Ana SayfaTeknolojiFacebook Videolarında Reklam Dönemi Başlıyor

Facebook Videolarında Reklam Dönemi Başlıyor

Bildiğiniz gibi Facebook en fazla kullanılan sosyal medya platformları arasında yer alıyor. Öyle ki 2016 yılında bu mecra günde 100 milyon saatlik video seyredilme oranına sahipti. Kullanıcıların ilgisi bu denli yoğun olunca Facebook videolar bölümünü de reklam verilebilecek bir alana çevirmeye karar verdi.
 
Reklam gösterme konusundaki tercih videoyu yükleyenler tarafından gerçekleştirilecek. Bunun için yüklediğiniz içeriğin 20 saniyeden fazla izlenmesi gerekecek. 20 saniyenin ardından video ortasında istediğiniz bir noktada reklam çıkacak. Bu reklamdan elde edilen gelirin yüzde 55’i içerik sahibine, yüzde 45’i ise Facebook’a kalacak. Mecra gelir dağılımındaki bu oranda YouTube‘u örnek almış gibi görünüyor.
 
Bu kararla birlikte Facebook’un giderek genişleyen video arşivi tıpkı YouTube’da olduğu gibi bir kazanç kapısı haline gelecek. Reklam verenler de arzu ettikleri hedef kitlesine daha rahat ulaşmaya başlayacak. Video ortasında reklam izleme problemiyle mücadele etmesi gereken ise Facebook kullanıcıları olacak.
 
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI