Ana SayfaYaşamEvlenmeden Önce Kendinize Sormanız Gereken 4 Soru

Evlenmeden Önce Kendinize Sormanız Gereken 4 Soru

Evlenmek büyük bir adımdır .Hayat arkadaşı olarak seçeceğiniz kişi hayatınızın her yönünü etkileyecektir: ruh sağlığınız, mali durumunuz, hayatınızdaki büyük eşikleri nasıl atlattığınız, sevinçlerinizi nasıl kutladığınız, çocukların nasıl yetiştirileceği ve daha fazlası. Hayatınızın bu yönlerinin ağırlığı (bir partnerle paylaşacağınız sayısız başka şeyden bahsetmiyorum bile), “akıllıca seçim yapın” tavsiyesini yetersiz gibi gösteriyor.

İster bekar, ister bir ilişki içinde olun, muhtemelen istenmeyen evlilik tavsiyelerinden payınıza düşeni duymuşsunuzdur. İnsanların evlenmeyi tercih etmelerinin, ileride ilişki sorunlarına yol açabilecek yaygın nedenlerini belirlemek gerekir. Hatta çoğumuz evliliğin mevcut sorunları sihirli bir şekilde çözeceğine inanıyoruz, ancak çoğu durumda erken evlenmek onları daha da kötüleştirebilir. Nişanlanmayı veya evlenmeyi düşünüyorsanız, doğru kişiyi seçtiğinizden emin olmak için kendinize bu dört soruyu sorun.

1. Yalnız kalmak istemediğiniz için mi evleniyorsunuz?
Hangisi daha korkutucu: yalnız kalmak mı yoksa sırf yalnızlıktan bıktığınız ve sizin için doğru kişi olmadığını bildiğiniz halde karşısınıza çıkan bir sonraki kişiyle evlenmeyi seçmek mi? Korkunun, hayatın her döneminden zevk almanın veya bir birey olarak kendinize nasıl değer verdiğinizin önüne geçmesine izin vermeyin. Değeriniz, kiminle olduğunuza (veya biriyle birlikte olduğunuza) göre belirlenmez. Önce kim olmak istediğinizi bulun ve ardından sizinle birlikte olmaktan heyecan duyan birini bulun.

2. Evlenmek zorunda hissediyor musunuz?
Bir çift nişanlandıklarını duyurduktan sonra haberler yayılır ve düğün planlamaları başlar. İlk başta heyecana kapılmak ve olumsuz, rahatsız edici düşünceleri engellemek kolaydır. Kişi kendisi için doğru seçimi yapıp yapmadığını merak etmeye başlasa bile çok geç kaldığını hissedebilir. Müstakbel eşinizin kalbini kırma düşüncesi, anne babanızı hayal kırıklığına uğratma, ödemeleri kaybetme veya sosyal medyadaki bir nişan fotoğrafını arşivlemekten utanma düşüncesi, sizi emin olmadığınız bir evliliği sürdürmeye zorlayan bir iç karışıklılığına itebilir.

Bir nişandan önce bile, yükümlülük, aile üyelerinin size “yaşın geçiyor” demesi veya bir süredir flört ettiğiniz için diğer önemli kişiye bir düğün tarihi “borçlu” gibi hissetmesi gibi başka biçimler alabilir. Pek çok insan evlenmeleri gerektiğini düşünüyor çünkü evlilik bir statü sembolü veya uydurulmuş bir zaman çizelgesinde kontrol edilen bir olaymış gibi algılanıyor. Her ne olursa olsun, bir başkasına veya hatta kendinize bir şey kanıtlamak için evlenmek, size uygun olmayan birini seçmenize neden olabilir.

3. Parasal nedenlerle mi yoksa finansal istikrar için mi evleniyorsunuz?
Mali veya sağlık hizmetleri gibi evli olmanın getirdiği başka faydalar da vardır. Bu, çiftlerin henüz hazır olmadan evlenmelerine neden olabilir Elbette, biriyle evlenmek için sadece aşktan daha fazlası olmalıdır: hayalini kurduğun hayatı, aileyi ve sana mümkün olan en mutlu hayatı verecek kişiyle birlikte olmak. Evlilik, birlikte iki hayat kurmanın bir yoludur ve güvenlik evliliğin bir avantajı olmalıdır, ancak finansal güvence bir sebep olmamalıdır. Sorunlarınızı çözeceği için evlenmek, önemli değerleri veya kişilik farklılıklarını gözden kaçırmanıza ve hayattan sizinle aynı şeyleri istemeyen biriyle birlikte olmanıza neden olabilir.

4. Yaşınızla ilgili endişeleriniz, evlenmek istemenize neden oluyor mu?
Pek çok insan, hayatlarının belirli yaşlarında nasıl görünmek istediklerine dair bir fikre sahiptir ve birçok insan için kilometre taşlarından biri de evliliktir. Birinin evlenmesi “gereken”yaş olarak belirlediği bir yaşa yaklaşan biri için, evli olmak kiminle evlendiğinden daha önemli hale gelebilir. Yaş bir yana, evlenme konusundaki kendi zihniyetiniz de sizi aceleye getirebilir. Evlenmeye hazır hissetmek ve “doğru” kişiyi daha fazla beklemek istememek, sizin için bazı önemli noktaların uyuşmadığını bilseniz bile, birlikte olduğunuz kişinin “yeterince iyi” olduğunu düşünmenize neden olabilir.

Bu listeyi okuyorsanız ve bir şeyleri kendinizde bulmanıza rağmen  yine de evlenmek istiyorsanız sorun değil. Sizin için neyin doğru olduğuna yalnızca siz karar verebilirsiniz. Bu gibi sorular üzerinde düşünmek ilk bakışta çok romantik bir fikir gibi görünmese de, biriyle zorunda olduğunuz için değil de istediğiniz için birlikte olmaktan daha romantik ne olabilir?

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI