Ana SayfaAnne ve ÇocukÇocuk Bakımında En Sık Yapılan 5 Yanlış

Çocuk Bakımında En Sık Yapılan 5 Yanlış

-Bebeğinizin doymadığını düşünerek mamaya geçemek

Bebeğinizin ağlamasının pek çok nedeni olabilir. Doymadığını düşünerek mamaya geçerseniz sütünüz azalabilir. Anne sütü ilk 6 aya kadar tek başına verildiğinde bebeğin gelişimine yetecek miktarda salgılanır.

-Çocuğunuzun ateşini düşürmek için hemen antibiyotik vermek

Çocukluk çağı ateşlerinin büyük kısmı viral enfeksiyonlar nedeniyle oluşur. Ateş en az 3 gün, en çok 7 gün sürebilir. Gereksiz yere kullanılırsa vücutta antibiyotik direncinin oluşmasına neden olmakla kalmaz, çocuğun bağışıklık sisteminde çok önemli rol oynayan probiyotik bakterilerin yok olmasına da zemin hazırlar.

-Üşütmesin diye sıkı sıkı giydirmek

Aşırı giydirmek bebekler ve çocuklarda rahatsızlık yaratır, ayrıca terlemeye bağlı su kaybına, pişik ve isilik vb. cilt enfeksiyonlarına yol açabilir.

-Yatmadan önce süt içirmek

2 yaşından itibaren, yatmadan 1,5 -2 saat önce -su hariç- tüm yeme içme eylemlerini bitirin. Bu sayede hem sabahları daha aç kalkacak ve kahvaltısını güçlü yapacaktır, hem de reflüye yakalanma riski azalacaktır. 

-Güneşe her çıktığında güneş kremi sürmek

Bebeğinizi yaz boyunca güneşli günlerde 09.00-10.00 ve 16.00-17.00 saatleri arasında 10’ar dakika düzenli bir şekilde kremsiz olarak güneşlendirebilirsiniz. Böylece vücudu bütün kış yetecek kadar D vitamini depolar. 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI