Ana SayfaModaAquazzura Yine Mahkemede

Aquazzura Yine Mahkemede

Aquazzura geçen hafta Ivanka Trump’a açtığı davadan sonra, bu sefer de telif hakkı ihlali nedeniyle Steve Madden’a dava açtı!

WWD’ye göre dava, Steve Madden’ın Sharliet, Sassey ve Lecrew ayakkabı tasarımlarının Aquzzura’nın Sexy Thing, Wild Thing ve Christy tasarımlarının kopyası olduğu gerekçesiyle açıldı.
‘Tekrarlayan ihlal’ ve ‘aldatıcı ticaret uygulamaları’ sebepleriyle açılan davada; Madden’ın markasının ürettiği tasarımlara satış yasağı getirmeyi, satılmamış ürünlerin yok edilmesi ve markanın gelirlerinden sorumlu tutulması talep ediliyor.

Dava, “Davalının davacıdan kopyaladığı bu tanındık tasarımlar, alıcıların tasarımların davacı ile ilgisi olduğuna inanmalarına sebep olabilir. Bu da davacının ve kazandığı saygınlığın zarar görmesine neden” olabileceğini belirtti.

Bu Steve Madden’a telif hakkı ihlali nedeniyle açılan ilk dava değil. Markaya, 2015 Kasım’da Stella McCartney ve önceki yılda Balenciaga tarafından da dava açılmıştı.

Geçen hafta da Ivanka Trump’a dava Açan Aquazzura’nın CEO’su Edgardo Osorio şu açıklamayı yaptı:

“Aquazzura kalbini ve ruhunu bütün çalışmaların koyan genç bir marka. Bu dava tasarımlarımızın namusunu korumak ve çalışma & müşterilerimizin aldatılmasını engellemek için açılmıştır. Eğer bir marka Aquzzura tarafından tasarlandığı bilinen bir tasarımı kullanırsa bu orijinal tasarımları tehlikeye atar. Eminiz ki yasa böylesi bir ihlale izin vermeyecektir.”

Steve Madden ile iletişim kurulduğunda ise kendisi bu konuda yorum yapmayı reddetti.    

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI