Ana SayfaTeknolojiBillur Saatçi'den iPhone 12 ile Çekilen Yeni Yıl Fotoğrafları ve Etkili İpuçları

Billur Saatçi’den iPhone 12 ile Çekilen Yeni Yıl Fotoğrafları ve Etkili İpuçları

Billur Saatçi iPhone 12 ailesi ile çektiği yeni yıl fotoğraflarını ve ipuçlarını paylaştı
 
Aralık ayı, yılın en sevdiğim zamanı. Yıllardır biriktirdiğim yılbaşı süsleri yerlerinden çıkar ve bütün evi ele geçirir. Sadece ağacı değil, çalışma masamda bir köşede kahve keyfime de eşlik eder.
 
Bu dönemde tüm yılbaşı süslerinin, yılbaşı ağacının ve bana ve aileme mutluluk veren her şeyin fotoğrafını çekmek en keyif aldığım şeylerden biri. Bu güzellikleri en küçük detayına kadar bu harika iPhone 12 kameralarıyla yakalayabilmek ise benim için büyük konfor. İster profesyonel bir fotoğrafçı olun, ister sadece fotoğraf çekmeyi seven biri iPhone 12 mini modelinden iPhone 12 Pro Max’e tüm iPhone 12 ailesi size en güzel fotoğrafları çekmek için ihtiyacınız olan her şeyi sunuyor.
 
 
Gece modu ile harika fotoğraflar çekin
 
Gece çekimini iPhone 12 Pro Max ile denedim. Salondaki bütün ışıklar kapalı. Ortamda sadece mum ve yılbaşı ağacının led ışıkları yanıyordu. iPhone’un kamerası düşük ışıklı bir ortam algıladığında Gece modu otomatik olarak açılır. Otomatik ayarı kullanabilir veya tercih ettiğiniz pozlama süresini manuel olarak ayarlayabilirsiniz. Sadece gece pozunu bitirmek için gereken süre boyunca kamerayı sabit tutmayı unutmayın. iPhone 12 Pro Max’te yaptığım çekimleri  Apple ProRAW çektim. Apple ProRAW formatında fotoğraf çekmek, gece çektiğim kareleri editlerken fotoğrafı ışıklandırmada bana daha fazla müdahale imkanı sağlıyor. iPhone ile harika gece çekimleri yapmak artık çok daha kolay. iPhone 12 Pro Max’teki yeni Geniş kamera, daha büyük sensörü sayesinde kaliteyi daha da artırıyor.


 

Kahve keyfi iPhone 12 Pro’nun portre modunda 
 
iPhone 12 Pro ile çektiğim @gununkahvesi karelerim için en çok kullandığım portre modu. Kahveyi ön planda tutup, arkasına derinlik vermeyi tercih ediyorum. En çok kullandığım filtre, iOS’in kendi fotoğraf uygulaması içindeki; Vivid Warm. Vermek istediğim ev sıcaklığına uygun daha iyi bir filtre düşünemiyorum.
 

Yeni yıl hediyesi minik canavar iPhone 12 mini
 
iPhone 12 mini, iPhone 12’ye göre hem daha kompakt hem aynı performansı sergiliyor. Renkleri de harika. Ayrıca bu minik canavarın özellikle daha kompakt bir telefontaşımak isteyenler için tüm özellikleriyle fazlasıyla yeterli olduğunu eklemem lazım. Dolayısıyla harika bir yeni yıl hediyesi de olacağını düşünerek evdeki yeni yıl ruhuna onları da soktum ve tüm kareleri yine iPhone 12 ile çektim. Fotoğrafları portre moduyla çekip, beyaz mermer zemini daha net ve parlak bir zemin olarak gösterdiği Vivid Cool filtre tercih ettim.

 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI