Ana SayfaSağlıkCildinizi Soğuk Havadan Koruyun

Cildinizi Soğuk Havadan Koruyun

Kış aylarında soğuk hava ve rüzgardan cildimiz olumsuz etkileniyor. Kuruma, pul pul dökülme, acıma, kaşınma gibi sorunları sıkça yaşamaya başladıysanız birkaç önlem ile cildinizi kış aylarında koruyabilirsiniz.
 
Soğuk Havanın Neden Olduğu Kuruma Nemlendirici İle Giderilebilir
El ve yüz derisi soğuk hava ile direkt temas ettiğinden koruma amaçlı cilt tipine uygun krem veya jel kullanabilirsiniz. Özellikle iyi bir nemlendirici soğuk havanın neden olduğu kurumayı önleyecektir. Her sabah ellerinizi ve yüzünüzü yıkanıp nemlendirici krem uygulayabilirsiniz.
 
Kurumaya yatkın cilde sahipseniz ellerinizi sabun içeriği olmayan temizleyicilerle yıkamalısınız. Aksi taktirde kaşıntı, kuruluk ve kuruluğun neden olduğu minik kanamalar ve acı oluşabilir. Ellerinizi yıkadıktan sonra kurumaması için uygun bir nemlendiricili krem ile yumuşacık hale getirebilirsiniz.
 
Ölü Deriden Jel Veya Maskeyle Kurtulun
Cildin üzerinde biriken ölü deriden kurtulmak için cilt tipine göre sıklığı ayarlayarak jel veya maske uygulamaları yapabilirsiniz. Aynı şekilde arınma işlemi gibi cildin yağ tabakasını destekleyici maskeleri de tercih edebilirsiniz.
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI