Ana SayfaGüzellikCilt Bakımında Yeni Trend:"Kuru Temizleme/Yıkama" Nasıl Yapılır

Cilt Bakımında Yeni Trend:”Kuru Temizleme/Yıkama” Nasıl Yapılır

Cildimizi temizlerken hangi yüz yıkama yöntemini kullanacağınıza karar vermek bazen güzellik gurularını bile yorabilen bir süreç olabilir. Yüzünüzü en yaygın olan şekilde yıkıyorsanız (nemli yüze temizleyici sürerek), o zaman cildinizdeki kalıntıları temizlemenin başka bir yolu olduğunu öğrenmek sizi şaşırtabilir. İnternet’te buna kuru temizleme deniyor ve “su kullanmadan önce kuru ellerle kuru yüze temizleyici uygulamak” bu yöntemi kısaca özetleyebilir.
 
Peki kuru temizleme yapılmalı mı? Kuru yıkama, evde cilt bakımı yapılırken kullanılacak en iyi saklanan sır olabilir. Bu yöntem, deterjanın tam konsantrasyonunu elde etmek için bir bluz üzerindeki lekeyi lekelemeye benziyor. Doğru türde temizleyici kullandığınız sürece kuru temizlemenin büyük faydalarını görebilirsiniz.
 
Kuru Temizlemenin Faydaları
Yağ, kir, makyaj ve istenmeyen pisliklerden kurtulmak için cildinizi derinlemesine temizlemenin peşindeyseniz, kuru temizleme muhtemelen bunu başarmanın en iyi yoludur. Yukarıda değinildiği gibi, bunun nedeni, cildiniz nemli olmadığında teninizin yüz yıkamanızın tüm konsantrasyonunu elde etmesidir. Aktif maddeleri suyla seyreltmediğiniz için temizleyiciden daha iyi sonuçlar alabilirsiniz.
 
Kuru Temizlemenin Riskleri
Yeni bir temizleme alışkanlığını tamamen benimsemeden önce, kuru yıkamanın kusursuz olmadığını unutmayın. Bazı ürünlerle kuru temizleme, hassas ciltleri veya iltihaplı cilt rahatsızlıkları olanları tahriş edebilir. Bunun nedeni şudur: Su eksikliği ciltte artan sürtünme anlamına gelebilir ve bazı daha sert aktiflerin kesinlikle su ile seyreltilmesi gerekir. En iyi sonuç için insanların ürünleri ambalajında ​​belirtilen şekilde kullanmasını tavsiye ederiz.
Salisilik asit ve glikolik asit gibi asitler içeren bazı yüz sabunları, su tamponu olmadan kullanıldığında fazla kurutucu veya tahriş edici olabilir. Cilt üzerinde sert olabileceğinden, benzoil peroksit içeren sivilce ile mücadele ürünlerine karşı dikkatli olun.


 
Kuru Temizleme Nasıl Yapılır?
 
1. Doğru Temizleyiciyi Seçin
İdeal temizleyici, besleyici aktiflere sahip olandır. Hyaluronik asit, aloe vera, seramidler ve bitki bazlı yağları düşünün. Ayrıca yağ bazlı ve kremsi temizleyiciler de önerebiliriz.
 
2. Cilde Masaj Yapın
Kuru ellerle yukarı doğru hareketlerle temizleyiciyi kuru yüzünüze uygulayın. Temizleyici bu sayede gözeneklere girer ve orada olmaması gereken enkaz, kir, yağ ve bakteri gibi şeyleri yumuşatır. Ürünü bir iki dakika cildinizde bekletin.
 
3. Islak Ellerle Tekrar Masaj Yapın
Ardından ellerinizi ılık suyla ıslatın. Sıcak suyun yüzünüzü kurutabileceğine dikkat edin. Aynı hareketi tekrarlayın ve temizleyicinin yumuşatmış olduğu kiri  tam olarak yıkayın.
 
4. İyice Durulayın
Temizleyici iyice durulanana kadar yüzünüzü ılık suyla yıkayın. Temiz bir havluyla kurulayın ve rutininizin geri kalanı için hazırsınız.
 
 
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI