Ana SayfaErkek ModasıFırat Neziroğlu'nun Yen Koleksiyonu

Fırat Neziroğlu’nun Yen Koleksiyonu

Uluslararası performans ve dokuma sanatçısı Fırat Neziroğlu’nun erkek koleksiyonu “YEN” sıradışı çizgisi ve Anadolu dokunuşları ile New York Fashion Week’te yer aldı.

Fırat Neziroğlu YEN koleksiyonu ile güçlü tasarım kodlarını, kültürel köklerden faydalanarak özel dokunuşlarla modernize edilmiş bir çizgiye taşıyor. Geçmişten aldığı ilhamı modern bir dille yorumluyor.

Bu özel koleksiyon tamamen özgün tasarımlarla ve seri üretime uygun pantolon ve ceketlik kumaşlar dokunarak günlük ihtiyaçlara cevap verecek şekilde hazırlandı.

Koleksiyon 60’a yakın parçadan oluşuyor. Geleneksel Anadolu tezgahlarında elde dokunan kumaşların üretimi 15 gün boyunca Fırat Neziroğlu ile özel bir ekip tarafından hazırlandı. Fırat Neziroğlu ile birlikte Evrim Timur, Aycan Öktem, Özgür Parlaklı ve Seda Sibel Eroğuz’dan oluşan yaratıcı ekip YEN koleksiyonunu var ettiler. Tamamı geleneksel Anadolu özgün kalıp yöntemleri ile yapılan bu koleksiyonun en önemli özelliği Anadolu’da yaygın kullanılan kol altında hareket kolaylığı sağlayan KUŞ adı verilen üçgen parçaların yanı sıra kolların üzerinde sallanan, kolu saklayan parçanın ismi ve koleksiyona ismini veren YEN.
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI