Ana SayfaGüzellikÇok Soğuk Havalarda Cildinizi Korumanın 6 Yolu

Çok Soğuk Havalarda Cildinizi Korumanın 6 Yolu

Fotoğrafta Jennifer Lopez ne kadar da muhteşem duruyor değil mi? Soğuktan yüzü de aynı üzerindeki montun rengini almış. Ama hiç bimiriz soğuk havalarda böyle dışarı çıkmaya çok cesaret edemiyoruz. (Jennifer Lopez de klip çekiminde zaten..)

Özellikle de kış aylarında gidilen kayak tatilleri. Buz gibi havanın yanında bir de dondurucu bir kar. Her ne kadar kat kat giyinsek de, yüzümüzü bu soğuk havalara karşı çok koruyamıyoruz. Hatta kayak tatillerinde, kardan yüzünüzün yandığ bile olmuştur. Bu da demek oluyor ki ‘Tehlike çanları çalıyor kızlar’. Duruma önceden müdahale etmek inanın cildiniz için çok büyük fedakarlık. Peki bu fedakarlığı nasıl yapacaksınız?

Yüzünüze daha güçlü (en güçlü) güneş koruyucu krem uygulayın: Kayak tatilinde dağın en zirvesine çıktığınızda, UV ışınlarının ne kadar fazla olduğunu tahmin edersiniz. En az 50 SPF!

Emektar nemlendiricinizi yanınızdan ayırmayın: Dışarıdan otelinize ya da evinize girdiğinizde, içerideki sıcak hava cildinizi daha fazla kurutacaktır. Bu nedenle cildinize nemlendirici uygulamanızda yarar var.

Vaseline’in gücünü unutmayın: Makyaj yapmadan önce cildinize koruyucu olarak, Vaseline krem uygulayın. Bu yüzünüdeki sıcaklığı korumanızı sağlayacaktır.

Boyun ve çenenizi koruyun: Yüzünüze uyguladığınız güneş koruması kremle, dağdaki UV ışınları size zarar veremeyecek evet. Peki ya açıkta kalan boynunuz ve çeneniz? Vucüdünüzün o kısımlarını da kapatmanız en azında o ışınlara maruz kalmamasını sağlayacaktır ki, boynunuza dikkat edin deriz!

Çok sıcak ve uzun duştan kaçının: Bütün gün soğuk havaya maruz kalan cildiniz için, akşam eve döndüğünüzde uzun buharlı bir duş yerine, kısa ılık bir duş tercih edin.

Su içmeyi unutmayın!!! Bunu tüm sağlıkla ilgili haberlerde duyarsınız. Yeniden tekrarlamanın kimseye zararı yok; bol miktarda su içerseniz, cildiniz daima nemli kalacaktır!

Bu da işin komik kısmı 🙂

   

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI