Ana SayfaTeknolojiApple, Ürünleri Genelinde Geri Dönüştürülmüş Malzemelerin Kullanımını Artırıyor

Apple, Ürünleri Genelinde Geri Dönüştürülmüş Malzemelerin Kullanımını Artırıyor

Apple bugün ürünleri genelinde geri dönüştürülmüş içeriklerin daha fazla kullanılmasıyla ilgili yeni ayrıntıları açıkladı. Şirket geri dönüştürülmüş sertifikalı altını ilk kez üretim sürecine dahil etti ve geri dönüştürülmüş tungsten, nadir bulunan toprak elementleri ve kobalt kullanımını iki katından fazlasına çıkardı. 2021’de Apple ürünlerinde kullanılan tüm malzemelerin yaklaşık yüzde 20’si geri dönüşümden elde edildi. Bu oran, bugüne kadarki en yüksek geri dönüştürülmüş içerik kullanma oranını temsil ediyor.
Apple bu ilerleme, geri dönüşüm inovasyonu çalışmaları ve temiz enerjiyle ilgili yeni ayrıntıları 2022 Çevresel İlerleme Raporu’nda açıkladı.
 
Şirket ayrıca müşterilerin Dünya Günü’nü kutlamasına yardımcı olacak yeni yollar paylaştı. Bu yollar arasında Apple Pay kullanarak Doğal Hayatı Koruma Vakfı’na destek olmak da yer alıyor. Eğitim kaynakları, özel olarak derlenmiş içerikler ve tüm platformlarda sunulan ilgi çekici etkinlikler sayesinde Apple müşterileri, bulundukları her yerde doğanın güzelliğini takdir etme, iklim değişikliği gibi önemli sorunlar hakkında bilgi edinme ve gezegeni korumak için çalışan amaç ve topluluklara destek olma fırsatlarından yararlanabilecek. 
 
“Dünyanın dört bir yanındaki insanların Dünya Günü’nü kutlamak için bir araya geldiği bu dönemde, iklim kriziyle mücadele etmek ve günün birinde ürünlerimizi dünyadan hiçbir şey almadan üretebilmek amacıyla yaptığımız çalışmalarda ciddi ilerlemeler kaydediyoruz.”
açıklamasını yapan Apple Çevre, Politika ve Sosyal Girişimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Lisa Jackson sözlerine şöyle devam etti: “Yarattığımız inovasyonların yüksek temposu daha şimdiden, ekiplerimizin bugünün ürünlerini kullanarak geleceğin ürünlerini geliştirmesine yardımcı oluyor. Global tedarik zincirimiz temiz enerjiye geçiş yaptıkça diğer şirketlerin de izleyeceği bir yolun temellerini atıyoruz.”                                                                         
Tüm Apple Ürünlerinde Geri Dönüştürülmüş ve Sorumlu Bir Şekilde Elde Edilmiş Daha Fazla Malzeme
Apple, sektör genelinde değişim başlatmak için malzemelerin geri dönüştürülmesi ve tedarik edilmesiyle ilgili inovasyonlara öncülük ediyor. Apple bugün, geri dönüşüm iş ortaklarının tüm dünyada bu ivmeyi temel alarak ilerleyebilmesine yardımcı olmak için geri dönüşüm alanındaki en yeni inovasyonu olan Taz’ı tanıttı. Taz, çığır açan bir yaklaşımdan yararlanarak geleneksel elektronik geri dönüşümünden sağlanan malzeme geri kazanımını iyileştiren bir makine.
2021’de Apple’ın ürünlerinde kullandığı tüm alüminyumun yüzde 59’u geri dönüştürülmüş kaynaklardan elde edildi. Birçok ürünün kasasında ise yüzde 100 geri dönüştürülmüş alüminyum kullanıldı. Apple ayrıca 2021’de ürün ambalajlarının yalnızca yüzde 4’ünde plastik kullanarak şirketin 2025’e kadar ambalajlarda plastik kullanımını ortadan kaldırma hedefine yönelik önemli bir ilerleme kaydetti. Apple, 2015’ten bu yana ambalajlarındaki plastik kullanımını yüzde 75 azalttı.
 
Bunun yanı sıra 2021’de Apple ürünlerinde aşağıdakiler yer aldı: 

  • Yüzde 45 geri dönüştürülmüş sertifikalı nadir bulunan toprak elementleri: Bu oran, Apple’ın aygıtlarında geri dönüştürülmüş nadir bulunan toprak elementleri kullanmaya başlamasından bu yana sağlanan önemli bir artışı temsil ediyor. 
  • Yüzde 30 geri dönüştürülmüş sertifikalı kalay: Yeni iPhone, iPad, AirPods ve Mac aygıtlarının anakartlarındaki lehimlerde yüzde 100 geri dönüştürülmüş kalay kullanılıyor.
  • Yüzde 13 geri dönüştürülmüş sertifikalı kobalt: iPhone pillerinde kullanılan geri dönüştürülmüş sertifikalı kobaltın yüzde 13’ü, Apple’ın geri dönüşüm robotu Daisy tarafından bileşenlerine ayrılarak tekrar pazara kazandırılıyor. 
  • Geri dönüştürülmüş sertifikalı altın: Herhangi bir Apple ürününde ilk kez yer alan bu malzeme, iPhone 13 ve iPhone 13 Pro modellerinde hem anakartın kaplamalarında hem de ön ve arka kameraların tellerinde kullanıldı. Apple, bu dönüm noktasına ulaşabilmek için sektörde lider seviyelerde izlenebilirliğe öncülük ederek, yalnızca geri dönüştürülmüş içeriklerin kullanıldığı bir altın tedarik zinciri oluşturdu.Gelecekte üretilecek ürünlerde kullanılmak üzere daha fazla malzemenin geri kazandırılması, madenciliğin azaltılmasına yardımcı oluyor. Geri dönüştürücüler, Apple’ın geri dönüşüm robotları tarafından parçalanan yalnızca bir ton iPhone bileşeninden, şirketlerin normalde madencilikle elde edilmiş 2.000 ton kayadan çıkaracağı miktarda altın ve bakırı geri kazandırabiliyor. Apple, yenileme yoluyla ürünlerinin kullanım ömrünü uzatma konusunda da kararlı. 2021’de Apple, 12,2 milyon aygıt ve aksesuarı yeniden kullanılmak üzere için yeni sahiplerine göndererek bu ürünlerin kullanım ömrünü uzattı ve gelecekte yapılacak madencilik çalışmalarına duyulacak ihtiyacı azalttı. Apple, sonuç olarak ürünlerinde yalnızca yenilenebilir veya geri dönüştürülebilir malzemeleri kullanmayı amaçlıyor. 2017’de açıklanan bu hedef, şirketin tasarım ve malzeme sağlama konusunda izlediği yolun da temellerini attı.  Ses modüllerindeki mıknatısları ayırmak ve daha fazla nadir bulunan toprak elementini geri kazandırmak için parçalayıcılardakine benzer yeni bir teknolojiden yararlanan bir makine olan Taz, Apple’ın geri dönüşüm alanında öncülük ettiği bir dizi ilerlemenin en son adımı. Şirket bunun yanı sıra patentli iPhone demontaj robotu Daisy’nin özelliklerini 23 iPhone modelini bileşenlerine ayıracak şekilde geliştirdi ve diğer şirketlere ve araştırmacılara, bu patentlerin lisansını ücretsiz olarak kullanma olanağı tanıdı. Taptic Engine’ları bileşenlere ayıran bir diğer robot olan Dave ise nadir bulunan toprak elementleri içeren mıknatıslar, tungsten ve çelik gibi değerli malzemelerin geri kazanılmasını sağlıyor.
  • 2022 Çevresel İlerleme Raporu
    Apple’ın yeni yayınlanan 2022 Çevresel İlerleme Raporu’nda, şirketin geri dönüşüm alanındaki inovasyon ve malzemelerin korunmasıyla ilgili ilerlemelere öncülük etmesinin yanı sıra, global tedarik zincirinin tamamında ve her ürünün yaşam döngüsü boyunca karbon nötr olmak için yaptığı önemli çalışmalar, atık azaltma ve ürünlerinde malzemelerin daha güvenli şekilde kullanılmasını teşvik etme konusunda sağlanan ilerlemeler vurgulanıyor.
    Apple gelirlerini yüzde 33 artırdığı ve diğer birçok şirketin ayak izinde büyük artışlar yaşadığı bir yılda, net emisyonlarını aynı seviyede korumayı başardı. 2020’den bu yana global operasyonlarında karbon nötr olan Apple, 2018’den beri ofislerine, mağazalarına ve veri merkezlerine yüzde 100 yenilenebilir temiz enerjiyle güç sağlıyor.
    Apple kısa süre önce, tedarikçilerinin temiz enerji kullanımının bir önceki yıla göre iki kattan fazla arttığını duyurdu. Şu anda 10 gigawatt seviyesinde olan kullanım, verilen taahhütlerin yerine getirilmesiyle önümüzdeki yıllarda yaklaşık 16 gigawatt’a ulaşacak. Bu ay şirketin önde gelen üretim iş ortaklarından 213’ü, 25 ülkede tüm Apple üretimlerini yenilenebilir elektrik kullanarak gerçekleştireceğini taahhüt etti. 2021’de bu yenilenebilir enerji projeleri 13,9 milyon ton karbon emisyonunu önledi. Bu miktar, bir yılda 3 milyon arabanın trafikten çekilmesine eşdeğer.
    Apple’ın gezegeni gelecek nesiller için koruma konusundaki kararlılığı hakkında daha fazla bilgi için 2022 Çevresel İlerleme Raporu’nu inceleyin.
     
    Dünya Günü için Keşfedin, Bilgi Edinin ve Harekete Geçin
    Apple 2022 Dünya Günü’nü kutlamak için tüm dünyadaki müşterileriyle doğal hayatın güzelliklerini keşfetmelerini, iklim değişikliğine bağlı olarak dünya genelindeki toplulukların yüz yüze kaldığı ciddi sorunlar hakkında bilgi edinmelerini ve gezegeni korumak için harekete geçmelerini sağlayacak yeni yollar paylaşıyor. 
    Keşfedin: Dünya Günü yaklaşırken Apple Harita uygulaması, Lonely PlanetAllTrails ve The Nature Conservancy tarafından sunulan 25 yeni rehberle ABD ve Kanada’daki büyüleyici yeşil alanları bulmayı, doğada ailenizle eğlenceli zaman geçirmeyi, şehir yürüyüşleri yapmayı ve yürüyüş rotalarını keşfetmeyi her zamankinden daha kolay hale getiriyor.Dünya Günü kutlamaları çerçevesinde Apple Fitness+ aboneleri doğadan ilham alan yoga, meditasyon, bisiklet, kürek ve koşu bandı antrenmanlarını takip edebilecekler. İlgili içerikler arasında, dinleyicileri canlı pop ve rock şarkılarından oluşan bir çalma listesi eşliğinde Yosemite Ulusal Parkı’nın göz alıcı manzaraları ve seslerinde yolculuğa çıkaran yeni Time to Run bölümü ve nerede koşuya çıkarsanız çıkın doğayla bütünleşmeniz için ilham veren koçluk yönlendirmeleri de bulunuyor. Bu hafta Time to Walk’un dünyaca ünlü bilim insanı ve çevreci Dr. Jane Goodall’un katıldığı yeni bölümü de yayınlanacak. Dr. Jane Goodall bu bölümde, neden işi uğruna tüm korkularını bir kenara itmeye hazır olduğunu ve tüm canlılar arasındaki bağlantı hakkındaki gözlemlerini paylaşıyor. 22 Nisan’da 30 dakikalık veya daha uzun herhangi bir antrenman tamamlayan tüm Apple Watch kullanıcıları, sınırlı süre için sunulan bir ödüle sahip olabilecek.Bilgi Edinin: 22 Nisan’daki Dünya Günü’nde Apple müşterileri, Snapchat’te sunulacak yeni ve etkileyici artırılmış gerçeklik deneyimiyle geri dönüşüm robotu Daisy’nin de aralarında bulunduğu, iPhone 13’ün arkasındaki heyecan verici çevre inovasyonları hakkında bilgi edinebilecek. Tüm dünyadaki Apple Store’lar, özel vitrin çıkartmalarıyla müşterileri şirketin çevreyle ilgili taahhütleri hakkında daha fazla bilgi edinmeye davet ediyor.
    Dünya Günü nedeniyle Apple News, Apple Books, Apple Podcasts ve Apple TV uygulamasında doğayı deneyimlemek, iklim krizi ve arkasındaki bilim hakkında bilgi almak ve çözüm bulmak amacıyla mücadele eden topluluklarla tanışmak için geniş fırsatlar sunan, özel olarak derlenmiş global içerik koleksiyonları yer alacak. Bu içerikler arasında görsel sanatçı ve çocuk kitapları yazarı Oliver Jeffers’ın derlediği bir kitap koleksiyonu ve ünlü belgesel yönetmeni Jennifer Baichwal’ın hazırladığı, insanlığın doğayla olan, karşılıklı bağımlılığa dayalı ilişkisi hakkında aydınlatıcı filmlerden oluşan bir koleksiyon bulunuyor. 
    Harekete Geçin: App Store, kullanıcıların Earth Hero ve Milkywire gibi uygulamalarla karbon ayak izini izleyerek veya toplumsal çevre örgütleriyle bağlantı kurarak, içinde bulundukları topluluklar ve gezegen üzerinde olumlu etkiler yaratmalarına yardımcı olacak uygulamaları tek bir yerde keşfetmelerini sağlıyor.Müşteriler Apple Pay’i kullanarak da gezegenin korunmasına yardımcı olabilecekler. Apple bugünden itibaren 22 Nisan’a kadar apple.com sayfasından, Apple Store uygulamasından veya bir Apple Store’dan Apple Pay ile yapılan her alışveriş için Doğal Hayatı Koruma Vakfı’na 1 ABD doları bağışta bulunacak. Apple’ın çevreyle ilgili çalışmaları hakkında daha fazla bilgi için apple.com/tr/environment sayfasını ziyaret edin.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI