Ana SayfaGüzellikCilt Bakım Rutininizin Yeni Bileşeni Zerdeçal

Cilt Bakım Rutininizin Yeni Bileşeni Zerdeçal

Eğer yüzünüze parlak sarı bir maske sürmek size kendinizi Donald Trump gibi hissettirecekse endişelenmeyin; birazdan bahsedeceklerimizin siyasetle alakası yok. Size önereceğimiz zerdeçal, şu sıralar bütünsel sağlık örgütleri tarafından en çok kullanılan terim. Hindistan’dan çıkan ve geleneksel yemeklerde kullanılan bu baharat, kök bitkiler ailesinden. Ancak şu günlerde smoothie’den yüz maskesine hemen her alanda hayatımıza girmiş durumda.

“Zerdeçal içsel ve dışsal sağlık ve güzellik için kullanılan asırlık bir bileşen,” diyor Apsara’nın kurucusu ve bilim insanı Sheetal Rawal. “Doğal antiseptik, iltihap karşıtı ve renk dengeleyici olma özellikleri ile binlerce yıldır Hindistan’da kullanılıyor. Şimdi ise Batı dünyasında popüler oldu.”

İltihap önleme becerisini şu şekilde açıklayabiliriz; zerdeçal akne oluşumunu ve kızarıklıkları gideriyor. Ayrıca yaşlanma karşıtı özelliğe de sahip. “Kolajen oluşturma gibi yenileme özelliğine sahip vitaminler içeriyor,” diyor S.W. Basics kurucusu Adina Grigore.

Naturopathica kurucusu Barbara Close da zerdeçalın ardındaki bilimsel yönlere ışık tutuyor. “Zerdeçalın içerdiği ‘tetrahydrocurcuminoids’ adıyla bilinen bitkisel özler cilt yüzeyinde oluşan özgür radikallere etki ediyor. Bu da cildi ultraviyole ışınlardan ve çevresel faktörlerden korumaya yardımcı oluyor.”

Bu noktada size bir Hint ritüelinden bahsetmemizde fayda var; gelin ve damat düğünden önce zerdeçal içeren bir karışımla masaj kürüne tabi tutuluyor. Bu sayede ciltlerindeki ‘saklı ışıltı’ ortaya çıkarılıyor.

Hassas cilde sahip olanların da zerdeçalın baharatlı yapısından korkmasına gerek yok. “Zerdeçal çok hassas ciltler için bile ideal. Özellikle normal cilt yapısına sahip olanların ciltlerine ekstra ışıltı veriyor,” diyor ünlülerin cilt bakım uzmanı Joanna Vargas. “Ancak saf zerdeçal kullandığınızdan emin olmalısınız. Bazı aktarlarda satılan ürünler boya içeriyor olabilir. Mümkün olduğunca organik olanlara yönelmelisiniz.”

Hala cildinizin boyanacağı konusunda endişe duyuyorsanız Grigore’un bir önerisi var; “Hayır, yüzünüzü boyamayacaktır. Toz halindeki zerdeçalı kullandıktan sonra cildinizi iyice yıkayıp duruladığınızdan emin olun.”

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI