Ana SayfaSağlıkBiberiye ile Uygulayabileceğiniz 3 Bakım Yöntemi

Biberiye ile Uygulayabileceğiniz 3 Bakım Yöntemi

1.Cilt toniği
Antioksidan ve antiseptik özellik bakımından zengin olan biberiye, mikropları etkili bir şekilde ortadan kaldırır ve akne ile savaşır. Bir miktar su kaynatın ve üzerine taze biberiye ekleyin. Daha sonra su soğuduğunda bitkileri süzerek bir sprey şişesine aktarın ve 2 çorba kaşığı elma sirkesi ekleyin. Karışımı her gün temiz cildinize uygulayın. Düzenli kullanımla lekelerinizin azaldığını bile görebilirsiniz.
 
2.Saç bakımı
Biberiye saç bakım ürünlerinde saçın sağlıklı uzamasında ve kepekle savaşmada kullanılır. Yarım fincan kurutulmuş biberiye yaprağını ve yarım fincan biberiye yağını bir tencerede bir araya getirerek birkaç dakika orta ateşte kaynatın. Yağı yaklaşık 20 dakika soğumaya bırakın ve ardından yaprakları süzün. Saçınızı yıkamadan önce saç derinize bu kök güçlendirici karışım ile masaj yapabilirsiniz. En iyi sonucu almak için 30 dakika bekletmeyi unutmayın.
 
3.Ayak peelingi
Özellikle sandalet ve terlik sezonlarına yaklaştığımız bu dönemde ayak bakımınızı unutmayın. Bu konuda biberiye yardımınıza koşuyor. Bir miktar esmer şeker, tuz, zeytinyağı ve 5-10 damla biberiye yağını karıştırın. Bu karışımı hava geçirmeyen bir kaba aktarıp daha sonra uzun ve yorucu bir günün ardından kullanmak için banyonuzda saklayabilirsiniz. Karışımla ayaklarınızı ovduğunuzda yumuşak ve temiz kokulu ayaklara sahip olacağınızı göreceksiniz.
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI