Ana SayfaDekorasyonÇağla Şıkel'in Evi InStyle Home Şubat Sayısında

Çağla Şıkel’in Evi InStyle Home Şubat Sayısında

Fox'ta Ben Söylerim ve TV 360'da Her Şey Dahil programlarını sunan model Çağla Şıkel, oğulları Kuzey (7) ve Uzay (5) ile birlikte yaşadığı Balmumcu'daki dört katlı villasının kapılarını InStyle Home'a açtı.

Miss Turkey Güzellik Yarışması’nda 1997’de birinci olduktan sonra ülkemizi Seychelles Adaları’nda Miss World’te temsil ederek dünya dördüncüsü olan ve Avrupa Güzeli ünvanına layık görülen Çağla Şıkel’in beş yıl önce taşındığı Balmumcu’daki villasına sabahın çok erken saatlerinde bir ziyaret gerçekleştiriyoruz. Kapıda bizi yıllardır ekranlardan alışık olduğumuz o yüksek enerjisi ve güleryüzüyle karşılayarak içeri buyur ediyor. Çok hızlı hareket etmeliyiz çünkü iki saate program partneri Alişan ile canlı sunacağı Her Şey Dahil programına yetişmek zorunda. Neyse ki profesyonel bir model var karşımızda. Çekimi hedeflediğimiz saatte içimize sinecek şekilde hızlıca bitirmeyi başarıyoruz. “Şehrin içinde yaşayacağımız bahçeli bir ev hayal ederken karşımıza çıkmıştı burası. Daha önce Acarkent’te idik,” diye anlatmaya başlıyor ilk plan için hazırlıklar tamamlanırken. Dört katlı, havuzlu geniş bahçe içinde konumlanan villa 800m2’lik kullanım alanına sahip. Giriş katında salon, yemek odası, mutfak ve misafir tuvaleti yer alıyor. Üst katta oğullarının odaları ve kendisine ait oldukça büyük bir giyinme odası bulunuyor. Çatıda süit şeklinde tasarlanmış içinde banyosu olan ona ait bir yatak odası var. Bahçenin altındaki garajın kalabalık parti yapılacak kadar geniş bir alanı bulunduğunu söylüyor. 

“Bizden önce iş yeri olarak kullanılan bu ev soğuk bir görünümdeydi. İçinde bir takım değişikliklerle bugünkü sıcak havasına kavuştu,” diye anlatmayı sürdürüyor Şıkel. Evin planı onu ilk gördüğünde etkilemiş. “Alışık olduğumuz evler gibi değildi. Odalara geçişler sürprizli burada. Nereden neyin çıkacağı tahmin edilmiyor,” diye anlatıyor evi cazip bulma sebeplerini. Ara katta iki kanata yayılan geniş alanı giyinme odası haline getirmek onun fikriymiş. Evde dekorasyona dair kararları o dönem evli olduğu eşi Emre Altuğ ile birlikte almışlar. “Aslına bakarsanız Emre dekorasyona benden daha meraklı. O daha nostaljik görüntü sever evde. Ben modern çizgiye yakın duruyorum bu konularda,” diye belirtiyor Şıkel. Ekru renk salondaki beyaz ve siyah taş duvarları ve şömineyi özellikle kendisi istemiş. “Taşı, yaşadığım mekanda böyle görmeyi seviyorum. Ahşapla güzel bir birliktelik oluşturuyor,” diyor. 

Yemek odasının zemini seramik, diğer bölümleri açık meşe ile kaplanmış. Halıları Step’ten seçmişler. Evde özel yapım koyu ahşap mobilyalar ve Modoko’dan vakti zamanında alınan geniş ve rahat kadife kanepeler göze çarpıyor. Sadece çocuklarına ait fotoğraflar salon duvarlarını kaplamış. “Fotoğraf çok seviyorum görüldüğü üzere,” diyor gözleri parlayarak. Televizyon bölümündeki pufun çocuklarının güvenliği için tamamen kumaş kaplanarak bu hali aldığını belirtiyor. Yemek bölümünü oturma kısmından ayırarak masanın üzerini ve arkasındaki ahşap kitaplığı oğulları için etkinlik alanı haline getirdiğini anlatıyor. “Tabii sırf orası değil. Kanepeler çekilince salon da paten veya futbol sahasına dönüşebiliyor,” diyor. Bir de çocukların arkadaşları aralarına katıldı mı şenlik tavan yapıyormuş evde. Aydınlık evin manzarasını bölmemek için katlanan storlar tercih etmiş.  “Tüle göre kesinlikle daha modern bir görüntüsü var,” diyor Şıkel. Peki bir ev günü nasıl geçiyor acaba? Sabah erkenden çocuklarını okullarına yolcu ettikten sonra sıkı bir kahvaltı ile güne başlıyor. “Kahvaltı önemli. Gün içinde hızlı tempom ve uzun canlı yayın olduğundan halsiz kalabiliyorum aksi halde,” diyor. Sporu sıkı ve kaslı bir vücuda sahip olmak için yaptığını söylüyor. Metabolizması zaten çok iyi çalıştığından kilonun hayatında hiçbir zaman problem olarak karşısına çıkmadığını belirtiyor. “Kanalda işim biter bitmez hemen eve gelirim. Çocuklar da okuldan dönmüş olur z. İş dışındaki tüm zamanım onlarla olmak üzerine kurulu diyebilirim,” diye anlatıyor Şıkel. 

yazı SERRA AKAR

fotoğraflar BURAK TEOMAN

portreler SERHAT HAYRİ

styling HANDE RAKICI

Çekimin ve röportajın devamı için InStyle Home şubat sayısını bayinizden istemeyi unutmayın!!

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI