Ana SayfaYaşamDyson Mühendislerinden Evcil Hayvan Sahiplerine Temizlik İpuçları

Dyson Mühendislerinden Evcil Hayvan Sahiplerine Temizlik İpuçları

Evcil hayvan sahipleri için tüy temizliği günlük bir sorun olmakla beraber, tüyün nerede olduğunu görmek temizliğe başlamanın yarısıdır. Hava, zemin ve eşyaların temizliğine daha fazla dikkat etmemiz gereken bu günlerde, doğru yöntemlerle yapılacak temizlik büyük önem taşıyor.
 
Özellikle evcil hayvanlar ve sağlıklı evler konusunda daha iyi temizleyen makineler tasarlama konusunda hassas davranan Dyson, Kıdemli Makine Mühendisi James McCrea ile evlerimizdeki tüy ve tozlarla nasıl daha kolay başa çıkabileceğimizin cevaplarını veriyor.
 
Konuyla ilgili bilgiler paylaşan Dyson Kıdemli Makine Mühendisi James McCrea: “Evcil hayvan tüyünün insan saçıyla birçok benzer noktası vardır. Her ikisi de aynı yapıda ve benzer kalınlığa sahip olma eğilimindedirler. Evcil hayvan tüylerinin temizlenmesini özellikle zorlaştıran bazı temel farklılıklar bulunur. İnsan saçı sürekli uzar, iki ile yedi yıl sürebilen süreçte (anajen faz) daha da uzar ve kalınlaşır. Saç folikülünün (saçın içinde büyüdüğü yapı) büyümesi tamamlandığında katajen aşamasına ulaşır. Hayvan tüyleri belli bir uzunluğa ulaşır ulaşmaz uzamayı durdurur ve yerini yeni tüylerle değiştirir. Bu, mevsimler arasında değişkenlik gösterebilir. German Shepherd, Collie ve Samoyed gibi bazı köpek ırkları, yaz mevsimine uygun kürke geçmek için İlkbahar ve Sonbahar’da daha fazla tüy döktüğünden yılın belirli zamanlarında evlerinde daha fazla evcil hayvan tüyüne rastlanılır.” diyor.
 
Evcil hayvan tüyleri, evlerde sıklıkla halı kaplı yüzeylere yerleşir veya elektrostatik olarak sert zeminlere yapışır. Bu tüylerin doğru şekilde temizlenebilmesi için, makineden gelen hava akımı veya makinenin başlığındaki fırçanın naylon kıllarının devreye girmesi gerekir. 
 
Dyson süpürgelerinin arkasındaki mühendislik 
McCrea“Süpürgelerimizi tasarlarken kullanıcılarımıza en iyi teknolojiyi sunmak için çok kapsamlı testlere başvurarak, Pick-Up Laboratuvarı’nda makinelerimizi endüstri standardı halılardan, Japonya’da yaygın olarak bulunan tatami paspaslara kadar farklı zemin türlerinden evcil hayvan tüylerini çıkarmada ne kadar etkili olduğunu test ediyoruz. Evcil hayvan tüyü ve kepeği gibi organik maddelerin evdeki toza karıştığında makine fonksiyonlarına etkisini bildiğimizden, testlerimizi sadece endüstri standardı malzemelerle değil, gerçek evlerden gelen tozlarla yapıyoruz.” şeklinde açıklıyor.  
 
McCrea: “Köpek sahibi olmanın da deneyimlerinden yola çıkarak evcil hayvanların evde kaosa neden olabileceğini biliyorum! Dyson Pick-Up Laboratuvarı’nda tüm bunları dikkate alarak araştırmamızı bu şekilde yapıyoruz. Mühendislerimiz, Dyson süpürgelerin emiş gücünü test etmek ve teknolojimizin evcil hayvan sahipleri için nasıl optimize edilebileceğini daha iyi anlamak için dünyanın dört bir yanından sadece evcil hayvan tüyü değil kuru mama da topluyor. Bu şekilde, süpürgelerimizin dünyanın neresinde olursa olsun gerçek evlerde etkili bir şekilde çalışacağından emin olmak istiyoruz” diye ekliyor.
 
Görebileceğiniz evcil hayvan tüyleri ve yiyeceklerin ötesinde, evcil hayvanların beraberinde getirdiği, çıplak gözle görülemeyen bir dizi mikroskobik yaşam bulunuyor. Tüylü evcil hayvanların döktüğü minik, mikroskobik deri parçacıklarından oluşan hayvan kepeği bunlardan sadece biri. Bu kepekler, ev tozu içerisinde yüzeylere dökülüp, havada taşınabiliyor. [1] Havaya karıştıktan sonra, tüyler ve üzerinde yaşayan toz akarları solunarak alerjileri tetikleyebiliyor. Toz akarları ve deri pullarının yanı sıra kurumuş tükürük, idrar veya alerjen içeren dışkı, hayvanın kürkünden pul pul dökülebiliyor ve havada uçuşabiliyor. Tüyler de halı, yatak ve yastık gibi yumuşak eşyalarda birikerek, toz akarlarının besin kaynağını oluşturuyor.
  
James McCrea: “Evcil hayvan tüyü sizin için bir sorunsa, zeminlerinizi ve yumuşak mobilyalarınızı düzenli olarak süpürmek ve toz, evcil hayvan tüyü ve tüylerin birikmesine izin vermemek büyük önem taşıyor. Araştırmamız, evcil hayvan kepeğinden ve tüylerinden kurtulmanın en iyi yolunun evinizi derinlemesine temizlemenizden geçtiğini gösteriyor. Bunun için ekstra güçlü emiş gücüne ve tamamen kapalı filtreleme sistemine sahip bir elektrikli süpürgeye yatırım yapmaya değer. Bu nedenle, Dyson’da yalnızca görebildiğiniz evcil hayvan tüylerini değil, göremeyeceğiniz tüyleri de yakaladığımızdan emin olmak için filtrelerimizi ve sızdırmaz contalarımızı geliştirme konusunda çok zaman harcıyoruz” diyor.
 
Dyson Mühendislerinden evde evcil hayvan tüyü temizliği için ipuçları:

  • Sorunun kaynağını araştırın: Evcil hayvanlar, tüyleri katajen aşamasına ulaştıkça her zaman tüy döker ve insanlardan çok daha sık tüy döktüklerinden, evcil hayvanınızı sık sık taramak tüylerin evinizde birikmesini önleyecektir. Evcil hayvanınızı taradıktan sonra yüzeylere gömülmüş tüyleri gidermek için naylon kıllarla tasarlanmış Mini Motor başlığını kullanın ve yüzeyi yavaşça süpürerek temizleyin.

 

  • Yukarıdan aşağıya doğru temizleyin: Toz gibi, evcil hayvan tüyleri de havada uçabilir ve yerlere düşebilir. Bu yüzden temizliğinize daha yüksek noktalardan başlayıp zeminde bitirin. Evcil hayvanlarınızla koltuk takımı ve kanepelerde çok zaman harcıyorsanız, özellikle bu noktaları unutmayın. Yumuşak eşyalar evcil hayvan tüylerinin yanı sıra, toz akarları ve diğer alerjenleri de tutabilir. Mini Motor başlığı, yıkama yapamayacağınız mobilyalar için idealdir.

 

  • Evcil hayvanınızın örtülerini yıkayın: Evcil hayvanlarınızın üstünde en çok vakit geçirdiği eşyaları, yani battaniyeleri, yastıkları ve yatak takımlarını 60 derece sıcaklıkta yıkamak, alerjenleri parçalamaya ve toz akarlarının beslediği mikroskobik kepek miktarını azaltmaya yardımcı olur. Yıkama sonunda, haznede biriken evcil hayvan tüylerini çıkardığınızdan emin olun.

 

  • Yavaş süpürün: Yavaşça süpürmek, hava akışı ve süpürge başlığına, evcil hayvan tüylerini “hareketlendirmek” ve yüzeyden temizlemek için daha fazla zaman verir.

 

  • Evcil hayvan tüylerini yüzeylerden temizleyin: Bazı süpürgeler, tüyleri oynatarak yüzeyden temizlemek için naylon ve karbon fiber kıllarla tasarlanan temizleme başlıklarına sahiptir. Tüy toplama şeridine sahip bir temizleyici başlık kullanmak, evcil hayvan tüylerini temizlemeye yardımcı olur. Bazı durumlarda bir tüy toplayıcı rulo da işe yarayabilir, ancak alerjiye neden olan evcil hayvan tüylerini toplayamaz.

 

  • Az ve sık süpürün: Evcil hayvan tüylerinin halılarda topaklandığını veya sert zemin yüzeylerde insan saçından daha fazla biriktiğini görürüz. Az ve sık sık süpürmek evcil hayvan tüylerinin birikmesini önler.

     

  • Farklı yönlerde süpürün: Daha fazla evcil hayvan tüyü temizlemek için süpürgeyi halı üzerinde birkaç kez farklı yönlerde gezdirin ve içine işlemiş olan tüylerin yüzeye çıkmasını sağlayın. Araştırmamıza göre bunu iki veya üç defa yapmanız yeterli olcaktır.

 
Evcil hayvanı olan aileler için çözüm: Dyson V10 kablosuz süpürge!
Evcil hayvanlarımızı ne kadar çok sevsek de dostlarımızdan dökülen hayvan tüyü, kepek, tükürük, deri pulları ve bunlarla birlikte gelen toz akarları sağlığımızı ve evlerimizdeki hijyeni olumsuz yönde etkileyebilir. Bunlarla başa çıkabilmenin bir yolu olan Dyson V10™ kablosuz süpürge, güçlü  dijital motoruyla yüksek bir emiş gücü sağlarak evcil hayvanlarımızın dolaştığı her yeri derinlemesine temizler. 
 
Dyson V10™ kablosuz süpürge, halı veya sert zemin farketmeksizin evinizin her yerinde evcil hayvan tüylerini toplayacak gücü size sağlar. Direct Drive temizleme başlığı içerisindeki naylon fırça kıllarını halıya indirerek tozları derinlemesine temizlerken, sert zeminlerde de Soft Roller başlık, naylon kaplama sayesinde büyük kirleri toplar. Antistatik karbon fiber ipliklerse en ince tozları yakalar. 
 
Gelişmiş bir siklon teknolojisi geliştiren Dyson V10™ kablosuz süpürge en ince partikülleri hazneye çekerek, filtreleme özelliğiyle 0,3 mikron kadar küçük partiküllerin bile yüzde 99,97’sinin yakalanmasını sağlar.
 
Dyson V10™ kablosuz süpürgenin doğrult-boşalt sistemi, tek bir hareketle ortalığı kirletmeden tozları ve birikintileri hazneden boşaltmanıza yardımcı olur.
 
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI