Ana SayfaMagazinDarüşşafaka’dan İlhan Usmanbaş'ın 100. Doğum Gününe Özel Konser

Darüşşafaka’dan İlhan Usmanbaş’ın 100. Doğum Gününe Özel Konser

Modern müzik bestecisi, Türkiye’ye nice değerli müzisyenler kazandırmış müzik öğretmeni ve Darüşşafaka bağışçısı İlhan Usmanbaş’ın 100. Doğum Günü Darüşşafaka Cemiyeti’nin Kadıköy Süreyya Operası’nda düzenlediği özel bir konserle kutlandı.
 
Mühendis olmayı planlarken müzik tutkusunun peşinden giden İlhan Usmanbaş, yaptığı bestelerle sadece Türkiye’de değil dünyada takdir toplamış bir sanatçı… Besteleriyle pek çok ödül alan ve “devlet sanatçısı” unvanı verilen, eğitimin önemine inancıyla Darüşşafaka’ya hibe ve gayrimenkul bağışı yapan ve aynı zamanda rezidans bağışçısı olan Prof. Dr. İlhan Usmanbaş’ın 100. Doğum Günü, Darüşşafaka Cemiyeti’nin düzenlediği özel bir konserle kutlandı.
19 Aralık Pazar günü, Kadıköy Süreyya Operası’nda düzenlenen özel konsere Usmanbaş’ın öğrencileri ve sevenleri eşlik etti. “Bugün burada, Türkiye Cumhuriyeti’nin yetiştirdiği en büyük sanat değerlerinden biri olan İlhan Usmanbaş hocamızın, 100’üncü yaş günü dolayısıyla bir araya geldik. Onun yaş gününü, en çok sevdiği, hayatını adadığı müzikle kutlamak; içinden geçtiğimiz bu zorlu günlerde ruhumuzu onun besteleriyle yeniden canlandırmak istedik.” diyen Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Öktem sözlerine şöyle devam etti: “Darüşşafaka olarak, bir yandan ‘eğitimde fırsat eşitliği’ misyonumuzu sürdürürken, diğer yandan da bizlere emanet edilen değerlere sahip çıkmaya; bir ‘kültürel emin’ olma yolunda güvenli adımlarla ilerlemeye devam ediyoruz. Kültürümüze ve geçmişimize sahip çıkmanın daha aydınlık bir geleceğe kavuşmanın ön şartı olduğuna yürekten inanıyoruz. İlhan Hocamız ve kıymetli eşi, opera sanatçısı Atifet Hanım, 158 yıldır yazmakta olduğumuz bu güzel hikâyelerin en önemli destekçilerinden, kahramanlarından… Kendileri, ‘Milletimizin okumaya çok ihtiyacı var’ inancıyla Darüşşafaka’nın bağışçısı oldular. Bunu yaparken ‘Bizi sıfırdan yetiştirdi’ dedikleri Cumhuriyet’e vefa borçlarını ödemek istemişlerdi. Ve yaptıkları bağışlarla, Cumhuriyeti’mizin geleceğine büyük güç kattılar, katmaya devam ediyorlar. Bu açıdan Darüşşafakalıların ve aslında Cumhuriyet’e sahip çıkan tüm vatandaşların onlara çok büyük bir vefa borcu var. Bugün, hayatlarının ikinci baharında yaşamlarını Darüşşafaka Rezidansları’nın çatısı altında sürdürmeleri bizler için çok büyük bir gurur kaynağı.”
 
Tayfun Öktem’in ardından sahne alan Ece Demirci, Dilbağ Tokay, Ece İdil, Metin Ülkü, Nihan Atalay ve Özcan Ulucan konser katılımcılarına müzik şöleni yaşattı.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI