Ana SayfaSağlıkÇağımızın Sendromları

Çağımızın Sendromları

1985'te Dr.P.R. Clance tarafından ortaya konan bu sendrom, kişinin gerçekten yetenekli olmasına rağmen iş dünyasında belirli bir seviyeye şans eseri ulaştığını düşünmesidir. Başarıyı bir türlü içselleştirememe ve olumsuz özeleştiri bu sendromun belirtileri arasında.

Geçtiğimiz yıllarda altın çağını yaşayan ve günümüzde de oldukça popüler olan "selfie"'nin de bir sendromu var. Adına şarkılar yazılan bu sendromun adı "Selfitis". Bu sendroma yakalananlar takıntılı bir şekilde "selfie" çekme ihtiyacı duyuyor. Bu arada bu sendromun tehlikeli olabileceğini de unutmamak gerekiyor. 2 sene içinde 127 kişi "selfie" çekerken hayatını kaybetmiş.

En yakın arkadaşımız olan cep telefonumuz da sendromuyla birlikte geliyor. Cep telefonsuz kalma korkusu diğer bir deyişle nomofobi şarjın bitmesi, internetin kesilmesi gibi durumlarda ortaya çıkıyor. İletişim ve bilgiye erişimi kaybetmek bu hastalığın en büyük korkuları arasında.

Bu olgu bilgisiz kişilerin yetkin kişilere göre daha özgüven sahibi olmaları anlamına geliyor. Yapılan araştırmalara göre, bilgisiz kişiler ancak  bir alanda eğitildikleri zaman eksikliklerini anlayabiliyor.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI