Ana SayfaModaAnna Karenina`dan ilham alın

Anna Karenina`dan ilham alın

Anna Karenina 85.Oscar Ödülleri`nde beklendiği gibi en iyi kostüm dalında Oscar`ı kucaklayan film oldu. 1870`ler Rusya`sını kusursuz bir şekilde beyazperdeye taşıyan Jacqueline Durran ise bu ödülü gerçekten hakediyordu.

Moda ve sinema son yıllarda hiç olmadığı kadar yakın temas halinde… Black Swan’dan sonra dolaplarımızı uçuk pembe renge, babetlere ve saç aksesuarlarına açmıştık. Bu kez moda rüzgarı Rusya’dan esti ve tahmin edebileceğiniz gibi oldukça soğuk bir rüzgar, peki Oscar ödüllü bu filmden ve 1870’lerden ilham alan eldiven ve kürklere hazır mısınız?

Moda dünyası sinemayla buluştuğundan beri, filmlerde görmeye alıştığımız kostüm ve aksesuarlar o yılın modasına da ilham veriyor. Özellikle söz konusu olan dönem filmleri olduğunda bu etki katlanarak artıyor. Anna Karenina’nın kostümleri de en az filmin kendisi kadar iddialı. Zira filmin styling çalışması Aşk ve Gurur’la Oscar adaylığı olan Jacqueline Durran’a ait ve Jacqueline Durran Anna Karenina`daki titiz çalışmasıyla bu kez Oscar`ı kazanmayı başardı.

Edebiyat dünyasının efsane yazarı Tolstoy’un kalemi ve Hollywood’un beyaz camın arkasından bize sunduğu büyülü dünya bir araya geldiğinde ortaya he yönüyle etkileyici bir başyapıt çıkmış. Keira Knigtley’i Anna Karenina rolünde izleyeceğimiz filmin yönetmeni Joe Wright, dünyaca ünlü kostüm tasarımcısı Jacqueline Durran’la yeniden bir araya geliyor. Dönem filmlerinin tartışmasız en önemli isimlerinde olan Keira bir röportajında dönem filmlerinde yer almaktan ve eski dönemlerin stilini yansıtan kıyafetler giymekten oldukça memnun olduğunun altını çizmişti. Keira kıyafetleri o kadar güzel taşıyor ki, kostümleri taşımaktan ne kadar zevk aldığı duruşundan bile anlaşılıyor.

Eğer sizde günlük stilinizde moda dünyasında Rus rüzgarları estiren Anna Karenina’dan ilham almak istiyorsanız yapmanız gerekenleri kısaca belirtelim. Elbette aklınıza ilk olarak kabarık etekli elbiseler gelmiş olabilir. Ancak bu Anna Karenina’nın etkisini stilinize yansıtmak için bir şapka, eldiven veya kürk de ziyadesiyle yeterli olacaktır. Günlük şıklığınızı göz alıcı bir şapka, gösterişli bir eldiven, kürk bir palto veya etolle tamamlayarak 1870’lerin rüzgarını arkanıza alabilir ve aynı zamanda sezonun modasına ayak uydurabilirsiniz. unutmayın kürk, palto ve eldivenlerimizle vedalaşmak için son günlerin içindeyiz. 

Fotogaleriye tıklayarak Anna Karenina`nın kostümlerine daha yakından bakabilir ve sezondan Anna Keranina`dan ilham alarak günlük hayatınızda kullanabileceğiniz parçaları görebilirsiniz. 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI