Ana SayfaYaşamCeset sergisi: Body Worlds geliyor!

Ceset sergisi: Body Worlds geliyor!

Body worlds sergisi, dünyanın çeşitli yerlerinde 30 milyondan fazla sergilendi.

Ceset sergisi Aralık`a kadar İstanbul`da

 Alman bilim adamı ve Dr. Gunther von Hagens bu sergide 200den fazla insan bedeni parçalarını “plastination” yöntemi denilen bir yöntem ile çürümez hale getirip sergiliyor.

Body worlds gelen izleyicilerin insan vücudunun iç ve dış oluşumu görmesini, incelemesini sağlıyor. Kasları, damarları ve organları yaşayan vücudun içinde olduğu halde, yani bozulmamış haliyle sergiliyor ve sağlıklı organlar ile sağlıksız organların arasındaki farkın  açıkça görülmesini sağlıyor. Body Worlds insanın kendiyle karşı karşıya kalmasını sağlayan unutulmaz bir deneyim ortaya koyuyor. İnsanların kendi vücutlarını bağışlamaları sonucu insan bedenlerinin ve iç organlarının halka sergilenebildiği tek insan anatomisi  sergisi  Gunther von Hagens’ Body Worlds dur.

200’den fazla insan bedeni parçasının yer aldığı sergide, insan vücudunun zarif formu, stres altında ve hastalık zamanında nasıl kırılgan olduğu,  saglıklıyken de nasıl müthiş bir güce ulaştığı gözler önüne seriliyor. Sergideki cesetler ve beden parçaları, vücutlarını bağışlayan gönüllülerden oluşuyor. İlk  kez 1995 yılında ziyarete açılan ceset sergisi, bugüne kadar 60’tan fazla ülkede 30 milyondan fazla kişi tarafından ziyaret edildi. Ziyaretçilerin tüylerini  diken diken eden, tarifi imkansız duygular uyandıran sergiyi, Andre  Agassi’den Jennifer Aniston’a, Nicole Kidman’dan Tina Turner’a kadar dünyaca ünlü starlar farklı şehirlerde ziyaret etti.

11 Haziran Cuma gününden itibaren Antrepo 3’te ziyarete açılacak serginin  biletleri, Biletix’ten satın alınabilecek. 17 Aralık gününe kadar açık olacak serginin, İstanbullular kadar Türkiye’nin her yerinden büyük ilgi görmesi bekleniyor. Gunther von Hagens’ın BODY WORLDS Orijinal Vücut Vünyası-Yaşam Döngüsü sergisinin biletleri Antrepo 3 gişelerinden satın alınabilecek.  

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI