Ana SayfaAnne ve ÇocukÇocuklarınız Havuzda Hastalık Kapabilir

Çocuklarınız Havuzda Hastalık Kapabilir

Sıcak yaz günlerinde çocuklarınızın havuza ve denize girmek konusunda çok hevesli oldukları kesin. Ancak çocuklarınızı havuza sokarken karşılaşabileceğiniz sağlık sorunlarına hazırlıklı olmanızı tavsiye ederiz.  İşte çocukların havuzdan kaptığı hastalıklar ve belirtileri;

1)   Mide ve bağırsak enfeksiyonları: Havuzda çok az su yutulmasında bile çocuklar mide enfeksiyonu kapabilirler. Havuz yoluyla en çok bulaşan hastalıkların başında gelen bakteriyel, viral ya da parazit kökenli mide ve bağırsak enfeksiyonların yanı sıra hepatit A, rota virüsü, nörovirüs ve enterovirüs gibi viral hastalıklar veya salmonella , şigela ve E coli gibi bakteriyel etkene sahip hastalıklar da ortaya çıkabiliyor. Mide ve bağırsak hastalıkları kusma ve ateşle başlıyor, ishal ve karın ağrısıyla devam ediyor. Bu hastalığın tedavisinde yapılması gereken en önemli şey bol sıvı tüketilmesi gerekli olup hafif yemekler yenmesi gerekmektedir. Aynı zamanda çocuğunuza havuç suyu, açık çay, ev yapımı az yoğunlukta ayran, pirinç suyu, şeftali suyu ve gazsız şekersiz soda içirmeniz çocuğunuzun midesine iyi gelecektir. Eğer ki çocuğunuzda ishal konusunda rahatsızsa muz, şeftali, havuç, patates, pirinç püresi, yoğurt çorbası, yağsız makarna, haşlanmış et ve tavuk gibi yarı katı besinlerle besleyebilirsiniz.

2)   Dış kulak yolu enfeksiyonu: Uzun süre suyla temas sonucu ortaya çıkan dış kulak yolu enfeksiyonu, dış kulak yolu derisinin bozulmuş bariyer sisteminden kaynaklanıyor. Bu hastalık genellikle çocuklarda hijyenden ziyade bağışıklık sorunundan ortaya çıkıyor. Bağışıklığın düşük olmasıyla beraber suyla fazla temas halinde bulununca hastalık kaçınılmaz oluyor. Çocuğunuzun günlük yaşamında zorluk çıkartan bu ileri aşamalarında ağrı çeneye ve boğaza vurabiliyor. Çocuğunuzu bu hastalıktan korumak için iyi dezenfekte edilmiş havuza sokun aynı zamanda havuza girerken çocuğunuza kulak tıkacı takın.

3)   Göz hastalıkları: Sudaki klora bağlı olarak bakteriyel kökenli oluşan göz hastalıkları çapaklanma, gözde kızarıklık ve batma belirtileriyle ortaya çıkıyor. Tedavi olarak çocuğunuzun gözüne ılık çay pansumanı uygulayabilirsiniz eğer ki gözdeki rahatsızlık ileri aşamadaysa göz damlası ve pomatlarla tedaviye devam edebilirsiniz. Çocuğunuzu göz enfeksiyonundan korumak için havuza girerken deniz gözlüğü takmasını sağlayın aynı zamanda bu hastalık güneş ışınlarından da kaynaklanabilir bu yüzden çocuğunuza şapka takmayı ihmal etmeyin.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI