Ana SayfaYaşamBu Hafta Vizyona Giren Filmler

Bu Hafta Vizyona Giren Filmler

Güney Kore yapımı animasyon filmde, RoboWorld Tema Parkı'nda çalışan sıradan bir tamirci olan Sam, günlerini robotlarla ilgilenerek ve çocukluk aşkı ünlü spiker Sue'yu hayal ederek geçirmektedir. Onu etkileyebilmek için geleneksel Sevgililer Günü gösterisinde vermek için mücevherler alan Sam'in planı, Oscar'ın gelişiyle bozulur.

Unutmayın, animasyon izlemenin yaşı yoktur desek de bu filmi 7 yaşından küçükler izleyemiyor.

Küçük bir kasabada ailesinin ona layık bulduğu tekdüze bir hayata sıkışarak büyümüş, ancak sürekli yaşamı sorgulayan Çiçek İnce'nin (Serenay Sarıkaya) hayatı, okulda geçici olarak derslerine girmeye başlayan, İstanbul'dan gelmiş edebiyat öğretmeni Doğan (Nejat İşler) ile tamamen değişir. Doğan'a aşık olan Çiçek, ona yakın olabilmek için her fırsatı dener. Geçmiş ilişkilerinde aldığı yaraları hala taşıyan Doğan ise, genç kadını kendisinden uzak tutmaya çalışsa da bunu beceremez. Ancak bu ilişkinin sadece ikisinin hayatında değil, Çiçek'in ailesinin yaşamında da çok büyük etkileri olacaktır.

Animasyon, dram, komedi türündeki bu filmde, sessiz, ancak hayal gücü son derece geniş bir ortaokul öğrencisi olan Rafe Khatchadorian (Griffin Gluck), okulda kendilerine dayatılan kurallardan son derece rahatsızdır. Yeni geldiği okul da tam olarak böyle bir yerdir, disiplin adı altında sıradanlığa mahkum edilmektedirler. Bu duruma daha fazla dayanamayan Rafe, en yakın arkadaşı Leo (Thomas Barbusca) ile birlikte bütün kuralların tam zıttını yapmaya karar verir. Bu durum okulda gerçek bir kargaşa yaratır, ancak okul müdürü Dwight (Andy Daly) da kurallara uymayanları cezalandırma konusunda son derece yaratıcıdır.

Yönetmen koltuğunda Mehmet Öztürk'ün bulunduğu filmde, zengin bir ailenin kızı olan Defne'yle (Hande Subaşı) en yakın arkadaşı Leyla ile üniversiteye hazırlanmaktadır. Leyla'nın ağabeyi Ferhat, her ne kadar kendine itiraf edemese de Defne'yi sevmektedir. Aynı zamanda günün birinde geri döneceğine inandığı İsrail'e giden çocukluk aşkı Miryam'ı da unutmamıştır. Bir yandan da Suddi Arabistan'a gidebilmek için vize almaya çalışmaktadır. Ancak 1980 yazında hepsinin hayatı tersine dönecektir. Ferhat'ın ağabeyi Şefik Suriye'de ölür, İstanbul'da okuyan İnayet geri döner ve o da Defne'ye aşık olur. Siyasi işlere bulaşmış olan ve Leyla'dan hoşlanan Sebahattin, istemeden Leyla ve Defne'nin başını derde sokacaktır. 12 Eylül 1980 gelip çatmıştır.
Defne'nin Bir Mevsimi filminin çekimleri, Hatay'ın çeşitli ilçelerinde gerçekleştirildi.

Alışıldık mesleki kalıpları reddeden, idealist bir mimar olan Sine (Gizem Erdem) bir cami projesini üzerine alır. Sonunda görenleri şaşkınlığa uğratacak şekilde kubbesi, hatta minaresi bile olmayan, mağarayı andıran bir tasarım yapar. Ancak çeşitli sorunlardan ötürü cami inşaatı yarım kalır ve bu stresli süreç, Sine'de bir uykusuzluk sorununu ortaya çıkarır. Tedavi için bir kliniğe yattıktan sonra gördüğü rüyada, kendini Yedi Uyurlar Efsanesi'nin içinde bulur. Uyandığında ise farklı biri olmuştur. Kliniğe her ziyareti, daha farklı bir kimliğe bürünmesine ve çevresindeki olaylara tutarsız tepkiler vermesine neden olacaktır.
Rüya filminin başrol oyuncusu Gizem Erdem, Adana Altın Koza Film Festivali'nde En İyi Kadın Oyuncu seçildi.

Kendine özgü adalet anlayışı olan Jack Reacher (Tom Cruise) merakla beklenen devam filmi Jack Reacher: Asla Geri Dönme ile yeniden beyazperdeye geliyor. Binbaşı Susan Turner (Cobie Smulders), Reacher’ın eski soruşturma biriminin başındaki isimdir ve vatana ihanetten tutuklanmıştır. Susan’ın masum olduğuna inanan Reacher, onu hapishaneden çıkarmalı ve isimlerini temize çıkararak hayatlarını kurtarmak için büyük bir hükümet komplosunun ardındaki gerçeği ortaya koymalıdır. Kanundan kaçarlarken Reacher, kendi geçmişinden hayatını sonsuza dek değiştirebilecek bir sırrı ortaya çıkarır. Filmde, yazar Lee Child’ın tüm dünyada 100 milyonun üzerinde satış yapan, 18. yüzyılın en çok satan Jack Reacher serisi Jack Reacher: Asla Geri Dönme adlı kitabından esinlenilmiştir.

Seneler önce anne ve babalarını kaybeden Aydın ve Taner kardeşler Kemerburgaz'da ailelerinden kalma derme çatma dağ evinde yaşamlarını sürdürmektedirler. Aydın'ın tek arzusu kardeşi Taner’i sevdiği kızla evlendirebilmektir. Bir gün aile dostları Can'ın kanser olan kardeşinin istemeden ölümüne sebep olurlar. Can, intikamını almak için Cinler aleminden ateist bir Cin ile anlaşma yaparak Aydın'a büyü yaptırır ve herkes için ölüm-kalım savaşı başlar.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI