Ana SayfaGüzellikEn iyi Allıklar

En iyi Allıklar

Allık belki de her kadının kurtarıcı makyaj malzemesidir. Hiç makyaj yapmadığımız zamanlarda bile bir iki fırça darbesiyle sürdüğümüz allık yüzümüze renk katarak daha canlı görünmemizi sağlıyor. Çoğumuz allık sürmenin çok kolay olduğunu düşünse de sonuçlar her zaman istediğimiz gibi olmuyor. 

Elmacık kemiklerini vurgulamayı onları ufak makyaj hileleriyle ortaya çıkarmayı kim istemez? Doğru sürülmüş bir allıkla elmacık kemiklerinizi son derece belirginleştirebilir, böylece kemiklerinizin ön plana çıkmasını sağlayabilirsiniz. 

Allıklarda genelde 3 renk tonu uygulanıyor, bunlar; şeftali, pembe ve bronz. Açık tenli insanlara şeftali tonları yakışırken, pembe allık buğday tenli kumral bayanlarda daha hoş duruyor. Ve tabii ki esmer tenliyseniz yüz hatlarınızı belirginleştirmek için kahve tonlarının kullanıldığı bronz allığı tercih etmelisiniz.

Allıkta dikkat edilmesi gereken bir diğer konu ise hangi allığın nasıl sürülmesi gerektiği. Allıklar çeşitlerine göre 4`e ayrılıyorlar;

Toz Allık: Toz allıklar cilde mat bir görünüm verirken gün boyu ciltte kalıcılık sağlıyor. Ayrıca toz allıklar çoğu kadının pratikliğinden dolayı en çok tercih ettiği çeşit oluyor.

Kalem Allık: Kalem allığın en büyük avantajı sürerken fırçaya gereksinim duyulmaması oluyor. Gece dışarı çıkarken bile en ufacık çantaya rahatlıkla sığan kalem allık şakaklara sürüldüğü taktirde yüz hatlarının ortaya çıkmasını sağlıyor.

Likit Allık: Çok yaygın olmasa da likit allık çoğu cosmo-shoplarda satılıyor. Likit allıklar cilde bebeksi bir hava verirken, doğal gözükmenize de yardımcı oluyor. Likit allığı günlük makyajınızda tercih ederek yüzünüzün parlamasını sağlayabilirsiniz.

Stick Allık: Stick allıklarda kalem allıklar kadar pratik. Ekstra fırça istemeyen bu allık çeşidini doğru uygulamak için öncelikle elinizin üzerine sürüp daha sonra parmaklarınızla doğru bölgelere uygulamalısınız. 

Allık makyajımızın vazgeçilmez parçası ve eğer doğru allık seçimi yapıp cildinize ekstra güzellik kazandırmak istiyorsanız sizin için seçtiğimiz en iyi allıkları fotogaleriye tıklayarak görebilirsiniz.

*Allık dahil olmak üzere makyaj fırçaları da en az kullandığınız ürünler kadar önemli, hangi fırçanın ne işe yaradığını öğrenmek için de buraya tıklayın.

 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI