Ana SayfaSağlıkBira Yoga Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Bira Yoga Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Söz konusu zen dengenizi geliştirmek olduğunda, seçenekler sınırsız gibi görünüyor. Bikram yogadan Vinyasa akışına, güç yogasından keçi yogasına esnekliğinizi ve kuvvetinizi artırmak için kendiniz için en uygun olanı bulabileceğiniz seçenekler mevcut. Ve şimdi sırada yepyeni bir yoga tipi var; egzersiz dünyasının bira seven insaları tarafından geliştirilen ‘Beer Yoga’.

Doğal olarak, Almanya’da bulunan BierYoga, bira ve yoga adlı iki sevgilinin evliliğinden doğdu. Her ders yoga pozlarını bira içmekle buluşturuyor; bu ister bira şişesini başın üzerinde denge tutmak şeklinde olsun, ister pozlar içinde bira içmek şeklinde. Kulağa harika geliyor, değil mi? Akımı bulan kişiler şöyle bir not düşmüş; “Her ikisi de geçmişi asırlara dayanan beden, zihin ve ruh terapileri. Bira içme keyfi ve yoganın zihinsel bütünlüğü birleşinde mükemmel bir enerji dengesi yaratılıyor.”

Biranın yüksek kalori içerdiğine dair itibarı bir yana, bu derslere gitmeden önce şunu hatırlamakta fayda var; biranın kalp krizi riskini azaltmak ve diyabeti önlemek gibi sağlığa yararlı yönleri var. Bira ayrıca maratonlarda iyileştirici içecek olarak kullanılıyor.

Sonuç olarak bira yoga, her iki tarafın da kazandığı bir yarış olarak görülebilir. Peki nereye üye olabiliyorsunuz? Bu dersler Berlin, Almanya’da başlayıp Avustralya’ya kadar yayılmış durumda. Bu stresi azaltan egzersiz türünün ülkemizdeki yoga merkezlerine ne zaman geleceğini ise henüz bilmiyoruz. Yine de şimdiden, ‘om şerefine’!

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI