Ana SayfaManşetBu Kış Metabolizmanızı Artırmak İçin 5 Tavsiye

Bu Kış Metabolizmanızı Artırmak İçin 5 Tavsiye

Metabolizmanız ne kadar çok çalışırsa, o kadar fazla yağsız kas kütlesi geliştirirsiniz. Bu, metabolizmanızı hızlandıran alışkanlıklar edinerek yaz mevsimi geldiğinde sahile hazır olacağınız anlamına gelir. Bu nedenle bu yazımızda sizin için metabolizmanızı hızlandıracak bazı ipuçları ve tavsiyeler paylaşıyoruz!
 
Kas kütlesi kazanmanın ve metabolizmayı geliştirmenin en önemli yolu egzersiz yapmaktır ve bunu kazanmak için kas çalışmanız gerekir! Bunun için yüksek yoğunluklu antrenman ve ağırlık antrenmanı idealdir (tabii ki sizin için tıbbi olarak güvenliyse), ancak spor salonuna gitmek zorunda kalmadan yağsız kas kütlenizi arttırmanın başka yolları da var.
 
Gün boyunca sık sık ayağa kalkın ve dolaşın – daha fazla ayakta durmak bile bazal metabolizma hızınızı artırabilir. Adımlarınızı artırmak için merdivenleri kullanın ve gitmek istediğiniz yerden daha uzağa park edin. Yürürken hızı artırmaya çalışın – ne kadar hızlı o kadar iyi! Enerji harcamanızı artırmak için temizlik yaparken veya yemek pişirirken en sevdiğiniz şarkılardan bazılarını çalın ve dans edin.
 
Daha fazla su için.
Su vücuttaki tüm metabolik süreçler için gereklidir, bu nedenle su tüketiminizi artırmak metabolizma hızınızı artırabilir. Güne mümkünse bir bardak su ile başlayın ve gün boyunca su içmeye devam ettiğinizden emin olun. Ağırlıklı olarak sudan olmak üzere günde en az 1.5-2L sıvı almayı hedefleyin. Ayrıca, metabolizmanız söz konusu olduğunda sıvılar hakkında bilmeniz gereken bazı önemli şeyler var:
 

  • Kahve ve yeşil çay dahil kafeinli içecekler metabolizma hızınızı artırabilir. Ancak çok fazla kafeinin sağlığa olumsuz etkileri vardır, bu nedenle günde maksimum 1-2 bardak tüketmeye çalışın.

 

  • Şekerli içeceklerden uzak durmak, sağlık hedeflerine ulaşmak ve metabolizmayı iyileştirmek için çok önemlidir.

 

  • ‘Diyet’ veya ‘sıfır şekerli’ gazlı içecekler popüler olsa da, aslında metabolizmanızı düşürür ve sizi tok hissetmenizi engeller, bu da aşırı yemeye yol açabilir.

 
Bitkisel proteinler de dahil olmak üzere daha fazla protein tüketin.
 
Tüm yiyecekler arasında protein, sindirilmesi ve emilmesi için en fazla enerjiyi gerektirir; bu nedenle daha fazla protein, yiyecekleri parçalamak için harcanan daha fazla enerji anlamına gelir. Daha da önemlisi, protein, genel olarak artan bir metabolik hıza katkıda bulunan yağsız kas kütlesi oluşturmak ve sürdürmek için gereklidir. Bu nedenle, aktivitenizi arttırmanın yanı sıra, metabolizmanızı hızlandırmak için yeterli protein alımını sağlamak önemlidir.
 
Karbonhidratsız protein alırsanız (özellikle egzersizden sonra), karaciğerinizin glukoneogenezi artıracağını, kas depolarını yenilemek ve beyninizi beslemek için proteini şekere dönüştüreceğini unutmayın. Bu nedenle, kas kütlesi oluşturmak ve optimal protein alımına izin vermek için sağlıklı ve yüksek lifli karbonhidratlar tüketmek önemlidir.
 
Aralıklı oruç seçeneğini gözden geçirin.
 
Vücudumuz gündüz yemek yemeye ve gece oruç tutmaya uygundur, bu nedenle yemek yemeyi yalnızca sınırlı sayıda gündüz saatlerinde gerçekleştirmek metabolizmanızı iyileştirebilirken, gece geç saatlerde atıştırmak ise bunu yavaşlatabilir. Sıklıkla takip edilen bir aralıklı oruç yöntemi, genellikle gün içinde sekiz saat yemek yemektir. (08:00 – 16:00 arası, kalan 16 saat boyunca yiyecek alımı yapılmaz). Bu yöntem herkesin yaşam tarzına uymayabilir, ancak yapabileceğinizi düşündüğünüz bir şeyse, metabolizma hızınızı iyileştirebilir, insülin direncinizi azaltabilir ve genel sağlığınızı iyileştirebilir. Tabii ki doktorunuza başvurmak kaydıyla!


 
Daha az yemeyin, sadece daha iyi yiyin.
 
İlginç bir şekilde, kalori alımınızı aşırı derecede kısıtlamak, metabolizmanız söz konusu olduğunda işleri daha da kötüleştirebilir. Çok düşük kalorili bir diyette vücudunuzun metabolizması enerjiyi korumak için yavaşlar, bu nedenle sağlıklı bir şekilde kilo vermek veya kilonuzu korumak için yeterince yemek önemlidir – çok az yemek, besin alımınızı tekrar artırdığınızda kilo almanıza neden olabilir.
 
Uykunuzu ve stresinizi yönetmeye çalışın.
 
Yeterince uyumak, metabolizma açısından büyük bir fark yaratır. Aslında, gece başına sadece bir saat daha az uyumak metabolizmanızı önemli ölçüde düşürerek kilo almaya yatkın hale gelmenize neden olabilir. Benzer şekilde, yüksek stres seviyeleri, kortizol hormonunun etkisinden dolayı metabolizma hızınız üzerinde zararlı bir etkiye sahip olabilir. Bu kış stresinizi yönetmenize yardımcı olacak meditasyon, yoga veya diğer gevşeme egzersizlerini deneyin.
 
Yağsız kas kütlesi kazanmanın ve metabolizmayı hızlandırmanın en iyi yanı, daha yüksek bir metabolizmanın, dinlenirken bile vücudunuzun daha fazla yağ yakması anlamına gelmesidir. Ayrıca, sahip olduğunuz daha fazla kas kütlesi, yağ kaybetmenizi ve fazla kilolardan uzak durmanızı sağlayacaktır. Bu ipuçlarına uymanız halinde, daha yavaş geçen kış aylarında bile optimal sağlığınızı rahatlıkla koruyabilirsiniz.
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI