Ana SayfaYaşamContemporary İstanbul Londra`da

Contemporary İstanbul Londra`da

Davete katılan isimler arasında koleksiyoner Fatima Maleki, koleksiyoner ve SAHA derneği kurucularından Füsun Eczacıbaşı, koleksiyoner ve De Beers Diamond Jewellers CEO’su François Delage, sanat danışmanı ve yazar Alistair Hicks, Artuner kurucusu ve koleksiyoner Eugenio Re Rebaudengo, sanat galerileri, Purdy Hicks, White Cube, Sprüth Magers, Lisson, Blainsouthern, Sadie Coles, Thomas Dane ile birlikte gecenin ev sahipliğini Uziyel çiftiyle üstlenen CI artistik Danışmanı Marc Olivier Wahler, CI Özel Elçisi Hasan Bülent Kahraman, CI Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli ve CI Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Rabia Güreli vardı.

Ev sahibi İzak Uziyel davetlileri selamlayarak hoş geldiniz konuşması yaptı. İzak Uziyel’in ardından Contemporary Istanbul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli şunları söyledi; “Contemporary Istanbul’un amacı gelişmekte olan sanatı ve sanatçıları desteklemek ve böylece dünyada sanatseverler ve koleksiyonerler için bir buluşma noktası olmaktır. Contemporary Istanbul her zaman yeniliklerin takip edildiği bir fuar olma yönünde ilerlemektedir.”
Bu yıl Tahran’dan çağdaş sanat galerilerini ağırlayacaklarını, Contemporary Tahran başlığı altında çağdaş İran sanatına yer vereceklerini açıkladı. Güreli, Londra’da da bir Contemporary Istanbul şubesini açmayı planladıklarını sözlerine ekledi.
Aynı zamanda küratör de olan Freda Uziyel ve koleksiyoner İzak Uziyel’in içerisinde heykel bahçesi yer alan konutlarında, koleksiyonlarında bulunan dünyaca ünlü çağdaş sanatçıların resimleri ve heykellerini sergiledikleri özel galerileri bulunuyor.
Uziyel rezidansındaki davet, Turizm ve Kültür Bakanlığının desteği ile gerçekleştirildi. Contemporary Istanbul’un daha önce gerçekleşen Doha, Dubai, Amman, Beyrut, New York, Paris ve Tahran ziyaretlerinin devamı olarak gerçekleştirilen Londra yemeği, fuarın 10. yılına özel etkinliklerinin bir parçası olarak yerini aldı. Uluslararası etkinlik programı Soho House Berlin’de konuşma ve akşam yemeği ile devam edecek.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI