Ana SayfaSağlıkAğız Kanserini önemseyin

Ağız Kanserini önemseyin

Ağız kanseri nedeniyle bir yılda hayatını kaybeden hastaların sayısı 12 binin üzerinde.  Erkeklerde, kadınlara göre 2 kat daha fazla görülüyor. Alkol ve sigara kullananlarda kullanmayanlara göre 15 kat fazla görülüyor. Kötü huylu olan ağız bölgesindeki kanserler, beyin gibi hayati bölgelere yakın olmasından  ve anatomik olarak vücudun diğer bölgelerine daha rahat yayılabilme ihtimalinden dolayı da çok önem taşıyor.

Ağız kanserlerinin nedenlerini ve mavi ışık teknolojisi ile kolay erken teşhis uygulamalarını DentGroup’tan Ağız Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Dr. Başak Kurdoğlu paylaşıyor.

Ağız bölgesindeki anormallikler daha tam kansere dönüşmeden veya kansere dönüşmüşse bile başlangıç safhasındayken tedavileri çok daha kolay gerçekleştiriliyor ve erken teşhis ile kişinin hayati riski azalıyor.

Artık, mavi ışık teknolojisi ile ağıziçi kanserlerinin çok erken safhada tespit edilmesi mümkün hale geldi. Mavi ışık teknolojisi ile ağız içine özel dalga boylu mavi ışık hüzmesi gönderilerek, çok basit ve ağrısız bir biçimde ağızdaki yumuşak dokuların derinlerde olan ve gözle görülmeyen anormalliklerinin tespiti sağlanıyor.  

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI