Ana SayfaYaşamEşcinsel erkekler korosu Türkiye`de konser verecek

Eşcinsel erkekler korosu Türkiye`de konser verecek

Yalnızca eşcinsel erkeklerden oluşan koro Haziran ayında İstanbul`da konuşulacak bir konsere ev sahipliği yapacak.

Sadece eşcinsel erkeklerden oluşan dünyaca ünlü Boston Gay Men’s Chorus (Boston Eşcinsel Erkekler Korosu), 110 kişilik ekibiyle 27 Haziran günü Zorlu Center’da izleyicisiyle buluşacak. Konserlerinde toplanan gelirleri çeşitli derneklere bağışlayan grup, farklı cinsel kimlikler üzerindeki algıların, hep beraber şarkılar söyleyerek olumlu yönde değişeceğine inanıyor.

Konser öncesinde Milliyet`in sorularını yanıtlayan grubun müzik direktörü Reuben Reynolds şunları söyledi:

“Bu hem Türkiye’ye hem de Müslüman bir ülkeye yaptığımız ilk tur olacak. Bu tura çok önem veriyoruz, çünkü biz burada Ortadoğu’da olanlardan çok uzaktayız. Dünyayı tanımanın ve olan biteni öğrenmenin aramızdaki bariyerleri ortadan kaldıracağını düşünüyoruz.”

“Dünyanın bu coğrafyasında homoseksüellik çok kabul edilen bir durum değil. Kaygılanmıyor musunuz?” sorusunu da yanıtlayan Reynolds;

“Hayır, hiç kaygı duymuyoruz. Siz de duymayın. Bizler gay’iz, ama bu tercihimiz hayatımızın odak noktasını oluşturmuyor. Biz bu tur aracılığıyla gay’liği tanıtmayı amaçlamıyoruz. Sadece müziğimizi tanıtmak ve insanları eğlendirmek amacıyla geliyoruz. Kimseye ‘Gay olun’ yaklaşımı içinde değiliz, çünkü biz kimseye ne olması ne olmaması gerektiğini söyleyemeyiz. Amacımız müzik yapmak ve orada nasıl yaşadığınızı görmek. Gay’liği değil, müziğimizi tanıtmaya, yaşamınızı görmeye geliyoruz.” dedi.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI