Ana SayfaYaşamÇocuğunuzu Amerika`da Doğurma Yöntemleri

Çocuğunuzu Amerika`da Doğurma Yöntemleri

Amerika’da doğum yapmanın ve Amerikan vatandaşlığı sahibi olmanın, hem çocuk hem de aileye birçok faydası bulunmaktadır. Amerika’da doğan çocuk, Amerika’da okuma, çalışma ve yaşama haklarına sahip olmakla birlikte, 21 yaşına geldiğinde çocuğun ailesi de Amerika’da yaşama iznine (Green Card alma hakkına) erişebilmektedir.

Çocuğa birçok yarar sağlayacak olan bu vatandaşlık hakkını elde edebilmenin yöntemlerinin en başında, riskli döneme girmeden Amerika’ya gitmiş olmak gelmektedir. Amerika’da doğum yapmak isteyen kadınların hamileliklerinin en geç altıncı ayında Amerika’ya gitmiş olmaları tavsiye edilir. Hamilelere en geç yedinci aya kadar uçuş hakkı verilir. Fakat, 28. hafta ile 36. hafta arasına gelmiş hamilelerin uçağa binmesi için doktorundan belge alması gerekmektedir. Öte yandan 36. haftayı geçmiş hamileliklerde uçağa binmek yasaktır. 

Amerika’da doğum yapmak isteyen annelere genellikle tüm doğum belgelerini İngilizce’ye çevirip yanlarında götürmeleri tavsiye edilir. Herhangi bir sakınca görülmediği takdirde normal doğum tercih edilirken, anne ile çocuk iki gün sonra hastaneden taburcu edilebilmektedir.

Annenin Amerika’da doğumunu kolaylaştıracak yöntemlerden biri de en az 3-4 ay boyunca kalabileceği bir yer ayarlamaktır. Bu süreci otelde geçirmek maliyetli olacağından ev kiralama yöntemine başvurulabilir. Doğumun hemen ardından dönmek isteyen annelere, en az iki hafta sonra kulak zarı basıncını ayarlayabilmek için iniş ve kalkış sırasında çocuklarını emzirerek ülkeye dönüş yapmaları tavsiye edilmektedir. 

Doğumdan çok kısa bir süre sonra gerekli belgelerle birlikte çocuğa pasaport çıkartılabilmektedir. Amerika’da doğum yapmanın maliyeti eyaletten eyalete göre değişmekte, yaklaşık olarak 15.000 ile 25.000 dolar arasında tutmaktadır.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI