Ana SayfaYaşamBee Design and Flower Shop ile tanışın

Bee Design and Flower Shop ile tanışın

Yeni keşfimiz Bee Design and Flower Shop ile doğanın tüm güzelliklerini yaşam alanlarınıza taşıyabileceksiniz. 3 arkadaş İrem Aker, Gözde Vural ve Zeynep Alp`in kurduğu marka kolyeden saç tarağına, yaka iğnesinden duvar süsüne kadar pek çok alanda yeşili tasarımla buluşturmak için yola çıkmış. Doğasever bir marka olan Bee Design and Flower Shop hazırladığı tasarımlarla hem gözümüze hem de ruhumuza hitap ediyor.

Biz Trendus ekibi olarak hazırladıkları birbirinden güzel çiçeklere ve teraryumlarına bayıldık. Hollanda’dan gelen egzotik çiçeklerle tasarladıkları çiçekleri gelin çiçeği olarak da kullanabilirsiniz. Teraryumlarla ise iş ve ev yaşamınıza doğayı taşırken bu özel tasarımların yapım aşamasında da olabilirsiniz. Teraryum yapımını öğrenip, bakımına dair de tüyolar kapabileceğiniz workshop`larla şehrin karmaşasından uzaklaşıp elinizi biraz toprağa bulamanızı özellikle tavsiye ederiz. 

Bee Design and Flower Shop kimin hayaliydi?
GV: Aslında hepimiz farklı alanlarda birer profesyoneldik, ancak hepimiz bir şekilde yaratıcı mesleklere sahiptik. Zeynep editör, ben iç mimar, İrem ise grafik tasarımcısı. Fakat hiçbirimiz profesyonel hayatın dayattığı, bilgisayar başındaki o rutin hayata hapsolmak istemedik. Bir araya geldiğimizde kurduğumuz hayaller, günün birinde hepimizin elinin bir şekilde toprağa değmesine neden oldu. Neredeyse bir hafta içinde logomuz, ilk serimiz ve hatta siparişimiz bile hazırdı. İnsan gerçekten ruhunu doyuran bir işe sahip olduğunda, gerisi çorap söküğü gibi geliyor. 

İnsanlar neden sizi tercih etsin? Sizi diğerlerinden ayıran fark nedir? 
ZA: Biz bu markayı kurmak için yola çıktığımızda hepimizin ortak görüşü şuydu; bu markada yapay hiçbir şey olmamalıydı. Hem tabiat gibi en doğal oluşuma yakın durup, hem de yapay ürünler kullanmak bize ters geliyor çünkü. Bu nedenle tasarımlarımızda plastiğe kesinlikle karşı duruyoruz. Mesela teraryumlarımızda kullandığımız minik figürleri ya ahşaptan seçiyor ya da özel olarak camcımıza üfletiyoruz. Canlı bir bitkinin yanında plastik bir köpek figürü o kadar yapay ve kötü duruyor ki… Doğa dostu olmamız tercihlerini etkileyecek ilk neden olabilir. Bunun dışında tüm çiçeklerimiz Hollanda’dan özel olarak geliyor, bu da insanların günlük hayatta sık sık karşılaştığı çiçeklerdense daha egzotik çiçekleri bünyemizde barındırıyoruz demek. Bu da ikinci neden. Son olarak ise ortaya çıkardığımız tasarımlar gerçekten üzerinde günlerce kafa patlatarak, gerçekten “tasarım” bir ürün olması için uğraştığımız ürünler. Bu nedenle bizden satın aldıkları her ürün ya da hizmetle kendilerini özel hissetmeleri mümkün. 

Markanız için bir çiçekçi demek yeterli mi?
İA: Adımızın içerisinde hem çiçek hem de tasarım kelimeleri geçiyor. Anlayacağınız bizi klasik bir çiçekçi olarak düşünmek biraz zor. Biz, doğadaki güzellikleri ürün tasarımıyla buluşturuyoruz aslında. Ya elimizdeki çiçeklere uygun altlıklar, saksılar ya da tutunacağı bir form veya tasarladığımız bir altlığa, saksıya ya da forma çiçek uygulaması yapıyoruz. Kesme çiçeklerimizin yanı sıra kolyeden saç tarağına, yaka iğnesinden duvar süsüne, gelin buketlerinden teraryumlara kadar pek çok tasarım ürünümüz mevcut.. Doğayı şehre taşımanın en şık, en doğal ve en kolay yolu olarak da düşünebiliriz Bee’yi. Bunların dışında özel hizmetlerimiz de mevcut. Düğün ya da nişan organizasyonlarının dışında mesela bir yılbaşı yemeği vereceksiniz ve peçeteliklerden mumluklara, ortaya konulacak çiçek aranjmanına kadar bir masa düzenine ihtiyacınız var diyelim, biz gelerek masanızı sizin için bir şölen yerine dönüştürebiliyoruz. 

Ürün satışı dışında bir de çeşitli atölye çalışmaları da düzenliyorsunuz. Bu çalışmalar daha çok kimlere hitap ediyor? 
GV: Bir yandan bireysel workshop’lar düzenlerken bir yandan da kurumsal şirketlere workshop’lar vermeye devam ediyoruz. Bireysel workshop’larımızı kendi atölyemizde düzenliyoruz. O gün düzenlediğimiz workshop her ne ise -bir kapı süsü, teraryum workshop’u ya da farklı bir şey olabilir- katılan herkes kapıdan kucağında kendi tasarladığı ürünle çıkarken inanılmaz huzurlu, terapi gibi gelen bir gün geçirdiklerini söylüyor. Çiçeklerle dolu bir atölyede, fonda dinlendirici bir müzik, tarçınlı çay eşliğinde çeşitli atıştırmalıklar ve ellerinizin toprağa değdiği bir kaç saat… Sizce de kulağa fazla huzurlu gelmiyor mu? Dolayısıyla 2,5 saatliğine hayatın karmaşasından uzaklaşmak isteyen herkese hitap ediyoruz. Yetişkinlerin dışında çocuklar için de workshop’larımız var bu arada. Workshop’larımız hakkında bir izlenim edinebilmeleri için katılmayı düşünen herkesin internet sitemizde yer alan video’muzu izlemelerini tavsiye ederiz. 

Yılbaşı için özel bir workshop’unuz olacak mı?
İA: Evet, 21 Aralık ve 28 Aralık tarihlerinde yılbaşı konseptli teraryum workshop’larımız olacak. Bu workshop’larda fonda bu kez yılbaşı müzikleri çalarken tüm malzemelerimiz yılbaşına özel olacak. Kar efektleri, ufak ahşap Noel baba figürleri, minik yuvarlak kırmızı dökme camlardan kokina etkisi, minik çam ağaçları, çam kozalaklar ve yılbaşı ruhunu yansıtacak daha pek çok doğal ürün kullanarak yılbaşı teraryumu hazırlayacağız. Katılımcılarımız dilerlerse bu workshop’u satın alarak sevdiklerine hediye edebilir ya da bizzat kendileri katılarak tasarladıkları teraryumları yine sevdiklerine armağan edebilirler. Katılmak isteyenlerin bize sosyal medya hesaplarımızdan ulaşmaları ya da zeynep@beedesignandflowershop.com adresine mail atmaları yeterli. 

İnternetten satışınız var mı?
ZA: Şuan için internet sitemiz yapım aşamasında. Tamamlandığında satışımız olacak. Onun dışında bir kaç tasarım sitesinde de çok yakında satışlarımız başlayacak. O zamana dek sosyal medya hesaplarımız ve mail adresimiz (zeynep@beedesignandflowershop.com) aracılığıyla sipariş alıyoruz. Ürünleri yakından görmek isteyenleri ise Kalamış’taki atölyemize bekleriz. 

Adres: Osmanağa Mah. Yoğurtçu Parkı Cad. No: 68/B Kalamış Telefon: 0533 923 43 54 

İnternet sitesi: www.beedesignandflowershop.com
Instagram/ beedesignandflowershop
Facebook/ beedesignandflowershop

* Bee Design and Flower Shop ürünlerini ve workshop fotoğraflarını yakından incelemek için fotogaleriye tıklayın.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI