Ana SayfaSağlıkDeri yaşlanmasını yavaşlatmanın 10 yolu

Deri yaşlanmasını yavaşlatmanın 10 yolu

Deri yaşlanmasının hızını azaltmanın yollarını sizin için derledik.

Yaşlanma başlamadan ‘anti-aging’ önemli

”Günümüzün hızlı dünyasında geleceği öngörmek ve buna göre plan yapıp hareket etmek başarının en önemli anahtarı. Peki bu  proaktif  yaklaşımı hayatımızda yaşlanma sürecimiz için nasıl uygulayabiliriz? Yoksa hala yaşlanmayı bekleyip ardından da “anti-aging” çaba içerisine mi girmeliyiz? Eğer geleceğin fotoğrafını çekmemiz gerekirse bunu nasıl yapacağız? Bu fotoğrafı kim yorumlayacak ve bu bilgiler ışığında yapılması gerekenleri nasıl takip edeceğiz? Hayat yolunda ilerlerken hangi kriterlere göre sorunlar başlamadan önlem alabiliriz?

Zamanı yavaşlatın

Yaşlanma kaçınılmaz, yaşlandıktan sonra “anti-aging” işlemler de mümkün. Ama çoğu zaman tüm metotlara rağmen zamanı geriye almak, hem de doğal bir görünüşe sahip olarak çok da kolay değil. Peki zamanı yavaşlatmaya ne dersiniz? Bunun için deri yaşlanmasındaki on özel noktayı aydınlatalım.

  1. NEM –  Deri, deri altı adeta bir çiçek bahçesi gibidir. Düzenli sulanması gerekir. Deri kuru kaldıkça daha hızlı yıpranır. Peki deri ve deri altı nemini nasıl sağlamak lazım?
  1. İyi bir nemlendirici şart. Ürüne karar vermek için idealde bilgisayarlı deri analizi yapılmasında fayda var. Şayet kararsız iseniz bu takdirde normal ciltler için olan bir nemlendirici tercih edilebilir.
  2. Yeterli su tüketimi önemli. Günlük aktivite miktarınıza bağlı olarak 2-3 litrelik su içilmesi sağlık bir deri metabolizması için önemli
  3. Nem enjeksiyonu – Volite yılda bir veya iki kez yaptırdığınızda deri altı hidrasyonunu sağlayan bir uygulama. Uygun dozda yapıldığında deri yaşlanmasında belirgin yavaşlatıcı özelliğe sahip. Kullanılan ürün, miktar ve yapılış şekli başarının anahtarı.
  4. Saf DNA enjeksiyonu. Saflaştırılmış DNA enjeksiyonları deri altının nemlenmesi, beslenmesi ve kolajen üretiminin tetiklenmesini eşzamanlı olarak sağlar.
  1. TEMİZLİK- Derinin düzenli olarak profesyonel temizliği, üst tabakaların üzerinde biriken partikülleri uzaklaştırır ve adeta derinin nefes almasını sağlar.
  1. Profesyonel temizlik. Manuel uygulamalar, maske ve fototerapiler profesyonel temizlik yöntemlerinde öne çıkar.
  2. Yüzeysel kimyasal peelingler. Meyve asitleri başta olmak üzere, nötrralize edilmiş asitler ile yapılacak hafifi peeling  işlemeri yüzey temizliği için tercih edilir.
  3. Nanolazer peeling. Lazer yardımı ile gerçekleştirilecek yüzeyel peeling işlemleri hem üst tabakayı temizler hem de sağladığı uyarı ile derinin yenilenmesini sağlar. Bu uygulama aynı zamanda kollajen üretimini de arttırır.
  1. YARARLI BAKTERİLER – Bedenimizde kendi hücrelerimizin 10 katı kadar yaşayan mikro canlıları barındırıyoruz. Bu canlı organizmaların yararlı olanlarına probiyotikler denilir. Probiyotikler sadece deri sağlığı için değil tüm beden fonksiyonlarımız için önemli.
  1. Probiyotik takviyesi. Beşyüzün üzerinde yararlı mikroorganizma çeşidi var. Bunlardan deri için faydalı olanları ağızdan takviye olarak almak önerilir.
  2. Probiyotikli kozmetikler. Probiyotikli kozmetik kullanımı genç, parlak, canlı bir deri görüntüsünde yararlı. Değişik markalara ait probiyotik destekli serum ve kremleri bulmak mümkün.
  1. KOLLAJEN – Deri ve deri altının elastikiyetini, diriliğini ve güzelliğini kollajen dokumuzun kalitesine borçluyuz. Ne yazık ki 20 li yaşların sonlarından itibaren deri altı kolajen miktarımız azalmaya başlıyor. Bunu yerine koyacak girişimler bu açıdan önemli.
    1. Kolajen takviyesi. Kürler halinde kolajen takviyelerinin C vitamini ve hyaluronic asit ile birlikte alınması derimizin daha canlı olmasını sağlar.
    2. Nanolazer peeling. Lazer yardımı ile gerçekleştirilecek yüzeyel peeling işlemleri hem üst tabakayı temizler hem de sağladığı uyarı ile derinin yenilenmesini sağlar. Bu uygulama aynı zamanda  kollajen üretimini de arttırır.
    3. Saf DNA enjeksiyonu. Saflaştırılmış DNA enjeksiyonları deri altının nemlenmesi, beslenmesi ve kolajen üretiminin tetiklenmesini eşzamanlı olarak sağlar.
    4. BBL. Geniş spektrumlu ışık teknolojisi deri altına hasar vermeden uyarı sağlayarak yeni kollajen oluşumunu arttırdığı gibi DNA üzerindeki yaşlanmaya bağlı bozulmaları da kısmen geri çevirir. Bu nedenle genetic gençleşmedeki tek teknoloji olarak bilinir.
    5. Yeni nesil radyo frekans. Yeni nesil radyo frekanslar eski teknolojilerden tamamen farklı. Bunlarda dokular daha saryaratmadan kolajen üretimini tetikliyorlar.
    6. Kollajen indüksiyon tedavisi Sculptra, Elanse, Radiesse. Üç farklı ürün enjekte edildiklerinde değişen oranda kollajen oluşumunu tetiklemektedir. Kolajenin dükleyen bu enjeksiyon malzemeleri enjekte edildikleri bölgede deride kalınlaşma, elastikiyette artış ve genel deri kalitesinde artış sağlar.
  1. PROTEİNLER, MİNERALLER ve VİTAMİNLER – Deri deri altının beslenmesi ve sağlıklı yapısı için önemli yapıtaşları var. Bunlar arasında vitamin, mineral ve proteinleri akılda tutmak gerekli.
    1. Vitamin enjeksiyonlar. Başta C ve B vitamini olmak üzere deri altı vitamin enjeksiyonları deri yaşlanmasının yavaşlatılmasında faydalı gözüküyor.
    2. Mineral enjeksiyonları. Çinko, Bakır, selenium gibi eser elemenlerin düşük miktardaki kombinasyonları derinin parlaklığı ve renginin açıklığı için yararlı.
    3. Protein enjeksiyonları. DNA proteinlerinin verilmesi en çok tercih edilen yöntem. Bunlardan da saflaştırılmış proteinler daha başarılı sonuçlar veriyor.
  1. HYALURONİK ASİT –Derimizin sağlıklı ve diri görüntüsünde rol alan önemli faktörlerden biri de içeriğindeki  hyaluronic  asit denilen şeker yapısındaki ana yapı taşı. Bu temel yapı taşı da 30’lu yaşlarla birlikte belirgin olarak azalmaya başlıyor. Bu nedenle eksilenleri yerine koymak yaşlanma sürecinin kontrolünde önemli.
    1. Dolgu dışı hyaluronic asit – Volite yılda bir veya iki kez yaptırdığınızda deri altı hidrasyonunu sağlayan bir uygulama. Uygun dozda yapıldığında deri yaşlanmasında belirgin yavaşlatıcı özelliğe sahip. Kullanılan ürün, miktar ve yapılış şekli başarının anahtarı.
    2. Dolgu amaçlı hyaluonikasit. Hyalüronik asit dolgular yaş alma sürecinin iyi yönetilmesi ve güzelleşmedeki en önemli yol arkadaşımız. Dolguların kalitesi ve kullanış şekli çok önemli. Abartılı sonuçlardan kaçınmak için nokta lifting teknikleri tercih edilebilir. Destek noktalarına verilen dolgular hem eksilen hyaluronic asit açısından hem de derinin taşıyıcı desteğinin arttırılması açısından kritik.
  1. ELASTİKİYET –Derimiz kolajen ve elastin lifleri yıpranması ile zaman içerisinde sarkmaya başlar. Bu karmaşık süreçte yumuşak dokuda azalama, deri altının yeterli beslenmemesi, neminin eksilmesi de rol oynar.
    1. BBL. Geniş spektrumlu ışık teknolojisi deri altına hasar vermeden uyarı sağlayarak yeni kollajen oluşumunu sağlar, buna başlı olarak kaybolamaya başlayan esnekliği geri kazanmak olasıdır.
    2. Danish Skin. Fraksiyonel bir tip laser olan bu teknolojide üst tabakadan yapılan atışla deri altına ulaşıp yaratılan hasarla sıkılaşma ve doku üretimi sağlanır.
    3. Fibroblast kültürü. Kök hücre diye bilinse de gerçek adı fibroblast kültürü olan bu uygulamada kişiden alınan deri parçasından kollajen üreten hücreler ayıklanmakta ve yine kişinin kanından elde edilen büyüme faktörleri ile çoğaltılmaktadır. Yaklaşık 4-5 haftada çoğaltılan bu hücreler tekrar kişiye enjekte edilerek kollajen üreten hücre sayısında bir artış sağlanır.Böylelikle elastikiyet kazanımı elde edilir.
    4. Strawberry Lift –İki farklı enerjiyi, düşük doz lazer ve sessiz ultrason, beraber kullanan bu teknoloji özellikle boyun bölgesi elastikiyet kayıplarında çok başarılı. Hem yağ tabakayı azaltıp hem de sarkıklığı azaltması nedeniyle özellikle İngiltere’de çok beğenilen bu teknoloji de elastikiyet denilince akıla gelen cihazlardan.
  1. YIPRANMAYI YANSITAN DUYGULAR –Derimizde ve altında yıpranma süreci başladığında hemen yaşlı gözükmüyor uzama bize bir takım sinyaller vermeye başlıyor. Olmadığımız halde yorgun musun, üzgün müsün, veya kızgın mısın, sorularını almaya başladıysak bu yıpranmanın belirginleşdiğinin önemli bulgusu. Bu noktada artık mutlaka önlem almak lazım. Duyguların adeta olumsuzdan olumluya çevrilmesi mümkün ancak sıklıkla bir kombinasyon tedavisi ile. Tabi ki önce bir durum değerlendirilmesi lazım. Yani yaşınıza ve güzelliğinize bir check up yapmak gerekli.
    1. Visia – Bilgisayarlı Deri analizi. Güzellik ve yıpranma check-up’ında en önemli unsurlardan biri. Deri ve deri altının özelliklerini skorlayan ve eş zamanlı olarak deri yaşını gösteren bu teknoloji ihtiyaçlarınızı belirlemede en önemli yol göstericilerden.
    2. Facemotion Analizi. Yüz tanıma teknolojileri kullanılarak yapılan bu değerlendirmede yüzdeki olumsuz ve olumlu duygular değerlendirilmekte ve yapılması gereken işlemler hakkında tavsiyelerde bulunulmakta. Bir Türk teknoloji firması tarafından gerçekleştirilmiş olan bu analiz hem Pratik hem de çok faydalı.
    3. 3D volüm analizi. Üç boyutlu değerlendirmeler artık estetiğin vazgeçilmez bir parçası. Yapay zeka teknolojilerinin de kullanılması ile sadece derinin değil tüm katmanları değerlendirilmesi mümkün.
  1. RENK –Derinizin eşit bir renge sahip olması onun sağlıklı olduğunun bir göstergesi olduğu gibi, değişik renk bozuklukları göstermesi de hem yıpranmanın bir kanıtı olduğu gibi aynı zamanda bazı hastalıkların da işareti olabilir.
    1. BBL. Geniş spektrumlu ışık teknolojisi deri altına hasar vermeden uyarı sağlayarak yeni kollajen oluşumunu sağlar. Özel filtreler kullanıldığında bu teknoloji aynı zamanda yıpranmaya bağlı ortaya çıkan kahverengi lekelerin tedavisinde de kullanılır. Özellikle yaşlanmaya bağlı ortaya çıkan renk koyulaşmalarında çok etkin bir tedavidir.
    2. Cosmelan. Yaşlanmadan daha çok güneş ve hormonların etkisi ile ortaya çıkan renk koyulaşmaları için tercih edilir. Uygulama protokolü ve öncesinde yapılması gereken hazırlık kadar sonrasında güneşten korunma şekli de önemlidir.
    3. Coolaser. Erbium lazer ile yapılan ablatif bir uygulamadır. Deri üst tabakasındaki leke ve düzensizlikleri azaltır. Standart lazerlere göre çok daha hızlı atış yaptığı için çevresinde ısıya bağlı yanık oluşturmaz.
    4. Renk açıcı enjeksiyonlar. Diğer yöntemlere göre etkinlikleri daha az olmakla beraber kombinasyon olarak tercih edilebilirler. Tek başına kullanıldıklarında probiyotik takviyeleri veren kaçıcı kozmetikler beraberinde verilmelidir.
  1. DAMARLAR–Derimiz yaşlandıkça inceliyor ve damarlar daha belirgin hale geliyor. Güneş hasarı, aşırı hassas deri yapısı veya genetik özelliklerde bazen damar yapısının yüzeyel olmasına ve genel bir kırmızılığın derimize hakim olmasına neden oluyor. Derimizin aşırı solgun olmasını istemediğimiz gibi gereğinden daha kırmızı görünmesi de tercih edilmez. Bu kırmızılıların öncelikle bir dermatolojik hastalığın belirtisi olmadığını tespit etmek gerekir. Kalın ve belirgin damarlar özeliikle bacaklarda mevcutsa bu takdirde de Damar Cerrahisi ile dolaşım sistemi gözden geçirilmelidir.
    1. Copper Bromide lazer. Derideki kırmızılıkların ve damarların azaltılmasında etkin bir yöntemdir. Kırmızı yüz diye bilinen durumda aşamalı olarak kızarıklıkların kontrol altına alınması ve derinin daha sağlıklı bir görüntüye ulaşmasını sağlar.
    2. Skleroterapi. Damar içerisine çok ince iğneler ile girilerek damar kapatıcı bir takım ilaçlar enjekte edilir. Bu işlem yüzeysel damar problemleri için kullanılabilir.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI