Ana SayfaDüğünBalayı Rotası: Yunan Adaları

Balayı Rotası: Yunan Adaları

Ege ve Akdeniz`in masmavi sularında cennetten birer köşe olan Yunan Adaları`nda bir keşif turuna çıkıyoruz. Beyaza boyalı evlerin, mavi renkli çerçevelerinin size huzur vereceği Yunan Adaları`nda balayına gitmeden önce bilmeniz gerekenleri sizin için araştırdık. 

-Yunan Adaları`na ne zaman gidilir?
Aslında bu soru balayından -veya tatilden- ne beklediğinize göre değişir. Eğer hareketli, gece hayatının tadına vararak ve kalabalıktan da sıkılmayacaksanız; haziran, temmuz ve ağustos en doğru zaman. Ama daha sakin bir tatil geçirmek istiyorsanız, mutlaka okullar kapanmadan önceki Mayıs-Haziran dönemini tercih edin. Bu dönemde deniz suyu sıcaklığı biraz düşük de olsa, dinlenmenize daha fazla olanak sunacak bir  zamana denk geliyor. Kış ve sonbaharsa bu adaların keyfine varmanız için pek uygun zamanlar değil. Ayrıca bir çok otel ve restoran da bu dönemlerde kapalı olabiliyor.

-Vize uygulaması nasıl?
Yunanistan Yeşil Pasaportu olan Türk vatandaşlarına vize uygulamıyor. Geçen yıl Yunanistan 2013 yılı yaz sezonunu kapsayan dönemde Ege’de bulunan bazı adalarına kısa süreli turistik geziler için girişi kolaylaştıran geçici projeyi de uygulamaya koymuştur. Yaz döneminde Rodos, İstanköy, Meis, Sakız, Sisam ve Midilli adaları için Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport sahibi Türk vatandaşları ile Schengen müktesebatını uygulayan tüm Üye Devletlerinin vatandaşları sözkonusu vize alma yükümlülüğünden muaf tutulmuştur. 

Yunan adalarına seyahat etmek isteyen Umuma Mahsus Pasaportu olanlar; Türkiye’de Bodrum, Dikili, Foça, Marmaris, Fethiye, Ayvalık, Çeşme, Kuşadası ve Kaş gibi tatil yörelerinde faaliyet gösteren seyahat acentelerine, seyahatten en az 3-4 gün öncesinden başvurmaları gerekmektedir. Biletlerini satın almalarının yanısıra sözkonusu vizenin alınabilmesini teminen seyahat acentesine aşağıdaki belgeleri ibraz etmeleri ve vize harçlarını ödemeleri gerekmektedir. 

Gerekli Belgeler
1.En az 6 ay geçerli pasaportun aslı (seyahat süresince hazır bulundurmak üzere) 
2.Pasaportun renkli fotokopisi (1 adet) 
3.Yeni çekilmiş biyometrik fotoğraf (2 adet) 
4. Elektronik ortamda doldurulmuş vize başvuru formu (1 adet) 
5.Otel rezervasyonu belgesinin örneği (1 adet) 
6. Gidiş-dönüş feribot bileti (seyahat acentesi tarafından verilecektir) 
7. 35 Euro vize harcı 
8. Acente hizmet harcı 

-Harcama konusunda nelere dikkat etmelisiniz?
Yunanistan’ın para birimi bildiğiniz gibi Euro’dur. Bankaların çoğu yabancı paraları belli bir komisyon karşılığında bozmaktadır. Bu komisyon genellikle yüzde 1 ile 3 arasında değişir. Aklınızda olsun, para bozdururken, her zaman kimliğinizi kanıtlamanız gerekebilir. Bu yüzden pasaportunuzu her daim yanınızda taşımalısınız.

-Giyim konusunda nelere dikkat etmek gerekir?
Yunan Adaları`nda Kilise ve dini yerleri gezmek istediğinizde üzerinizde kapalı giysiler olduğuna emin olun. Erkeklerin de, kadınların da omuzlarını kapatmaları gerekiyor. Ayrıca erkeklerin diz hizasında şort, kadınların da dizlerini örten etek, pantalon veya etek giymeleri gerekiyor. 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI