Ana SayfaDizi ve Film ÖnerileriAksiyon & Macera Türünde En İyi 22 Netflix Filmi Önerisi

Aksiyon & Macera Türünde En İyi 22 Netflix Filmi Önerisi

Aksiyon ve macera türündeki filmler her daim favorimiz! Eğer siz de film gecenizi renklendirecek heyecanlı yapımların peşindeyseniz bu liste tam size göre! Asiyon & macera türü sevenler için hemen izlemelik 22 Netflix film tavsiyesi, Trendus’ta.
 

Bourne Identity

“Geçmişi Olmayan Adam”, aksiyon ve macera filmleri dendiğinde akla ilk gelen kült yapımlardan biri.

Açık denizin ortası… Tek başına denizin ortasında hayatta kalmaya çabalayan bir adam bir balıkçı teknesi tarafından kurtarılır. Adam yavaş yavaş kendine gelmeye başladığında geçmişine dair hiçbir şey hatırlamadığı anlaşılır. Artık kim olduğunu anlamak için kendisi hakkında bir araştırma yapmaya koyulacaktır. Kendisi hakkında yeni bilgiler edindikçe, kimselerde olmayan çok özel yetenekleri de ortaya çıkmaya başlayacaktır. Geçmişi olmayan adamın peşinde, onun hayatına son vermek isteyen azılı suçlular vardır. Matt Damon’ın başrolünde oynadığı film, kısa sürede klasik bir seri haline geldi.

IMDb Puanı: 7.9

Captain America: Civil War

Marvel Sinematik Evreni’nin bu gösterişli yapımında; bu kez kahramanlarımız iki ayrı takım halinde! Yenilmezler'in dahil olduğu olay kötü sonuçlanınca, politik güçler Yenilmezler'in bir otorite tarafından takip edildiği ve yönlendirildiği bir sistem kurulması için baskı yapmaya başlarlar. Bu durum Yenilmezler'in fikir ayrılığına düşerek iki gruba ayrılmasına neden olur. Steve Rogers'ın önderliğinde Yenilmezler'in hükümet baskısı olmaksızın özgür bir biçimde insanlığı korumaya devam etmesini savunan grup ve Tony Stark'ın şaşırtıcı bir biçimde hükümet kontrolünü ve müdahalesini destekleyen bir diğer grup. Chris Evans'ın dördüncü defa Captain Amerika kostümünü giyeceği filmde, yönetmen koltuğunda yeniden Russo Kardeşler var! Chris Evans'a başrollerde Robert Downey Jr., Scarlett Johansson, Sebastian Stan, Elizabeth Olsen, Paul Rudd, Daniel Brühl gibi isimler eşlik ediyor.

IMDb Puanı: 7.8

Iron Man 3

Milyarder iş adamı, kahraman ve mucit Tony Stark, bu sefer gücü ondan çok daha fazla, hatta sınırsız bir düşmanla karşı karşıya kalıyor. Üstelik bu düşman, o çok sinirlendirecek bir hamle yaparak özel hayatını yok ediyor. Stark şimdi bu olayların kaynağını araştıracağını zorlu bir mücadeleye giriyor. 

Robert Downey Jr.’ın bir kez daha ikonik Tony Stark rolünde yer aldığı film; aksiyonve macera türüne yeni bir soluk getiriyor.

IMDb Puanı: 7.2

Nerve

American Horror Story dizisinin oyuncusu Emma Roberts ve senaristi Jessica Sharzer'i yeniden bir araya getiren Oyun filminin yönetmenliğini Paranormal Activity serisinin 3. ve 4. filmlerini yönetmiş olan Ariel Schulman & Henry Joost ikilisi üstleniyor. Roberts'ın baş karakter Vee'yi, Dave Franco'nun ise Ian karakterini canlandırdığı film sanal oynanan bir Doğruluk-Cesaret oyununu temel alıyor. Vee oyunda ilerledikçe attığı adımların kimliği belirsiz "izleyiciler" tarafından yönlendirildiğini fark ediyor. Aksiyonu bir hayli yüksek bir film!

IMDb Puanı: 6.5

Wanted

Red One digital kameranın kullanıldığı ilk yapım olan Wanted, sırf bu yüzden bile aksiyon filmi önerilerinin tepelerinde yer almayı hak ediyor.

Babasının kiralık katil olduğunu öğrenen ve onun izinden gitmeye karar veren heyecanlı bir genç olan Wes, kendisine mesleğin inceliklerini öğretecek olan Fox ve Sloan adlı deneyimli katiller himayesinde çalışmaya başlar. Hayatında oldukça başarısız olan ve bu döngüyü kırmak isteyen Wes, Fox’u tanıdığı günden itibaren bakış açısını değiştirerek benliğinin içinde sinsi sinsi dolaşan kızgın ve öfkeli kurdu serbest bırakacaktır. Eğitimli bir suikastçı olmak elbette kolay değildir. Mark Millar’ın grafik romanından uyarlanan filmin, romandan oldukça farklı. Angelina Jolie ve James McAvoy başrolde!

IMDb Puanı: 6.7

Iron Man 2

Teknolojisini orduyla paylaşması için iktidar, basından ve halktan baskı gören Tony, bilginin yanlış ellere geçmesinden korktuğu için Iron Man zırhının sırrını açıklamak istemez. Yanında Pepper Potts, ve James Rhodey Rhodes ile birlikte, Tony yeni ittifaklar kurar ve yeni büyük güçlerle yüzleşir. Yönetmen Jon Favreau ve Oscar'a aday gösterilen Robert Downey Jr'ı tekrar bir araya getiren Iron Man 2'de, milyarder mucit Tony Stark ve arkadaşlarının macera dolu komedisi eğlenceli dakikalar vaat ediyor. Üstelik bu kez kadroda Sam Rockwell ve Mickey Rourke da var!

IMDb Puanı: 7

Barry Seal

80`lerde Pablo Escobar icin pilotluk ve uyuşturucu kaçakçılığı yapan Barry Seal aynı zamanda da CIA için çalışmaktadır. Amerika tarihindeki en büyük operasyonlardan birini yürüten Seal, CIA için silah kaçakçılığı da yapmıştır. Pilot Barry Seal'in hayatından uyarlanan filmin yönetmenliğini Doug Liman üstlenirken, başrollerinde ise Tom Cruise, Domhnall Gleeson ve Jesse Plemons yer alıyor.

IMDb Puanı: 7.2

Sherlock Holmes

Jude Law ve Robert Downey Jr, eşine az rastlanır bir uyumla, beyazperde'de Arthur Conan Doyle'un dünyaca ünlü karakteri Sherlock Holmes'ün yeni versiyonuna hayat veriyorlar. övüş tekniklerini, efsanevi zekası gibi silah olarak kullanan Holmes, bu serüvende ülkesini tahrip edebilecek ölümcül bir komployu aydınlatmak için yeni bir düşman ile savaşmak zorundadır. Robert Downey Jr. , efsanevi dedektif Sherlock Holmes'ü daha önce benzeri görülmemiş bir yorumla canlandırıyor. Jude Law ise doktor ve bir savaş gazisi olan, Holmes'ün kadim dostu, güvenilir çalışma arkadaşı Watson rolünde karşımıza çıkıyor. Bu aksiyon dolu uyarlamada Rachel McAdams ve Mark Strong da yer alıyor.

IMDb Puanı: 7.6

Ocean's Twelve

Bugüne kadar gelmiş geçmiş en iddialı soygunlardan birini gerçekleştirerek Las Vegas’ta üç kumarhaneyi birden soyan Danny Ocean’ın çetesi bir kez daha iş başında. Şimdi tamamlamaları gereken yeni bir iş var. Ellerine geçen paranın yeterince tadını çıkartacaklarını sanırlarken birilerinin başka planları vardır. Terry Benedict, onlar yüzünden parasını kaybettiğinden beri burnundan solumakta ve parasını halen geri istemektedir. Çetemiz, şimdi harcadıkları tüm parayı ya yeniden elde edecekler ya da hapsi boylamak zorunda kalacaklardır.

IMDb Puanı: 6.5

 

Triple Frontier

Netflix aksiyon filmleri içerisinde kesinlikle en iyilerden biri! Beş eski Özel Kuvvetler operasyon askeri, Güney Amerika'nın seyrek nüfuslu sınır bölgesinde bir soygun planlamak için bir araya gelir. 5 kişilik bu ekibin hedefi, şiddetiyle tanınan, zengin bir kartelin servetidir. Bu isimsiz kahramanlar prestijli kariyerlerinde ilk defa bu tehlikeli misyonu ülkeleri için değil, kendileri için üstleniyorlardır. Ancak olaylar beklenmedik bir dönüşle birlikte kontrolden çıkmaya başlar. İncelikli planları devasa bir kaosun içinde kaybolup gitmeye başladığı zaman bu beş üstün nitelikli adamın yetenekleri, sadakatleri ve ahlakları, hayatta kalmak için verdikleri zorlu mücadele sırasında kırılma noktasına itilecektir…

IMDb Puanı: 6.5

Italian Job

Bu aksiyon ve macere filmi, göz alıcı kadrosuyla da dikkat çekiyor. İtalyan İşi, 1969 yılında Michael Caine’in başrolü canlandırdığı, Peter Collinson yapımı filmin, bu kez Mark Wahlberg, Charlize Theron ve Edward Norton’dan oluşan bir oyuncu kadrosu ile yeniden beyaz perdeye aktarılmış hali. Kendi alanında kariyer sahibi diye nitelendirilebilecek bir suçlu olan Charlie Croker’ın liderliğindeki bir soyguncu çetesinin macerasında; çete, Los Angeles tarihindeki en büyük trafik sıkışlığını yaratarak yapmayı planladıkları altın soygunu için zaman kazanmak ister. Oluşturdukları kargaşadan kendi paçalarını sıyırabilmek adına kaldırımdan gidebilecek kadar küçük olan Mini Cooper’ı kullanırlar. Hedefleri, trafik açılana dek ortadan kaybolmayı başarmaktır.

IMDb Puanı: 7

The Nice Guys

Eğlenceli aksiyon filmi önerisi arayanlar için harika bir seçenek! 1970’ler Los Angeles’ında, şanslı ama sakar özel dedektif Holland March ve dikkatli araştırmacı Jackson Healy bir gizemi çözmek için bir araya gelir. Birlikte, herkesin aradığı ve önemli bir sırrı saklayan kayıp kızı bulmaları gerekmektedir. Bu kız, ünlü bir porno yıldızı olan Misty Mountain’ın gizemli ölümünü çözebilecek bilgilere sahip tek kişidir. Bu araştırma esnasında iki dedektif kendilerini yüksek statüdeki devlet yetkililerinin hedefinde bulur. Filmin yönetmen koltuğunda Iron Man 3 ve Kiss Kiss Bang Bang filmlerinin unutulmaz yönetmeni Shane Black oturuyor.Başrolleri ise Ryan Gosling ve Russel Crowe paylaşıyor.

IMDb Puanı: 7.4

The Bourne Supremacy

Bourne serisinin ikinci filminde de aksiyon dorukta! Özellikle araba takip sahnelerinin ikonikleştiğini belirtelim!

Jason Bourne iki yıl önce o ölümcül dünyadan çıkıp giderken bir söz vermişti. Örgütten herhangi bir kişi onunla iletişim kurduğu takdirde gerekeni yaparak geri dönecekti. Şimdi artık o dünyadan çağrı geldiğine göre Jason Bourne’a da sözünü tutmak düşer. Bundan sonrasında sevdiği kadının hayatını kurtarmak, esrarengiz sukastçiyi ele geçirmek ve uluslararası casusluk dünyasının tehlikeli ortamlarında fark edilmemek için ölümcül yeteneklerini kullanacaktır. 

IMDb Puanı: 7.7

Now ou See Me 2

İlk Now You See Me/Sihirbazlar Çetesi filmi bir hayli ilgi görmüştü. Bu ilginin ardından aksiyon hız kesmeden devam ediyor. İzleyenlerin nefesini kesen ve toplumun hayranlığını kazandıkları Robin Hood stili gösterilerinin ardından bir sene geçmiştir. Atlılar çetesi geri dönüşünü müjdeleyen gösteri ile kaçmanın onlar için çocuk oyuncağından farksız olduğunu kanıtlayacaktır.  J. Daniel Atlas, Merritt McKinney, Jack Wilder ve grubun yeni üyesi Lula ile birlikte, yeni gösterilerini Owen Case’i ifşa etme umuduyla sergilerler. Bu sefer FBI özel ajanı Dylan Rhodes’un  da yardımını almışlardır fakat Rhodes'un ekibe katılımı gösteri öncesi ifşa olur; ve planlar geri teper. İtibarlarını geri kazanmka isteyen Atlılar kariyerlerinin en zorlu soygunu ile karşı karşıya kalacaklardır…

IMDb Puanı: 6.5

The Bourne Ultimatum

Yine Matt Damon’ın başrolünde yer aldığı filmde, Jason Bourne hala istediği gibi ortadan kaybolmayı başarabilmiş değil. Ancak kaybolmayı başaramadığı gibi kendisini yaratanlar tarafından ele geçirilir. Hafızasını ve sevdiği tek insanı kaybetmiş olan Jason Bourne, iyi eğitimli yeni kuşak katillerin yoğun ateşi altındadır. Artık sadece tek bir hedefi vardır: Başlangıca dönmek ve kendisinin kim olduğunu bulmak.

IMDb Puanı: 8

Atomic Blonde

Antony Johnston'ın aynı adlı romanından uyarlanan aksiyon ve macera filmi Atomic Blonde'un başrollerinde Charlize Theron ve James McAvoy yer alıyor.

Lorraine Broughton MI6'in en ölümcül suikastçısıdır. Kaçış ustalığı ve yakın dövüşteki yeteneğiyle bilinmektedir. Soğuk savaş sırasında bir ajanın öldürülmesini araştırmak ve eksik ajanlar listesini bulmak için Berlin'e gönderilir. Yeni görevi için Berlin istasyon şefi David Percival ile işbirliği yaparlar ve ikisi gerilim dolu büyük bir aksiyona atılırlar. Ancak Lorraine'in gelişi gizli kalmayacaktır. Tehlikeli suikastçı kısa sürede kendisine tuzak kurulduğunu anlar. Bunu yapan teşkilatın içinden biridir. Lorraine artık kendi hayatı ve değer verdiği herkes için bu tuzağın içinden kurtulmalı ve gizemi çözmelidir…

IMDb Puanı: 6.7

Ghost In The Shell

Mamoru Oshii imzalı, 1995 yapımı ünlü animasyon filmi Ghost in the Shell'in live-action uyarlaması olan film 9. birlik özel görev gücünün başında yer alan, özel operasyonlardan sorumlu benzersiz insan-sayborg hibritin hikayesini konu alıyor. Sadece aksiyon ve macera değil; bilimkurgu severlerin de bayılacağı filmin başrolünde ise Scarlett Johansson yer alıyor.

IMDb Puanı: 6.4

John Wick

John Wick sadece en iyi aksiyon ve macera filmlerinden biri değil, aynı zamanda kısa sürede klasikler arasına girmiş bir yapım!

Keanu Reeves'in canlandırdığı John Wick, emekliye ayrılmış bir tetikçidir. Emekliliğinin tadını çıkarırken karısının yakalandığı amansız hastalıkla hayatı altüst olur. Karısından kendisine kalan en değerli varlığı ve can yoldaşı köpeğidir. Ancak evine dalan üç gangster onu da öldürür. Gansterlerden biri, mafya babası Viggo Tasarov'un oğlu Josef Tasarov'dur ve John'un daha önce birlikte çalıştığı bir adamdır. Artık kaybedecek hiçbir şeyi de kalmayan John Wick'in tek istediği intikamdır ve New York sokaklarında düşmanlarıyla nefes kesen bir kovalamacanın içine girer.

IMDb Puanı: 7.4

Jack Reacher 

En iyi aksiyon ve macera filmlerinin başrolünde bulunan Tom Cruise, bir kez daha hikayenin merkezindeki isim olarak karşımıza çıkıyor! Beş kişi usta bir nişancı tarafından sadece altı el ateş edilerek öldürülür ve tüm deliller gözaltındaki şüpheliyi göstermektedir. Sorgulamada şüphelinin söylediği tek bir şey vardır: “Jack Reacher'ı bulun!”

IMDb Puanı: 7

Snowpiercer

Netflix’te yer alan ve en iyi macera&aksiyon filmlerinden biri olan Snowpiercer’da kıyamet sonrası senaryosu izliyoruz. Gelecekte başarısızlığa uğrayan bir deney büyük bir felaketle sonuçlanır ve yeryüzündeki yaşamı büyük ölçüde bitiren bir küresel ısınma olur. Dünyanın çevresinde kesintisiz bir güçle dönen bir tren hayatta kalan insanların son sığınağı olacaktır. Fakat güç bela yaşamın sürdüğü bu yeni dünyada sınıfsal farklılıklar halen en büyük silahtır… Yönetmenliğini Koreli sinemacı Joon-ho Bong'un üstlendiği "kıyamet sonrası" temalı filmin kadrosu, Chris Evans, Jamie Bell, Tilda Swinton, John Hurt, Ed Harris ve Octavia Spencer gibi yıldız isimler oluşuyor.

IMDb Puanı: 7.1

Aksiyon & Macera filmi havasında değil misiniz? O halde Netflix Komedi Filmleri önerilerine göz atın.

Iron Man

Marvel Sinematik Evreni'nin günümüzdeki haline gelmesini; 2008'deki bu ilk Iron Man filmi sağlamıştı. Tony Stark, hem bir mühendislik dahisi hem de tam bir playboydur. Kendi ülkesinde teknoloji harikası füzeler ve silahlar üretmektedir. Afganistan’da yeni bir füzeyi tanıtırken esir düşer ve yaralanır. Onu kaçıranlar, kendileri için bir füze yapmasını isterler. Tony ise bunun yerine zırhlı bir giysi yapar. Bunu yapmaktaki amacı zekasını kullanarak farklı bir kurtuluş yöntemini planlamaktır. Boş zamanlarını kadınlarına ayıran Tony’nin hayatı artık tamamen farklı bir şekle bürünmüştür. Onun bununla nasıl baş edeceği ise esas konudur.

IMDb Puanı: 7.9

Safe House

Aksiyonseverlerin bayılacağı Sae House/Düşmanı Korurken’de başrolleri Oscar'lı aktör Denzel Washington ve Ryan Reynolds paylaşırken, filmin yönetmenliğini bu yapım ile sinemada ilk büyük işine imza atan İsveçli Daniel Espinosa üstleniyor.
Son bir yıldır Cape Town’da yaşadığı durgunluk Matt Weston’ın sinirini bozmuştur. Dört dörtlük bir ajan olmak isteyen, sadık bir çalışan olan bu “kahya” kendini kanıtlamak için bir fırsat beklemektedir. Karşısına çıkan ilk vaka ise o ana kadar tanıdığı en tehlikeli adamla ilgilidir. 

IMDb Puanı: 6.8

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI