Ana SayfaSağlıkDiş Sıkmaya Botoks Tedavisi

Diş Sıkmaya Botoks Tedavisi

Türkiye’de her iki kişiden birinin sorunu olan diş sıkma – diş gıcırdatma (bruksizm), botoks ile 6-9 ayda tedavi edilebiliyor. Dentistanbul Protetik Diş Tedavisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Umut Güler, gece plağı ile sonuç alınamayan durumlarda, yanak alt kısmında bulunan çiğneme kasına botoks yapılarak kastaki stresin ve istenmeyen kasılmaların kaldırılabildiğini belirterek, “6-9 ay etkisi süren bu uygulamanın sonunda kişi diş sıkma alışkanlığından kurtulabilir” dedi.

Prof. Dr. Ahmet Umut Güler, gün içinde güçlü çene hareketlerinin çeneyi sıkma ve diş gıcırdatma olayının yaşandığını ifade etti. Stresli gün geçiren kişilerde uyku sırasında bilinçsizce ortaya çıkan diş sıkma hareketinin dişlere ve vücudun baş boyun gibi bölgelerine de zarar vereceğini vurgulayan Güler, stresin en çok çene kaslarını etkilediğini, bu durumun gün içerisinde de diş sıkmaya neden olabileceğini ancak daha çok geceleri ortaya çıktığını belirtti.

Stresin bruksizme neden olan en önemli etkenlerin başında geldiğini belirten Prof. Dr. Ahmet Umut Güler, aşırı sinirli, hassas, titiz bir yapıya sahip olmanın, dişlerin sıralanışındaki bozukluklar ve yanlış yapılmış dolgu ve kaplamaların bruksizm sebepleri arasında yer alabileceğini ifade etti.

Prof. Dr. Ahmet Umut Güler, ağız ölçüsü alınarak oluşturulan ve dişlerin birbirine değmesini engelleyen silikon gece plağının, en yaygın tedavi yöntemi olduğunu anımsatarak, gece plağının tek başına yeterli olmadığı durumlarda, stres terapisi, kas gevşetici ilaç uygulaması, hatalı yapılmış dolgu ve kaplamaların yenilenmesi gibi ek tedavilere gidilebileceğini anlattı.

“Gece plağı ile sonuç alınamayan durumlarda, yanak alt kısmında bulunan çiğneme kasına botoks yapılarak kastaki stres kaldırılabilir ve istenmeyen kasılmalar yok edilebilir” diyen Prof. Dr. Ahmet Umut Güler, 6-9 ay etkisi süren bu uygulamanın sonunda kişinin diş sıkma alışkanlığından kurtulabileceğini ifade etti.

Bruksizmde de erken teşhisin önemini vurgulayan Prof. Dr. Ahmet Umut Güler, süre geçtikçe dişlerde ve çevre dokularda geri dönüşümsüz harabiyetlerin oluşacağına dikkat çekti. İleri vakalarda dişlerin ağız içinde görünen kısımlarının tamamen aşınıp alt yüz yüksekliğinin azaldığını vurgulayan Güler, hastalarda yüz asimetrileri ve estetik sorunların ortaya çıktığını belirtti. Güler, kişilerin önemsemediği bu rahatsızlığın tüm dişlerin tamamen kaybına kadar ilerleyebileceğini söyledi. İmplant tedavisi planlanan hastaların bu tedaviden önce diş sıkma sorununun çözümlenmesi gerektiğine işaret eden Prof. Dr. Güler, buruksizm hastalarında, implantlara gelecek aşırı ve dengesiz kuvvetler nedeniyle implantların çok kısa bir sürede kaybedilebileceğini vurguladı.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI