Ana SayfaRöportajBu İsme Dikkat: Yükselişteki Tasarımcı Emre Pakel İle Konuştuk

Bu İsme Dikkat: Yükselişteki Tasarımcı Emre Pakel İle Konuştuk

Son dönemin popüler ve etkileyici tasarımlarının ardında tek bir marka var: Emre Pakel! Başarılı markanın ardındaki isim Emre Pakel; sorularımızı yanıtladı…

İlk sorumuz oldukça klasik ancak bir o kadar da okuyucularımızın merak ettiği bir soru. Markanızı yaratma süreci nasıl gelişti?

Koza Genç Moda Tasarımcıları yarışmasını kazandıktan sonra kendi kimliğimi sektörle buluşturabileceğim bir iş planı oluşturdum.Pakel markası avangart tasarımları toplumla buluşturmayı hedefleyen bunu yaparkende içinde ironiyi barındıran bir marka olarak şekillendi aslında.

Kaç kişilik bir ekibiniz var? Tasarım ve yapım aşamaları nasıl geçiyor?

3 kişiyiz.Tasarım ve üretim aşamasını ben üstleniyorum.Yurtdışı ve yurtiçi bağlantılarımızı yöneten bir arkadaşım ve çok yetenekli bir ustamız var.

Tasarım sürecindeplaylistinizden size ilham veren ilk 3 parçayı öğrenmek isteriz!

Alphaville-Big in Japan

Queen-Radio Gaga

Glass Animals-Hazey

Şimdiye dek stilini ilgiyle takip ettiğimiz pek çok ünlü isim tasarımlarınızı taşıdı. Peki sizin tasarımlarınızı özellikle üzerinde görmek istediğiniz ünlü bir isim var mı?

Açıkcası tercih edilmek çok güzel bir his.İşinizi iyi yaptığınızı hissettiriyor.Yurtdışı pazarında yer bulmak,ünlü bir ismin çantamı kullanmasından daha önemli şuan için, günlük hayatlarına devam eden ve tarz sahibi insanların tercihi olmak beni daha çok mutlu edecek.

Hepsinin sizin için ayrı bir yeri olduğuna eminiz ancak sizin için en özel tasarımınız hangisi?

Koza Genç Moda Tasarımcıları yarışması için hazırladığım sarı bir bomberım var,şuanda Kerimcan Durmaz'ın dolabında.Banana bomberımı en iyi Kerimcan'ın taşıyabileceğini düşündüğüm için ona sattım ceketimi.

Sizce sosyal medyanın modadaki rolü ne?

Sosyal medya ve moda doğrudan ilişkili iki olgu aslında markalar,yeni giyim alışkanlıkları,farklı stiller sosyal medya sayesinde açığa çıkıyor ve yayılıyor böylelikle dünya vitrininde yer bulabiliyor.Doğru kullanıldığında moda ile olan ilişkiside oldukça değerli.

Kendi markasını yaratmak isteyen, yolun başındaki tasarımcı adaylarına tek bir tavsiye verecek olsanız bu ne olurdu?

İmzalarını bulmaları gerektiğini düşünüyorum.

Gelecekte markanız adına ne gibi planlarınız var? Markanızda ne gibi yenilikler göreceğiz?

Şuanda ürünlerim Vakkoramada satılmaya başlıyor.

Yurtdışı pazarında yer almak ise gelecek planlarım arasında.Tiflis,Berlin,Tokyo gibi sokak ruhu olan şehirlerde ürünlerimin alıcılarla buluşmasını hedefliyorum.Şu anda erkek hazır giyim koleksiyonu hazırlıyorum.Çantalarım her zaman kendilerini yenileyerek varolacaklar ama uzmanlıgım olan erkek ve kadın modası içinde koleksiyonlar hazırlamaya devam edeceğim.

Türkiye’de moda endüstrisinde neyi değiştirmek isterdiniz?

Gençlerin sesini daha fazla duyurabilmek isterdim.

Son olarak; Emre Pakel tasarımı bir çanta taşıyan kadının çantasının içindeki olmazsa olmaz 3 şey sizce nedir?

Kredi kartı,telefonu ve anahtarları.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI