir araya geliyor. adidas’ın popüler LIGHTSTRIKE orta tabanına dayanan ve aynı performans standartlarına göre test edilen FUTURECRAFT.FOOTPRINT orta taban bileşiği, Allbirds’ün biyolojik bazlı şeker kamışı ile yeniden tasarlandı ve kısmen doğal malzemelerle yapılan düşük karbonlu bir bileşen sunuyor.

Başka bir hibrit malzemeyi temsil eden yeni geliştirilen üst malzeme, azaltılmış karbon etkisi ile performans beklentilerini karşılayan pürüzsüz, hafif bir üst kısım için %77 geri dönüştürülmüş polyester ve %23 doğal Tencel (odun hamurundan yapılmış bir malzeme) ile yapıldı. Dış taban ise %10 geri dönüştürülmüş kauçuktan üretildi.

Ayakkabı, Aralık ayının son haftasında adidas.com’da, adidas ve Allbirds uygulamalarında tavsiye edilen satış fiyatı olan 1539 TL üzerinden satışa sunulacak. Dört yeni renk grubu içeren yeni koleksiyon ise 2022 bahar döneminde lanse edilecek. 

 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI