Ana SayfaTeknolojiElektronik Sigara Kullanıcıları O Hastalığa Yakalanıyor!

Elektronik Sigara Kullanıcıları O Hastalığa Yakalanıyor!

Sadece altı ay elektronik sigara içen 49 yaşındaki kadın öksürme ve solunumda hırıltı şikayetleriyle doktora gitti. Yirmili yaşalrdan beri sigara kullanan kadına nadir görülen Sert Metal Pnömokonyozu teşhisi koyuldu. Bu hastalığın bir diğer adı da “kobalt akciğer” hastalığı.

Şimdiye kadar bu akciğer hastalığı en çok metal işçilerinde görüldü. Tipik olarak, aletleri keskinleştiren, metal tozlarına maruz kişiler de sert metal akciğer hastalığı riski altında. Yapılan araştırmalarda kadının hastalığına sebep olan şeyin elektronik sigara olduğu belirlendi.

Araştırmacılar, sert metal akciğer hastalığına yakalanan kadının, bu hastalığa yakalanma sebebi olarak elektronik sigaranın ısıtılmış bobinini işaret ediyorlar. 2018’de yapılan bir araştırma neticesinde ise, sert metallerin yeniden doldurulan kartuşlardan değil, elektronik sigaraların bobinlerinden sızdığı belirtilmişti.

Elektronik sigaralar, sigara tüketenler için daha masum görülüyor ve çoğu zaman sigaraya alternatif olarak kullanılıyor. Ancak kesinlikle zararsız değiller ve sağlık açısından kötü sonuçlar doğurabiliyorlar. Sigaranın kötü etkisini yok etmek için alternatif aramayın. Sigarayı direkt bırakın.

 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI