Ana SayfaTeknolojiFacebook`ta Organik Erişimin Düşüşü

Facebook`ta Organik Erişimin Düşüşü

İçeriklerin haber kaynağında ulaştığı kişi sayısı olarak tanımlanan organik erişim daha da düşecek. 2014`ün ilk aylarında Facebook`taki organik erişimlerin beğeni sayısının yüzde 10-15`ine düşürülmesinden sonra Facebook`tan bu yıl sonunda ikinci bir düşüş daha gelecek. 

Algoritmada değişikliğe giden Facebook, 2015`te markaların takipçilerine ulaşmasını daha da zor kılacak. Alınan duyumlara göre yeni yılda organik erişim rakamları beğeninin % 1`ine kadar düşecek olduğu yönünde. Bu durumda markaların takipçilerine organik yollarla ulaşması daha da zora girecek ve Facebook`u kullanmak istiyorlarsa takipçilerine ulaşmanın yolu reklamdan geçecek. 

Kullanıcıların beğenilerinin artması ve haber kaynağında gösterilen içeriklerin sınırlarını zorlamaya başlaması organik erişimin azalmasının önemli bir sebebi. Facebook, kullanıcıların daha çok ilgi duyacağı postları görmesini sağlayacak bir filtre ile algoritmasını değiştiriyor.  Bu filtre ile de hem haber kaynağının kalitesini arttırmayı hem de kullanıcının istediği içerikleri önüne getirmeyi amaçlıyor.

Fakat bu filtre markaların gittikçe zorlaşan öne çıkma ve görünürlük çabası için iyi içeriğin yanı sıra reklam almasını da gerekli kılıyor. Bu yıl düşen organik erişimin Facebook`un reklam gelirini arttırması, gelecek yıl reklam gelirlerinin daha da artabileceği yönünde yorum yapılmasına sebep oluyor. Fakat 100.000 takipçisi olan markaların postları organik olarak yalnızca 1000 kişiye ulaşırsa, bu markalar Facebook`a reklam vermekten vazgeçedebilir. Ve orada harcayacağı bütçeyi diğer kanallara aktarabilir. 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI