Ana SayfaSağlıkBir Profesyonel Gibi Koşmak İçin 7 Öneri

Bir Profesyonel Gibi Koşmak İçin 7 Öneri

Kimileri için koşmak keyifli bir vakit geçirme eylemiyken kimileri için de gerekli bir antreman. Her ne sebeple olursa olsan koşuyu yaşam döngünüz içine dahil edecekseniz, daha iyi ve sağlıklı koşmak için dikkat etmeniz gereken birkaç nokta var.
Bir rutine oturtun: Eğer koşmaya ara verirseniz, kondisyonunuzu geri kazanmak için en baştan başlamanız gerekir. Eğer egzersizinizi bir üst seviyeye taşımak istiyorsanız bunu bir rutine oturtmanız şart.
Doğru duruşu öğrenin: Koşmak, egzersizler arasında en kolay görüneni olsa da yaralanmalardan kaçınmak için vücudunuzun doğru şekilde durduğundan emin olmalısınız. Koşarken başınızın omurganıza dik, omuzlarınızın rahat ve kalçalarınızın sıkı olmasına özen gösterin.
Doğru giyinin: Çok süslü şeyler için para harcamanıza gerek yok; ancak bilinçli olmanızda fayda var. Örneğin ayakkabı seçerken onun renginden çok yaralanmalara karşı ayağınıza iyi oturduğuna bakın.
Doğru beslenin: Boş bir mideyle koşmak size yeterli enerjiyi sağlamayacağı gibi, tok karın da kramplara neden olabilir. En iyisi koşmadan önce karbonhidrat ve proteinden oluşan ufak bir şeyler atıştırın. Eğer aceleniz varsa da kolay sindirilebilir karbonhidrat -örneğin bir dilim ekmek- yiyin.
Su için: Egzersizinizden fayda sağlamak istiyorsanız yeteri kadar su için. Eğer koşmadan önce -ve koşu esnasında- yeteri kadar su içmezseniz kramp girmesi sorunu ile karşılaşabilirsiniz.
Bir parkurunuz olsun: Kendinize tekdüze bir yoldan çok bazı engelleri olan bir koşu parkuru belirleyin. Haftanın bazı günleri kestirmeden gitseniz de kendinizle mücadeleye girmekten zarar gelmez.
Koşmaktan fazlasını yapın: Parkurunuzdayken kendinizi geliştirmekten çekinmeyin. Koşmadığınız zamanlarda da yapabileceğiniz bir sürü şey var; her koşudan sonra esnemek, düzenli egzersiz yapmak ve yeteri kadar uyumak gibi.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI