Ana SayfaYaşamÇeşme`de Ne Yapılır? Nereye gidilir?

Çeşme`de Ne Yapılır? Nereye gidilir?

Bu yaz Çeşme Alaçatı’da ne yapılır? ‘Tabii ki sörf’ diyenleri bir kenara bırakırsak tamamıyla kişisel deneyimlere dayanan bu özel rehber sizi bir hayli aydınlatacak. Öncelikle sakin bir tatili unutun; Çeşme yine kalabalık, yine yaşıyor. Siz de tatilde bu tempoya ayak uydurun. A yok ben tatilimde dinlenmek isterim, kalabalığa gelemem derseniz o başka. O zaman kalabalık mekanları es geçip en iyi ve sakin plajları not edin ve hangi mekanlardan uzak durmanız gerektiğini öğrenin. Yoksa çok pişman olabilirsiniz. Önemli bir diğer konu ise Çeşme’de otel tatili yapmayacaksanız arabanızın olması. Eğer ki tatile arabayla çıkmıyorsanız İzmir havaalanından mutlaka araba kiralamanızı tavsiye ederiz. Çünkü taksiler hem çok pahalı hem de bulunması bir hayli zor. Bir mekandan çıkıp da 45-50 dakika arası taksi beklemek zorunda kalabilirsiniz. O yüzden araba neredeyse bir zorunluluk.  
Gece hayatına geçmeden önce beach’lere dikkat çekelim isteriz. Alaçatı’nın sörf için biçilmiş kaftan olduğu malum. Sörf yapmak için daha iyi bir alternatif yok ve bu sene Alaçatı sahillerinde kite board ve fly board yapanlar da bir hayli fazla. Alaçatı’daki mekanlar arasında sakin bir tatil isteyenlerin de hoşuna gidecek olan Alaçatı 11’de gayet keyifli bir gün geçirebilirsiniz. Girişi 30 TL olan beach’in denizi kumsal ve uzun süre boy olarak devam ediyor; yani çocuklu aileler için de güzel seçeneklerden biri. Denizi de çok soğuk değil ama kesinlikle sıcak olarak da düşünülmemeli (Bu arada mekanın kavun içi smoothie`si mutlaka denenmeli). Alaçatı’nın yeni beach’i Bobou ise popüler olma yolunda ilerliyor fakat rezervasyonu olmayanı içeri almamak gibi bir sistem geliştirmişler ki bu boş olan hafta içi günleri için pek de hoş bir tavır değil. Girişi 40 TL olan mekan eğer ki tavrını değiştirirse kısa sürede popüler olma potansiyeli taşıyor ama şimdilik hal ve tavrıyla bizi hayal kırıklığına uğrattı. Alaçatı’da bir diğer yeni açılan mekan ise Supper Club. Resmi olarak geçtiğimiz cumartesi Radio Killer konseri ile kapılarını açan Supper Club Alaçatı Beach Club, İstanbul’daki konseptini koruyor. Farklı olarak yatak loca konseptlerinin yanında mini jakuziler var ve yeni olduğu için henüz giriş ücreti almıyor. 
Alaçatı’yı bir kenara bırakıp rotayı en popüler koylardan biri olan Aya Yorgi’ye çevirirsek ise karşımıza Kafe Pi, Paparazzi, Marrakech, Sole&Mare ve Babylon çıkıyor. (Girişler ortalama 30 TL) Hepsi birbirinden popüler olan mekanlarda hafta sonu yer bulmak neredeyse imkansız. O yüzden önceden rezervasyon yaptırmak şart. Eğer ki yaptırmadıysanız ve şans eseri işletmecisini tanımıyorsanız, nispeten iyi bir yer bulabilmek için en geç 11 gibi beach’lerde olmalısınız. Yoksa kapıda kuyrukta bekleyen insanların arasında kalabilirsiniz. Beach’lerin happy hour saatleri ise özellikle cuma ve cumartesi günleri inanılmaz rağbet görüyor. Cuma 7800’ü tercih edenler cumartesi Sole&Mare’de eğlenceye devam ediyor. Babylon’da ise biraz daha rahat bir ortam mevcut. Eğer ki kalabalık sevmiyorsanız özellikle cumartesi günleri Sole&Mare’den uzak durun deriz. Eğer ki partisiz yapamam derseniz ise Sole&Mare tam sizlik. Ama denizden pek bir beklentiniz olmasın, Alaçatı’nın denizini aratır. Gelelim Ilıca yakınlarındaki 7800’e… Girişi 50 TL olan mekanın denizi bir hayli dalgalı ama kaliteli bir servis arıyorsanız burası doğru tercih. Girişi pahalı olsa da diğer beach’lere kıyasla yemek ve içki menüsü biraz daha uygun fiyatlı. Yani giriş ücreti fazla olsa da gün sonunda ortalama olarak aynı fiyata çıkabilirsiniz. Bizim favorilerimizden olan mekanın kum olan sahilinde güneşlenmek de rüzgar olduğu için pek keyifli ve bronzlaşmak çok daha kolay. Fakat mekanın çıkışında taksi bulmak her zaman kolay olmuyor o yüzden arabanız yoksa beklememek için taksiyi önceden ayarlamakta fayda var. Cuma günü happy hour’lar arasında 7800’ün yeri ayrı, müzikler ve ortam bir hayli kaliteli, eğlenceli ve güzel.
Genelde eğlence ağırlıklı tatil geçirenler için muhakkak sakin bir gün de olur. İşte o gün denizi iyi bir yere gitmek isterseniz eski adı Kum Beach olan Fun Beach’i tercih edebilirsiniz. Fakat su sporları için de iyi bir tercih olan Fun Beach’te buz gibi bir denize hazırlıklı olun. Denizi tek kelimeyle mükemmel ama bir hayli soğuk. Yüzdükçe alışırsın derler ya bu denizde onu demek bile zor ama girdiğinizde birkaç yaş dinçleştirecek kadar da güzel. Girişi 30 TL olan mekanın olumsuz yanı ise ekstrem pahalılığı. Yemek ve içecekler diğer beach`lere kıyasla bir hayli pahalı. Ama pideleri (özellikle otlu olanı) denenmeye değer.  
Çeşme’de deniz faslı bittikten sonra geceye devam etmek isteyenler için de seçenekler bir hayli fazla. Türkçe ve yabancı müzik sevenler mekanlarda ayrılıyor. Kimisi de ikisini başarılı şekilde bir araya getiriyor. Kaç gününüz olduğuna göre yemek planlarını da yapmak gerek. Bir günü mutlaka kumru yemeye ayırın deriz. Oraya kadar gidip de kumru yemeden dönmeyin, bunun için hafta içini seçmeniz ise daha lezzetli bir tat almanız için doğru bir seçim olacaktır. Kumrucu Şevki’de kumrunuzu yedikten sonra Marina’da dolaşmak da bir hayli keyifli. Balık yemek için ise Alaçatı Port’daki Ferdi Baba sizleri bekliyor. Alaçatı’da sokak üstünde yemek yemek için ise rezervasyon yaptırmak şart. Tuval gibi popüler restoranlarda önceden yer ayırtmazsanız yer bulmanız neredeyse imkansız. Alaçatı’da keyifli bir akşam yemeğinden sonra geceye devam etmeden önce 10-12 arası vakit geçirmek için ‘Tektekçi Alaçatı’ bir hayli popüler. Genç bir kitlesi olan mekanın işletmesi de bir hayli iyi. Çok kalabalık olmasına rağmen sirkülasyonun olmasıyla da yer bulup geceye devam etmeden önce keyifli vakit geçirmeniz mümkün. Çünkü gece kulüpleri kesinlikle 12’den önce tercih edilmiyor.
Gelelim gece eğlencesine. Burada önemli olan nasıl bir eğlence tarzı istediğiniz. Aya Yorgi`deki mekanlar hala en popülerler arasında. Kafe Pi’de yaş ortalaması biraz küçükken, Paparazzi`nin Türkçe ve yabancı müziğin bir arada olduğu geniş bir yelpazesi var. Marrakech ise başlarda yabancı müzik arasına bir kaç tane Türkçe parça serpiştirirken, gecenin ilerleyen saatlerinde Türkçe’yi baskın hale getiriyor. Günümüzün popüler yabancı ve Türkçe parçalarıyla bir arada eğlenebileceğiniz Sole&Mare, Cumartesi geceleri kalabalıktan hareket edilemeyecek hale bile geliyor. Böyle bir yoğunluğa önceden hazırlıklı olun. Geçtiğimiz hafta sonu Alaçatı`da açılan Supper Club’da ise yaz boyunca Radio Killer gibi yabancı konuklar yer alacak. Hizmeti ve içkileri bir hayli iyi olan mekan sezonu iyi geçirecek gibi gözüküyor. Bobou’nun gecesi ise eğlenceli playlisti ile bir hayli talep görüyor.
Özetle Çeşme’de keyifli bir tatil yapmak için kilit kelimeler ‘araba’ ve ‘rezervasyon’! Bunlar yoksa biraz zorlanabilirsiniz ama yine de unutulmaz bir tatil yaşayacağınıza şüphe yok. Biz tüm bunları 3 güne sığdırdık ve dinlenmekten çok eğlenceli bir tatil geçirmeyi tercih ettik. Siz de mekan tavsiyelerimizi göz önünde tutarak renkli bir tatil geçirin. Eğer ki vaktiniz de varsa tatilinizi uzun tutun hem eğlenin hem dinlenin. İster eğlence ister dinlenme olsun, tatile çıkmadan bol alternatifli Çeşme otelleri için yerinizi ayırtmayı unutmayın. 
Bu hafta ve hafta sonu Çeşme’nin en popüler zamanı olacak. Ramazan öncesi son hafta sonu, siz de gidin ve keyfinize bakın. Şimdiden iyi tatiller. Mekanları yakından tanımak ve iletişim bilgilerini öğrenmek için hemen fotogaleriye tıklayınız.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI