Ana SayfaSağlıkBebeklikte yapılan hatalar baş ağrısına sebep oluyor

Bebeklikte yapılan hatalar baş ağrısına sebep oluyor

Baş ağrısı çoğu kişinin gündelik yaşamını etkileyen baş faktörlerden biri olarak yer alıyor. Bebeklere yapılan yanlış bir hareket, ileri ki yaşlarda kronik baş ağrısı olarak kendini gösteriyor. Anadolu’da hala bebeklere uygulanan boyun ve omuz çekme hareketi, boyu uzatmıyor ve daha esnek olmalarını sağlamıyor aksine, gelecekte geçmeyen kronik baş ağrısı olarak karşılarına çıkıyor.

Bu uygulamaların çok sakıncalı olduğunu dile getiren Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Hasan Doğan, “Bebeği kundaklarken bile başından ayağından tutup esneterek sarmanın, uzun boylu olmasına neden olacağı inancı vardır. Bu oldukça sakıncalıdır." diyor. 

Dayanılmaz Baş Ağrıları Halsizliğe ve İştahsızlığa Yol Açıyor 

Bilimsel Proloterapi Derneği Başkanı olan Op. Dr. Hasan Doğan, boyun hasarlarının sonucunda meydana gelen baş dönmelerinin, ağrılar tedavi edilmediği takdirde; uykusuzluk, halsizlik, iştahsızlık gibi problemlere de neden olduğunu belirtti. 

Dr. Doğan, “Bağlarda oluşan bir sorun, baş dönmesine, şimşek çakar tarzı, zonklayıcı ve basınçlı bir baş ağrısına yol açar. Ayrıca bu ana belirtilerin yanı sıra uykusuzluk, halsizlik, iştahsızlık, uykulu olma hali ve yaşamdan zevk alamama durumu ortaya çıkar. Bu hastalarda kronikleşen ağrılar için, ilk seanslarda Nöroproloterapi uygulanır. İlerleyen takiplerde problemin yüzde 50’sinin düzeldiği gözlenirse, tedaviye Proloterapi eklenir. Seanslar ise yaşa ve kişiye göre değişebilir. Hastanın yaşı 40’tan büyükse 10 seansa kadar uygulama yapılabilir. Ama gençlerde bazen tek seans bile sorunu çözmektedir. Mevcut diğer sağlık sorunları tedavi etkinliğini ve süresini etkilemektedir” dedi.

Nöroproloterapi Nasıl Uygulanıyor?

Op. Dr. Hasan Doğan, “Proloterapi ve Nöroproloterapi ile ağrıya neden olan yıpranmış hasarlı bağ dokularında hücre oluşumunu sağlayan uyarısı niteliğinde bir reaksiyon oluşturuyoruz. Reaksiyon oluşan bölge kısa zamanda tamirci hücreler tarafından işgal ediliyor ve o bölgede sağlam bir dokunun oluşması sağlanarak ağrının nedeni ortadan kaldırılıyor. Ağrıya neden olan hasar görmüş dokular yeniden canlandırılıyor. Proloterapi ile boyun kas ve bağları normal sağlıklı haline getiriliyor” dedi.

Nöroproloterapi’nin etkili bir tedavi olduğunu ve diğer refleks tedaviler gibi sadece ağrıyı geçirmekle kalmadığını, kalıcı olarak iyileşme sağladığını söyledi. 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI